MENÜ
   
 

2018 Fiat 500 L - megújult kívül & belül - 

Fiat felfrissítette népszerű 500L modelljét, ami már 5 éve uralta a szegmensét Európán keresztül, de most eljött az ideje a modellfrissítésnek. A legtágasabb Fiat 500L most mindenből még többet kap a teljes technológia kínálatával és még több jellemzővel és személyiséggel érkezik a kereskedésekbe. A jellemzőit kombinálták a három változattal az URBAN, a Cross és Wagon modell változatokkal, amikhez benzin és dízel motorokat kínálnak, az vezető és utasai kedvére. Mind három részben kiemelkedik a megújult modell a biztonsági jellemzőkkel és a rugalmas belső konfigurációval, amit az ügy felek 1 500 belső részlettel tudják egyedi ízlésükre szabni.

 
 

 

2018 Fiat 500L Cross

 

 
  A frissítéssel 40%-ban teljesen megújult a Fiat 500L. A Fiat 500L kombinálja a stílust és az izgalmas vezetést az 500L egyterű tágasságával és funkcionalitásával. Az új Fiat 500L megerősíti a családi feelinget a megújulással, ami a külső stílusával kifejezi minden megkülönböztető elemével, amik jellemezték a modellt egész történelmében, az ikonikus 1950-es előfutára óta. A legnyilvánvalóbb vizuális kapcsolat a „moustache and badge – bajusz és jelvény” kombináció a trapéz orron, a felső fényszórók a krómozott elemekkel és most LED nappali menetfénnyel, ami felveszi a grafikákat a két „zeroes – nullával” az 500-ban. Ezek az elemek biztosítják az új autó világos könnyű azonosítását, még sötétben is, a megújult 500L-nek. A megújult első ütköző megkapta a trapéz betétet és a krómozott „studded – szegecses” 3-dimenziós alsó rácshálót, ami ad az autónak elegáns megjelenést.  
 

 

2018 Fiat 500L Cross

 
  Az 500L ugyanakkor megkapta még a krómozott csíkokat, ami közvetlen a szemnek a kerékjáratoknál, és mutatja szívósságát a megújult 500L-nek, aminek megjelenése még több kifejezéssel érkezik. A krómozott betétek a hátsójának részleteit kiemeli, ami az 500 család feelinggel és vízszintes szegélyekkel erősítik meg kombinálva, az autó megjelenését az utakon. A hátsó megjelenéséhez még köd- és tolatólámpa is hozzátartozik, ami most az ütköző alsórészében kapott helyet a növekvő hatékonyságukkal. A felfrissült Fiat 500L elérhető lesz 10 pasztel- és metál fényezéssel, és a három tető típussal, amik lehetnek a karosszéria színére fújva, vagy fényes fekete vagy fehér vagy matt fekete. Az ügyfelek még választhatnak nem kevesebb, mint 36 szín kombinációból. A szín választék most tartalmazza az új Denim Blue, a Sicilian Orange színeket, amik mellett még elérhető lesz Donatello Bronze, Bossa Nova White, Hip Hop Yellow, Darkwave Black, Minimal Grey, Heavy Metal Grey, Beatbox Green és Pasodoble Red színekben is.  
 

 

Reklám

 
  A külső mellett az utastér is megújult a Fiat 500L-ben, ami teljesen új lett és kezdődik a felfrissült műszerfallal, ami kiegészíti több high-tech és ikonikus megjelenéssel. Az utastér kínál kényelmet, sokoldalúságot és a tervezők megtöltik fénnyel, miközben gazdag megkülönböztető 500 érintett részen megváltozott. A megújulással olyan részletek változtak, mint a fényes „500” aláírás a műszerfalon. Az utasterében még megújult formában érkezik az áttervezett multi-funkciós kormánykerék, ami most hozzáteszi a króm kiegészítőket, birtokolva a frissített design-t a két kör mérőegységgel, amik között kap helyet a 3.5 hüvelykes színes kijelző. Ez a kombináció az új kormánykerékkel és a műszerfallal javítja a láthatóságát a műszeregységeknek, amiket tovább fokozott fehér háttérvilágítással. A vezető még az innovatív TFT színes digitális kijelzőt is megkapja, ami teljes hasznos információ áradattal segít a vezetőnek. Az új Fiat 500L kijelzője az innovatív burkolt üvegezés concept-vel javítja most az osztályvezető láthatóságot és megkönnyíti a parkolást, köszönhetően az üvegezett A-oszlopnak.  
 

