MENÜ
       
 

2017 Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Mercedes és a Maybach összeolvadása egy új eszméletlen alkotást hozott a tehetős gazdagok számára, ami a G-osztályt még soha nem látott fényűző luxussal vértezte fel, ami mellett a gazdag utasok a napsütésben utazhatnak. Az óriás hosszútengelytávú G-osztály alapot kabrió tetővel dobták fel, amit korábban csak a kabrió átépítéssel foglalkozó BAUR cégnél lehetett látni a 4-ajtó G-osztályból, és a két ajtós G Merciken. A Mercedes-Maybach S-osztály és S650 Cabriolet után most a legújabb tag a G650 Landaulet lesz, és egyben az első off-roados a luxus almárkától. A G650 Landaulet következő modellekkel látványos alapokat kap, amik az AMG G63 6x6 és a G500 4x42 modellek.

 
 

 

Az új G650 Landaulet

 
  Az új modell orrában a csúcs V12-es benzinmotor, a két modelltől származó tengellyel, az elektromos szövet tetővel és az exkluzív felszerelés részletes leírásával a hátsó üléssorban, amik mellett nagyon speciális all-terrain terepjármű lett, de csak 99 db készül belőle. Az új G650 Landaulet a legexkluzívabb nyitott tetős modell lesz az autós világban, amit valaha készítettek. A G-osztály hosszú történeleme alatt számos különleges tereptárgy készült belőle, amit manapság a gazdagok engedhetnek meg maguknak. Az G650 Landaulet off-road ikonnal bizonyítják az egyedülálló luxust, ami mindig hozott új szintet a luxussal. Az 1979-es indulása óta még mindig magában rejti a klasszikus All-Terrain terepjárót, a G-osztály még napjainkban is számos egyedülálló változattal készül.  
 

 

2017 Mercedes-Maybach G650 Landaulet bemutató videó

 
  Az AMG G65-höz hasonlóan még a takarékos elektronikai segédek ellenére is 17 l/100 km a gyári mért átlagfogyasztása és 397 g/km a CO2-kibocsátása, ami sokat nem számít, aki kiemelten magas összeget nyugodtan kiadhat egy autóra azoknál az ügyfeleknél a fogyasztás sokat nem számít, ahogy egy G500 4x42 Merciért is több, mint 230 000 €-s vételárat kérnek. Az új limitált G-osztály Landaulet már az 5. modell, a Mercedes-Maybach almárka kínálatában, amit megelőzött korábban az S-osztály Sedan, a Pullman és a Cabriolet, valamint a Vision6 bemutató autó. Az új különlegesség hossza 5 345 mm, a tengelytávja már egy kisautónak is megfelel a 3 428 mm-vel, és a magassága 2 235 mm, a nagy hasmagasságnak köszönhetően, amit korrigálnak az extra fellépővel, ami behúzódik ha nincs rá szükség, valamint még bőséges óriási helyet és kényelmet kínál 4 utasnak a legfényűzőbb luxusban.  
 

  

A Landaulet luxus felülnézetből és hátulról

 
 

 

Reklám

 
  A terepjáró megjelenés ellenére egy luxus sofőrös sedan a G650 Landaulet, ami a bemutató helyszínére tökéletes volt egy SAFARI autóként, amit a G650-ben egy gombnyomással a tiszta eget tudjuk nézni és nagyobb szabadság érzetet ad. A privát hátsórészt, ha akarjuk elválaszthatjuk az átlátszó üveggel, ami gombnyomásra tejüvegre változik, amin a vezető nem lát át. Az óriás hely köszönhető az 578 mm-rel hosszabb tengelytávnak is, ami magasszintű szabadság érzetet ad az utasoknak. A hátsó utasteret fokozták az S-osztályhoz képest, amikhez kényelmes bőr üléseket kapnak. Az elektromosan több irányban állítható ülések energia masszás funkcióval is fel vannak szerelve, amik a felfújható légkamrákon keresztül biztosítják magas utazási kényelmet a tökéletes beállítással. A masszázs programok készülnek fokozott jó léttel az alapelv szerint, a relaxáló lávaköves masszázzsal, ami hőt is ad a masszázshoz.  
 

  

2017 Mercedes-Maybach G650 Landaulet tetővel és tető nélkül, de extra fellépővel

 
  Az ülés még lábtámaszt is kapott a tervezőktől, ami kényelmes fotelből akár pihenő ággyá is alakíthat a ledönthető a háttámlával , és a felhajtható lábtámasszal, amit egy kis masszázs kiegészít így hosszú üzleti utakon is kiemelkedő kényelmet nyújt a hátul utazóknak. Az utastérben italok tárolásáról is gondoskodik a G650-es, ami hűteni és fűteni tudja hosszabb ideig. A középkonzol még két asztalt is rejt magába, ami könnyen összecsukhatót és kihajtható. A kényelmi szinthez hátsó klíma vezérlők is járnak, amik a műszerfal pontos másába, a középkonzolon meghagyták hátul a differenciál 3 gombját, de hátul az 1. gomb az utastér világítás kapcsolja, a másik kettő pedig a szövet tetőt nyitja vagy zárja. A hátsó G pilótafülke tartalmazza a két kesztyűtartót a masszív kapaszkodókkal, mint az első utas oldalán, ami már a tipikus G-osztály része.  
 

 

Reklám

 
  A szélvédő üveg mögött mindkét utas 25.4 cm-es (10”) kijelzőt kapott, az Individual Entertainment rendszerhez. A fényűző tökéletes jellemzők a Landauletben kiemelt a magas szintű designo kárpittal és a megszokott gyémánt varrással, ami minden esetben két tónusú színt kap és elérhető 4 betét színnel. Az ügyfelek még választhatnak 3 különböző varrás szín közül is a szövet felsővel, valamint a 4 vonzó designo szín befejezésben, amik tartalmazzák a matt befejezést. A V12 BITURBO felirat megtalálható az első szárny pontokon a végső motivációs erőben, a 12 hengeres motorral. Az orra megkapta a teljesen krómozott betéteket a ketté osztott nyílással. Az exkluzív Landaulet felirat megtalálható a küszöb betéteken, és a fényesített 22”-es 5x2 küllős felniken is. Az elektromosan kiterjesztett belépési segédeszköz készült a beszállás megkönnyítésére.  
 

  

G650 Landaulet hátsó üléssora átlátszó üveggel, ami pillanatok alat kifehéredhet egy gombnyomásra

 
  További exkluzív külső design jellemzők tartalmazzák az első és hátsó a fellépőket, a nagy kerékjáratokat a valódi szénszálból, valamint hátra szerelték jobboldalra a pótkereket, mint minden G-osztályon és a 3. féklámpát. A felnikre 325/55 R22-es abroncsokat szerelnek, mint a többi ikonikus off-road modellre, nem úgy, mint az előző Landauletek, amik alapja a presztízs sedan volt, a G650 Landaulet szállít felejthetetlen off-road élményt. Az ismerős AMG G63 6x6 és a G500 4x42-en modellektől származó tengelyekkel a hasmagasságot is megkapta, ami 450 mm és ez lehetővé teszi a nyitott tetős terepezést, elakadás nélkül még extrém akadályoknál sem. A 325/55 R22-es abroncsok ideális alapot adnak a tökéletes kezelhetőséghez on-road és off-road terepen, amit kiegészítenek a tipikus 100%-os difi zárral, ami elkötelezett miközben mozog, valamint az alacsony off-road áttétel az osztóművel.  
 

 

A kényelmes hátsó ülések szellőztetéssel, fűtéssel és több masszázs funkcióval

 
 

 

Reklám

 
  A kombináció a 4WD technológiával egyedülálló az off-road szegmensben, ami készül a G650 Landaulethez minden más 4x4-es járműhöz képest. A magas utazási kényelem jön a legerősebb elérhető motorral kiegészítve, amit a G65 AMG modellek használnak, és kézzel készül a Mercedes-AMG részlegén, a V12-es BiTurbo motor, aminek csúcsnyomatéka 630 lóerő (463 kW) és ehhez még jön az 1 000 Nm-es csúcsnyomaték is. A Landaulet névnek több, mint 100 éves történelme van, ami egybeforrott a Mercedes-Benzzel, és speciális osztályt biztosít az ügyfelek számára, aminek kínálatában megtalálható volt a Benz 25/45 PS 1910-ben. Más fényűző példa a kiemelt luxusra az exkluzív műfajban készült Mercedes-Benz 300d Landaulet 1960-ból, a Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet 1964-ből és a Maybach Landaulet 2008-ból.  
 

    

További kényelmi részletek a hátsó üléssorból, mint hangulat világítás és tető kezelő gombjai, valamint a hangulat világításé, plusz a fűthető és hűthető pohártartók színnel is jelölve, hogy éppen melyik mód van bekapcsolva

 
 

Az említett igazi különlegességek mellett a legújabb Landulet modell is hű marad a névhez, amit ősszel mutatnak be 2017-ben, a 99 db-os limitált szériával. Az új Mercedes-Maybach G650 Landaulet gyártása is a Magna Steyr gyárban lesz Grazban, Ausztriában, ahol mindegyik G-osztály készül. A világ premierjét a márciusi Genfi autókiállításon tartja a Mercedes. A piaci indulása ősszel kezdődik meg a 2017-es Mercedes-Maybach G650 Landaulet-nek.

- Kartos Patrik -

2017-02-28, 01:46:10

 
 

 

     

 

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com
Asztali nézet