2017 Škoda KODIAQ SPORTLINE - GENEVA

Škoda nemrég bemutatta teljes mértékben az új Kodiaqot, és már a sajtó bemutatók is lementek, de már a legújabb sport változatot is bemutatták, ami a Sportline nevet fogja viselni, mint a SuperB-ek. A Sportline változatok az eleganciát és a dinamikusságát fokozzák a nagy SUV megjelenésében, ami a várhatóan érkező RS változatot előzi meg. Az új Kodiaq Sportline modellek először a Genfi autókiállításon jelennek meg, a nagy közönség előtt március 7-19 között (2017). Az új Sportline változatok két benzin- és két dízelmotorral lesz elérhető. A sportos változat egyedi külső és belső design-t kap a hangsúlyos agilitással és dinamizmussal a márka nagy SUV-ja minden más felett.

 
 

 

Hamarosan jön az új Kodiaq Sportline

 
  Az új modell változatok kombinálják az egyedülálló megjelenést és a sokoldalú természetet a Kodiaqal, aminek külső mérete a 4.70 méteres hossz, ami akár 7 személynek is helyet ad, valamint a legnagyobb tartalom az utastérben és a legnagyobb csomagtér méret a kategóriájában, ahogy az Octavia esetében is. Az új modell változat még bemutatja a Sportline kivitelben, a jellemzően tervezett biztosított tiszta vezetési élményt. A Sportline változatok kisebb külső módosításokat kaptak, amik között megtalálható a karosszéria elemek és a speciális egyedülálló külső részletek fekete kiemelésben a Škoda KODIAQ SPORTLINE dinamikusságát kiemelve. A hűtőrács, a tetősínek, a szárnyas külső visszapillantó házak, és az ablakokat is díszíti mindenhol feketében. A B-oszloptól hátra sötétített ablakokat kapott, amit a Škoda kínálatában SunSet-nek neveznek.  
 

  

2017 Škoda Kodiaq Sportline, előzetes képek a Genfi bemutató előtt

 
  A hátsója fokozattan vékony az ezüstre festett betéttel a hátsó ütköző alsó részén. Az oldal megjelenése minden egyes Škoda Kodiaq modellel jellemzett rövid túlnyúlások, a lejtős tetőív, ami vizuálisan kiterjesztett vonallal a D-oszlopban és a kúpos hátsója. Az oldalvédő elemek a Škoda Kodiaq Sportline-on karosszéria színt kaptak, ami mellett még 19”-es felnikkel is feldobták egyedülálló új design-nal, már alapfelszereléstől. Ha kicsi lenne a 19”-es felni az ügyfélnek, még opciós listáról választhatja a 20-hüvelykes méretű felniket is, továbbá ezek még kisebb jelvényt is kapnak modell jelöléssel az első szárnyon. A Sportline változatok alapját az Ambition felszerelés adja, ami az alapfelszerelést kiegészíti sport ülésekkel (elektromosan állítható és memória funkciót is kap) Alcantara kárpittal és ezüst varrással. A sport ülések garantálják a kiváló oldaltartást is. A sportos jellemzői szintén kiemelt a multi-funkciós kormánykerékkel, ami bőrbe csomagolt váltót és alumínium pedálokat is kap.  
 

 

Reklám

 
  A kijelző sportos látványa tartalmazza a G-erő ábrázolást, és még a turbófeltöltő nyomást, a jelenlegi motor erőt és a hőfokát az olajnak és a hűtővíznek is megjeleníti. Az új felszerelés szint bőségesen kibővíti az alapot adó felszerelés szintet, ami már alapszinten tartalmazza a vezetési mód választót (Driving Mode Select – Normal, Sport, Eco, Individual, Comfort, Snow). A módokkal módosul a motor, az automata váltó, a kormány rásegítés és a klíma beállításai. A Sportline még tartalmazza az elektromosan állítható és behajtható visszapillantókat, és a memória funkciót, valamint a Boarding Spot (világítás a külső visszapillantókban, ami világít a földre). A belső visszapillantó esőérzékelőt is kapott, de a MaxiDOT kijelző, a LED hangulat fények az utastérben, amik 10 színben választhatók, valamint még a KODIAQ logo a küszöbökön mindet megkapja a Sportline. A választható erőforrások között megtalálható lesz két benzin- és két dízelmotor.  
 

