MENÜ
     
 

 

HU / EN   

 
 

Carlos Sainz csatlakozik a Renault Sport Formula-1 csapathoz, 2018-ban

Renault Sport Formula One Team elégedetten bejelentette, hogy Carlos Sainz csatlakozik a csapathoz, mint versenyző a 2018-as szezonra. A 23 éves Carlos versenyzett 53 Formula1 nagydíjon a debütálása óta, ami a 2015-ös szezonnal kezdődött Ausztráliában. Eddig 100 pontot szerzett és a legjobb helyezését 4x érte el, ami a 6. hely volt. Az előzetes Formula1-be Carlos győzött a Formula Renault 3.5 szériában 2014-ben, valamint a Formula Renault 2.0 NEC bajnokságban 2011-ben.

 
 

 

Reklám

 
 

Cyril Abiteboul, Vezérigazgató, Renault Sport Racing:

“Carlos Sainz nagyon ígéretes versenyző, aki volt a radarunkon egy ideje, különösen a sikerei után a Renault junior formulaban. Ezek a pozitív hírek, hogy képesek legyünk megerősíteni Carlos-t 2018-ban. Ez a választás jól igazított középtávú stratégiai tervünkkel. Úgy érezzük Nico és Carlos kiegészítik egymást „on and off track” és a kombinációnak segítenie kell elindulnia előre a rácson. Szeretném megköszönni Helmut Markonak, Carlos kölcsönzését nekünk erre az időszakra. Meg kell köszönni Jolyonnak a folyamatos kemény munkájáért a csapattal és az erőfeszítéseit az elmúlt két szezonban. Ő egy dedikált vezető és kívánjuk neki a legjobbat a következő lépésben a karrierjében.”

 
 

Carlos Sainz - Renault F1 csapat -

 
 

Carlos Sainz:

“Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Renault Sport Formula One Team-hez. Hogy Formula1 vezető legyek a gyári csapatban megtiszteltetés, és remélem jutalmaz a Renault engem bizalommal a legjobb teljesítményemért a pályán. A röppálya a Renault Sport Formula One Teammel izgalmas és büszke vagyok rá, csatlakozom ehhez a fontos időbe történelmükben. Alig várom a munkát mindenkivel Enstone-nal és Viry-vel, és a vezetést Nico Hülkenberg mellett. Szorosan együtt dolgoztam a Renaulttal a Formula1-ben és korábban a motorsportban, így ismerem a motivációikat és képességeiket. Ez a kezdés a nagyon izgalmas új fejezettel a karrierembe. Szeretnék köszönetet mondani a Red Bull-nak minden bizalmukért és a támogatásukért és mert megengedték nekem, hogy megragadjam ezt a lehetőséget."

 
 

Carlos Sainz, a 2018-as szezonban a Renault Sport Formula 1 csapat tagja lesz

 
 

Dr Helmut Marko, Red Bull Motorsport szaktanácsadó:

“Boldogok vagyunk elérni a megállapodást, Carlos vezetni fog a Renault Sport Formula One Team-ben 2018-ban. Ő egy hatalmas tehetség és részesülni fog a munkából a gyártói csapat mellett, a nagy tapasztalattal rendelkező vezető. Ez ad Carlosnak különböző kihívást és lelkesen figyeljük, ott halad, ahogy része marad a Red Bull családnak. Ez nagyon jó fejlődés Carlosnak és a Renault Sport Formula One Teamnek, és szintén lehetővé teszi számunkra hozni, az új tehetséget a Formula1-be."

- Kartos Patrik -

Renault hírek

2017-09-19, 21:01:37

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

 

Reklám

 

 

Reklám

Asztali nézet