2018 Fiat 500L Cross

 
  Elérhető lesz, mint rögzített vagy elektromosan nyitható 1.5 m2-es opciós panoráma tetőablakkal, és az utasok utazását fokozza a fénnyel, a fényes utastérrel. Miközben a felsőrésze a műszerfalnak közvetíti a friss személyiséget, az alacsonyabb alkatrészekre összpontosítva a kényelemre az új, nagyobb tároló rekeszekkel és a bevezetése az új kényelmi jellemzőknek, olyanoknak, mint a középső kartámasz. A sebességfokozat választó kar szintén újratervezett és magasabb helyen kapott helyet a jobb vezetési kényelemért. A belső tér csúcs az osztályban, ami köszönhető az utastér nagyvonalúságának. A csomagtér mérete a hátsó ülések mögött 455 liter az URBAN és Cross modelleknél. A Wagon változatban már 493 literes, amikor a két plusz ülés le van döntve. A hátsó ülések ledöntésével a mérete emelkedik egészen 1 480 literig az Urban és Cross változatokban, de a Wagon itt is nagyobb, amit az 1 509 literes csomagtér is mutat.  
 

2018 Fiat 500L Urban

 
  Az új 500L elérhető lesz három különböző megjelenéssel, amik között megtalálható lesz az URBAN, a CROSS és a Wagon. A több kalandos jellemzővel feljavított modell a Fiat 500L Cross verzió lesz. Az új Fiat 500L Cross egyfajta crossover megjelenést kap, az új ütközőkkel és a csúsztatólemezzel, valamint még új kétszínű 17”-es felniket és bátrabb rács designt kap, amik adnak sportos megjelenést a Cross modellnek. A crossover tartalom, valamint a megjelenése kiegészül a hasmagasság emeléssel, ami után 25 mm-rel ül magasabban az út felett, de az új modell a UconnectTM HD Live 7-hüvelykes érintőképernyőt is megkapja, és az új Mode Selector-t (mód választót), ami választási lehetőséget ad a Normal, a Traction+ és Gravity Control között. NORMAL módban az alapértelmezett funkciókat és kényelmes, biztonságos utazást biztosít. A Traction+ már aktiválja a sebességet szabályozást kevesebb, mint 18 MPH-nál, ami így segíti az autót indulásánál csúszós felületen, és optimalizálja a nyomaték elosztását az első tengelyen, a kerekek fékezésével kevesebb tapadással a talajon és átadja a nyomatékot a még jobb tapadással.  
 

 

Reklám

 
  A Gravity Control tartja a sebességet állandóan, amikor a meredek lejtőn haladunk, amikor a Traction+ funkció aktív. Az új 500L Cross hossza 4.28 méter és a tengelytávja 2.61 méter, ami mellett a szélessége kerek 1.80 m és a magassága 1.68 m. A nagyvárosi lélekkel a fiat 500L kifejezést talált az Urban verzióban, ami elérhető Pop Star és Lounge felszerelés szintekkel. A Pop Star felszereléssel szintén elérhető az új Denim Blue színben az új 500L Urban, ami jön teljes kínálattal felszerelésben, ami tartalmazza az ABS-t, ESP-t, a 6-légzsákot, a klímát, a tempomatot, a multi-funkciós kormányt Techno-bőrbe csomagolva, az elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantókat, a 3.5 hüvelykes TFT kijelzőt, az 5-hüvelykes UconnectTM rádiót - Bluetooth csatlakozással, hang vezérléssel, USB csatlakozóval és AUX-IN-vel, a hátsó üléssor pedig 60/40 arányban dönthető plusz még jönnek hozzá a LED nappali menetfények és a 16”-os felnik.  
 

 

2018 Fiat 500L Urban & Cross

 
  A még fényűzőbb Lounge felszerelés jellemzői közé tartozik a feljavított ülések kárpitozása, a két (DUAL) zónás klíma, a fix feljavított tetőablak, a krómozott betétek, a ködfényszórók, a UconnectTM HD Live 7-hüvelykes érintőképernyő Bluetooth-val, hang vezérléssel, a DAB rádióval, a 2 USB csatlakozó és az AUX-In bemenettel, az eső és köd érzékelők, a hátsó parkolás érzékelők és a Cargo Magic Space. Az URBAN változat méretei a 4.24 méteres hossz, a 2.61 méteres tengelytáv, az 1.78 méteres szélessége és a magassága 1.66 méter. A Wagon változat pedig elérhető lesz 7-személyes kivitelben is, az ideális megoldásokkal kombinálva a tágassággal és a sokoldalúsággal a jellegzetes Fiat 500 stílusban. A választható felszerelések itt is a Pop Star és a Lounge lesz, ami a Wagon változat esetében 4.38 méteres hosszt jelent. Az exkluzív csomagok elérhetőek a teljes 500L kínálathoz, amik fokozzák a vezetési élményt, a kényelemmel és biztonsággal. Mindegyik verzió testre szabja a stílus, kapcsolat, kényelem és biztonsági jellemzők hozzáadásával egy a nagy értékű csomagokkal, mint a City, a Comfort, a Safety, a Style és a Style Plus csomagok.  
 

2018 Fiat 500L

 
  Az autonóm City Brake elérhető, mint része a Safety Pack-nek, ami tartalmazza a lézer érzékelőt a szélvédő tetején, a monitorhoz. Amikor utazunk kevesebb, mint 18 mérföld/órás sebességgel a rendszer automatikusan fékezi az új Fiat 500L-t az esetleges fenyegető ütközést elkerülése érdekében. Más kulcs felszerelések tartalmazzák a gyerek figyelő tükröt, amivel szemmel lehet tartani a hátsó utasokat, a LED nappali menetfények és a parkoló fény, amik hozzáteszik a design jellemzőket, amik újra megerősítik az 500 stílust és szintén biztosít kiváló láthatóság. Valamint az elektromosan állítható és fűthető, külső visszapillantók tudják feljavítani az elektromosan behajtható és hozzáadott talaj megvilágítással. Az utastér megvilágítás szintén javított, ami a Style Plus Pack-vel gondoskodik a környező világításról alapból a középkonzolon, a középső alagúton és az ajtókon. Az opciós tolatókamerát tartalmazza a City Pack csomag, jobb felbontásban és aktív rácsvonalakkal segíti a parkolást. A megújult modell multimédiás és audio rendszerei is megújultak, amik már megkapják az új fejlesztésű okostelefon integrációs rendszert, ami most debütál az új 500L-ben.  
 

 

Reklám

 
  Az okostelefon alkalmazások elérhetőek közvetlenül a 7 hüvelykes nagy felbontású érintőképernyőn, a UconnectTM HD Live rendszerrel a műszerfalba. A rendszer szintén elérhető Apple CarPlay-vel és Android AutoTM-vel. A megújult modell már az új UconnectTM rendszert használja jellemzői a szabadkéz Bluetooth felület, az audio folyammal, szöveg felolvasással és a hang felismeréssel, AUX-in és USB csatlakozókkal az iPod kapcsolathoz, vezérelve a kormánykerékről. A hátsó tolatókamera és az új TomTom 3D beépített navigációs rendszer szintén opciós listáról lesz elérhető. A UconnectTM LIVE alkalmazás kínál zene folyamot a Deezerrel és a TuneInnel, híreket pedig a Reuters-től és a csatlakozott navigációval a TomTom LIVE-val kapja a vezető, valamint a frissített Facebook és Twitter is a rendszerhez tartozik. A felhasználók szintén tudják a monitoron követni a vezetési stílust az eco:Drive-val és a my:Car-val.  
 

2018 Fiat 500L Wagon

 
  A Fiat 500L most elérhető lesz Apple CarPlay-vel és Android AutoTM-vel is. Az Android AutoTM-et a vezetők tudják kiegészíteni Google Maps-val, a hangvezérelt navigációs rendszert, a valós idejű közlekedési információkkal és a sáv tartással, plusz a Google Play Music-val más zenei szolgáltatások között. Az autó rendszere szintén tud hívásokat kezdeményezni és fogadni, valamint küldenek üzeneteket miközben a kezüket a kormányon és szemüket az úton tartják. A Fiat 500L felfrissült a BeatsAudioTM rendszerrel, ami dicsekszik teljes erővel, ami 520 Watt, és dinamikusan biztosítja az erőteljes mélyhangokat, plusz maximalizálja a hallgatói élményt. A csomag teljes az erősítővel, a DSP-vel és a 8-csatornával, jellemzői pedig a fejlesztett kiegyenlítési algoritmus, ami képes reprodukálni a teljes színképet hanggal, ami a művészi tapasztalatokkal a felvételi stúdióból viszi át az autóba. A megújult 500L meghajtásáról a leginkább megfelelő motorok gondoskodnak, amikkel az ügyfeleknek a legmegfelelőbb.  
 

 

Reklám

 
 

A benzinmotor kínálat tartalmazza az 1.4 literes 16 szelepest, ami 95 lóerőt termel, és az 1.4 16v T-Jet, ami már 120 lóerőt szállít. A kínált benzinmotorok mellett dízelmotorokat is tartalmaznak, amik között két dízelmotor található. A gyengébb az 1 300 cm3-es 16 szelepes MultiJet 95 lóerővel, és a nagyobb 1 600-as MultiJet 120 lóerővel. Mindegyik motorváltozat már Euro6-os értékeket teljesíti az optimalizált teljesítménnyel, és alacsony fogyasztással. A kezdő ára 16 195 font lesz, amiért egy Fiat 500L Urban 1.4 95 lóerős PopStar felszerelésű változatot kapunk meg, és az első szállításokat csak szeptemberben kezdik meg. „Magyarországi árakról és választékról még nincs információ, a cikkben szereplő adatok az Egyesült Királyság kínálatában lesz elérhető, Magyarországi kínálat változhat.”

- Kartos Patrik -

2017-06-01, 19:54:33

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

Reklám

 

 

Reklám

Asztali nézet