 

Az új sportos orr, a króm helyett fekete hűtőrács kerettel

 
  A motor választékból választható lesz az 1.4 TSI 150 lóerős 4x4 benzines, 197 km/órás csúcssebességgel és 9.8 másodperces 0-100 km/órás csúcssebességgel, plusz a gyári 6.8 l/100 km-es fogyasztással. A kis 1.4-es mellett még a 180 lóerős 2.0 TSI benzinmotorral is választható, ami szintén 4x4 hajtást kap, de ezzel már 207 km/órát is eléri a csúcssebessége. A gyári fogyasztása méretéhez képest nem sok a 7.3l/100 km-vel és 168 g/km-vel, amik mellé 8.0 másodperces gyorsulás társul. A dízel kínálat pedig két 2.0 TDI motort tartalmaz 150 és 190 lóerővel, amik a jelenlegi csúcsdízelek a SuperB-kben is. A mért fogyasztása 5.3 és 5.7 l/100 km a két motor változatnak, amikkel a gyorsulása 9.5s és 8.9s a gyengébb és erősebb motornak. A Škoda Kodiaq Sportline modellekhez már alapfelszereléstől összkerék-meghajtás jár, ami gyorsan dolgozik és intelligens vezérlő egységgel a folyamatos számolással az ideális vezető nyomatékot továbbítja a hátsó tengelyen.  
 

 

2017 Škoda Kodiaq Sportline

 
  Az adaptív Dynamic Chassis Control (DCC) változtatja meg az autó tulajdonságait, ami elérhető opciós listáról a Sportline változatokhoz. Az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók 3 választható módot kínálnak a Comfort, Normal és Sport, amik szinte minden körülményhez tudnak igazodni, így a sima kanyargós útszakaszokon kemény sportmódban fokozhatjuk a vezetés élményét, a Comfort módban pedig igazi kényelmet nyújt még kátyús rossz minőségű utakon is. Ez különösen észrevehető, amikor vontatunk, de ez a technológia szintén eszköz a sportos SUV-ok jól felszerelt durva tereppel. A hasmagassága 194 mm és még leküzdi a nagyobb ütéseket. A rámpa szöge 19.7° és az első-hátsó terepszöge 22.0°-23.1° a rövid túlnyúlásoknak köszönhetően. Az alapmodell még felülmúlja a kibővített alapfelszerelésnél járó vezető támogató rendszerek.  
 

 

Reklám

 
  A felszerelését kiegészítették az új Trailer Assist-vel, a Blind Spot Detect-vel, ami figyelmeztet más járművekre a holttérben, és a Rear Traffic Alert, ami a hátsó keresztforgalmat figyeli. A Crew Protect Assist funkció pedig bezárja az ablakokat és a tetőablakot, még a baleset bekövetkezése előtt és megfeszíti a biztonsági öveket az első üléseken, valamint ez dolgozik kapcsolatban a javított Front Assist funkcióval, ami tartalmazza a City Emergency Brake-et is, valamint a megelőző Pedestrian Protection (Gyalogos védelem) funkciókat. A Park Assist rendszert a fejlesztők tovább tökéletesítették, és az Area-View rendszer most először elérhető a Škoda kínálatában, ami térhatású kamera nézetet nyújt, a jármű pozíciójában az első és hátsó részekről, valamint a külső tükrökben a széles látószögű lencsékkel, amik képét a monitoron mutatja. Ez tartalmazza még a virtuális nézetet fentről lefelé, és a 180°-os képeket a területekről elöl és hátul, amik terepen is sokat segítenek.  
 

 

Először Genfben lesz látható a teljesen új Škoda Kodiaq Sportline

 
 

A szórakoztató rendszere és a Škoda Connect rendszer is számos funkciót kínál, ami a Sportline esetében már a teljesen modern infotainment rendszert kapja meg az új nagy SUV a Cseh-köztársaságból. Az érintőképernyős kijelző jellemzői az új Glass Design, amit már megújult Octavia is megkapott, és az alap a Swing audio rendszer lesz. A kínálat csúcsváltozata a Columbus navigációs rendszer a 9.2 hüvelykes monitorral, a Wi-Fi hotspot-al és az LTE modullal. A tesztelt Citroën C3-hoz is elérhető segélyhívó rendszer már a Cseh gyártó kínálatában is elérhető, így az új változathoz is elérhető az automatikus Emergency Call funkcióval is elérhető, de a Sportline-ban már alapfelszerelés részét képezi. A Škoda Connect szolgáltatás is jön a kínálatba, amit szintén tökéletesítettek a hozzáadott korszerű infotainment rendszerrel. Az új szett referenciaérték feltételekben a navigációval, információval, szórakozással és asszisztenciával és még több konfigurált használattal, az otthoni számítógépedről vagy a Škoda Connect alkalmazással. Az új Škoda Kodiaq Sportline bemutatóját a magas színvonali és minden éven számos újdonságot bemutató Genfi autókiállításon tartják. Az új modell változat a nyilvánosságnak március 9-19 között lesz megtekinthető a 2-es csarnokban, a Palexpo kiállítási központban, amit pár nappal előtte a sajtónak már megnyitnak.

- Kartos Patrik -

2017-02-16, 19:23:08

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám