MENÜ
     
 

 

HU / EN 

 
 

Polestar első autója – Poletar 1 –

Volvo sportos modelljeit fejlesztő cég a Polestar külön márkává vált, ami a felsőkategóriás hybrid és elektromos modelleket fogja készíteni - saját márkajel alatt. A Polestar már bejelentette terveit, aminek új célja lesz az elektromos sport modellek fejlesztése. A Polestar megerősítette terveit, az első 3 modellel, amik már az új erre a célra épített létesítményben fognak készülni Kínában, az ügyfélközpontú piacon, ami lesz egy új ipari referencia érték a teljesítmény járművek között. A Polestar már be is mutatta első modelljét a Polestar 1-et, aminek hajtásáról 600 lóerős teljesítmény gondoskodik. A Polestar technológia a gyártásban is kínál előnyöket a szinergiában és a gazdaságban a Volvo Groupe-on keresztül.

 
 

 

Az új Polestar 1

 
 

 

Reklám

 
  A Polestarnak segít a gyorsuló design, a fejlesztési és gyártási folyamat idő töredékével, ami új belépés lesz. Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer of Polestar mondta; “A Polestar 1 az első autó, ami a Polestar nevet viseli a motorháztetőn. A gyönyörű GT az elképesztő technológiába csomagolva – a nagy rajt a Polestar márkának. Minden jövő autója a Polestartól megkapja a jellemzőket, a teljesen elektromos hajtásláncot, ami szállítja a márka látványát az új önálló elektromos teljesítmény márkaként ". A Polestar 1 fényűző 2-ajtós, 2+2 személyes, Grand Tourer, Electric Performance Hybrid hajtáslánccal. Az új modell hybrid rendszere tisztán elektromosan 150 km-es hatótávot ígér. A hajtáslánc 600 lóerőt és 1 000 Nm nyomatékot termel, ami bőven elég az új Volvo kupé mozgatásához. Az új Polestar 1 alapját az új Volvo’s Scalable Platform Architecture (SPA) adja, ami megerősített dinamikus vezetési jellemzőket ad az új modellnek.  
 

 

Felülnézetből is elegáns az új Polestar 1

 
  Az új modell lesz az első autó, ami használja a teljesen új osztályvezető Öhlins Continuously Controlled Electronic Suspension (CESi) alváz technológiát. A Polestar az új modell súlyára is ügyelt, amit a szénszálas karosszériának köszönhetően tartanak alacsonyan, valamint így a torziós merevsége is jobb lett 45%-kal, és még a súlypontja is alacsony, amik nagyon előnyösek egy sport kupénál. A Polestar 1 még hybrid hajtást használ, ami tartalmazza az oldalankénti 1-1 elektromos motort, benzinmotor mellett, így lehetővé teszi a hybrid rendszer a nyomatékvektort is, aminek köszönhetően sokkal jobb gyorsulásban és kerekeknek is maximális tapadást tud nyújtani, még nagyobb kanyarsebességnél is. Az új Polestar modellek külön erre a célra épített gyárban fognak készülni, a Polestar Production Centre-ben, Chengduban (Kína – csak 2018-ban fejezik be a gyár építését).  
 

 

  

Az új Polestar 1 elegáns külsőt és luxus belsőt kapott, ami tökéletes kombináció

 
  Az új modellek csak online lesznek elérhető 2 vagy 3 éves törlesztési lehetőséggel, viszont a részlet árak már tartalmazzák a szerviz kiadásokat is, valamint az autóbélés lehetőségét a Volvo és Polestar kínálatból. Az egységes díjtétel és a részletfizetés átlagos lesz, ami az ügyfeleknek is megfelelő részlet összeget takar. Az új modell még Phone-As-Key technológiát is megkapja, ami lehetővé teszi a tulajdonosoknak a virtuális kulcs megosztást a 3. fél számára, és az egyedi igényeket tudja tárolni a 3. kulcs is. A Polestar következő modelljei viszont már teljesen elektromos hajtást kapnak majd, amit először a Polestar 2 modell fog megkapni, de csak 2019 későbbi részében jelenik meg a kínálatában - a Polestar 1 piaci megjelenése után lesz várható.  
 

  

Polestar 1  - részletek -

 
 

Az új modell egy közepes méretű BEV (Battery-Electric Vehicle – akkumulátoros elektromos jármű) lesz, ami már komoly rivális lehet a Tesla Model 3-nak, valamint magasabb értéket is tud nyújtani, mint a bemutatott Polestar 1. A Polestar terveiben még egy 3. modell is szerepel, aminek neve már logikusan Polestar 3 (SUV) lesz, de ez már egy modern elektromos sport modell lesz. Aki teheti, már le is adhatja a rendelést az új Polestar 1 modellre, aminek már október 17-től (2017) nyitott a rendelési könyve.

- Kartos Patrik -

2018-01-03, 16:32:59

Info: Volvo news

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

Reklám

 

 

Reklám

 

Reklám

Asztali nézet