MENÜ
     
 

  

HU / EN   

 
 

2017 Renault MÉGANE R.S. – 2017 Frankfurt International Motor Show

Renault Frankfurtban mutatta be a teljesen új MÉGANE R.S. modell generációt, ami már a 3. generációja a népszerű R.S. modellnek, és mára ikonikus autóvá vált. Az új generáció még több erővel és új feltöltős motorral jön, ami közvetlen üzemanyag befecskendezést kapott. Az új motor egy 1.8 literes (1 798 cm3) turbófeltöltős motor, ami 280 lóerőt (205 kW) termel 6 000-es fordulaton, amihez jön még a 390 Nm csúcsnyomaték, amivel már a legjobbak közé tartozik kategóriájában. Az új MÉGANE R.S.-ek még megkapják a 4CONTROL nevű összkerék-kormányzás rendszert, ami megtalálhat a TALISMAN-ban is, és a szegmensben elsőként használja a Mégane. A kínálat az új modellből is jön a Sport és a Cup pálya változattal, amik az összkerék-kormányzásnak köszönhetően gyorsabban tudja venni a szűk fordulókat, és hatásosabb a kanyarstabilitása nagy sebességnél is.

 
 

2018 Renault MÉGANE R.S.

 
  “Teljesítmény a fő ok, az ügyfeleink idézik vásárlásnál a MÉGANE R.S.-t és a teljesen új MÉGANE R.S. lesz, a stílusosan és a technológiákkal még tovább a szállításhoz, a valóban kivételes vezetői élvezetért. A szándékunkat látni a teljesen új MÉGANE R.S.-en, az alvázzal és a 4CONTROL-lal, amivel marad ’THE C-segment hot hatch benchmark’,” mondta Patrice Ratti, vezérigazgató of Renault Sport Cars. A konfiguráció előírja a CUP verziónál az optimális kezelhetőség hatékonyságát, minden út típuson, plusz a kényelmet, amivel példátlan a Sport Hothatchek kategóriájában. Az új modell megkapta az újratervezett független kormánytengely első felfüggesztést, ami még élesebb pontosságot biztosít a Cup verziónak az új Torzen sperrdifivel párosítva, amik közösen javítják a kanyarsebességet, és még fokozták a 4Control rendszerrel.  
 

2018 Renault Mégane R.S. - 2017 Frankfurt Motor Show -

 
  Az első alkalommal most a MÉGANE R.S. választók eldönthetik, hogy 6-fokozatú kézi váltóval veszik vagy az EDC 6-fokozatú duplakuplungos váltóval, amihez kormány váltó fülek is járnak. Az ügyfelek kezelhetik az R.S. Monitor fedélzeti telemetriai technológiát, ami hozzá teszi a felhasználó barát felületet, ami jobb, mint valaha plusz feljavított EXPERT módot is kapott a rendszer, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók csatlakoznak kamerával, filmkészítéshez a vezetésükről, valamint visszajátszást és az adatok elemzése is lehetséges, vagy akár a közösségi médián is megoszthatják a felvételeket.  
 

 

Reklám

 
 

Design és erő

Az új modell még nagyobb utat átölelő erővel gazdálkodik, és magasabb minőségű dinamikával jön az új MÉGANE R.S. generáció, ami szélesebb lett, az abroncsai is, amik jobb tapadást tudnak biztosítani a 18”-as vagy 19”-es felnikre szerelt abroncsokon. A széles légnyílások pedig extra levegőt biztosítanak a hűtőnek, a jobb légáramlással, valamint újra tervezett hátsó légterelő ajkat kapott, ami extra leszorító erőt tud biztosítani. Az R.S. modell számos elemet megkapott a világ motorsportjaiból, amik közül tartalmazza az új modell a hátsó diffúzort, az F1 stílusú első penge légterelőt, és a 3D méhsejt mintás hűtőrácsot, amit átdolgoztak a Renault Sportra. Az új MÉGANE R.S. egyedülálló szárnyat is kapott, ami már védjegynek számít az R.S. modelleknél, a széles szárnyak és nyomtávok.

 
 

2018 Renault Mégane R.S. - Frankfurt -

 
 

 

Reklám

 
  A Renault Sport exkluzív szabadalmaztatott R.S. Vision fény technológiáját is megkapja, ami szintén a motorsportra utal és szállít fokozott láthatóságot, ami szintén egyedivé teszi kategóriájában. A teljesen új MÉGANE R.S. az első modell az új Renault Sport jelvénnyel, ami közös a Renault Sport Racing-nél és a Renault Sport Cars-nál, miközben az új dinamikus karosszéria szín a – Tonic Orange – kiegészíti a katalógust. Gondos figyelemmel az utastérben, ami jön sport első ülésekkel teljesen integrált fejtámlákkal, a faszén szürke betétekkel, piros felső varrással, szövet vagy Alcantara® kárpitozással, R.S. jelvényekkel, stb.  
 

2018 Renault Mégane R.S. - komoly hátsó diffúzorral és középen kivezetett kipufogóvéggel -

 
 

A sportos Mégane

A MÉGANE kínálat, a teljesen új MÉGANE R.S.-vel teljes, ami felszerelt a Renault’s MULTI-SENSE rendszerével, ami biztosítja a vezetőknek a választást az 5 vezetési mód közül: Comfort, Normal, Sport, Race és Perso. A 2017-es Renault MÉGANE R.S. a vezető segédeszközökkel (ADAS) jön, amik aktiváltak vagy kikapcsolhatók az R-LINK 2 tableten keresztül, a még élvezetesebb vezetésért. A Renault Sport a 300-lóerős ‘Trophy’ változatnak a bevezetését az új MÉGANE R.S.-vel, csak 2018 végére tervezi. Rendelési könyve a teljesen új MÉGANE R.S.-nek nyitott lesz, már decembertől, 2017.

- Kartos Patrik -

2017-09-28, 00:09:49

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

 

Reklám

 

 

Reklám

Asztali nézet