MENÜ
     
 

 

HU / EN  

 
 

BBR MX-5 Turbo 1.5

BBR, a Mazda MX-5-ösök tuning specialistája, és egy újabb tuning csomagot készített a legújabb generációhoz. A BBR innovációival és a ’Stage One’ turbó átalakítással készült 2.0 literes változat sikere után, egy újabb tuning feljavítást készítettek MX-5-öshöz. Az átalakított változat egy 2015-ös modell ’ND’ MX-5, ami a Brackley alapú Mazda tuning legenda tervezett feljavítást kapta meg a 1.5 literes motorral hajtott modell - ezek a népszerű sportkocsik. A tervezett könnyű telepítéssel a tuning csomag lehetővé teszi, a mechanikai átalakítás nélküli feljavítását az 1 498 cm3-es SKYACTIV-G motoron, a BBR Stage1 turbófeltöltővel, aminek a csúcsteljesítményét 210 lóerőre (BHP) emeli, ami 81 lóerővel (BHP) több erő, mint a motor alap teljesítménye.

 
 

BBR MX-5 Turbo 1.5

 
  A motor teljesítményéből több, mint 150 lóerővel elérhető már 4 000-es fordulattól, és a csúcsteljesítménye 7 750-es fordulaton áll rendelkezésünkre. A nagyobb erőhöz, több nyomaték is jár 197 lb-ft (267 Nm), ami 86 lb-ft-vel (116,6 Nm) több, mint a gyári érték és a nagyobb nyomaték már 4 150-es fordulatnál tör elő a motorból, és a 150 lb-ft (203,4 Nm) már 3 000-es fordulattól rendelkezésre áll egészen 7 000-es fordulatig, mi nagy tartomány egy benzinmotornál. A 1.5 literes MX-5 menetteljesítményein is javítottak, függetlenebbé téve az úton és versenypályán egyaránt.  
 

 

Reklám

 
 

BACKGROUND:

“BBR korai fejlesztési munkája bizonyított, a Mazdán megtette nagyszerű munka hatását a 1.5-literes SKYACTIV-G motoron, így az erő újra a remegésen túl, az erő nélküli kényszerindítást és jelentős erőfeszítéseket teszi valószínűleg elhanyagolhatóvá,” magyarázza BBR GTi Ltd Managing Director, Neil McKay. Eszerint az egyik legfontosabb eleme a BBR’s Stage 1 turbo feljavítással az adoptálás BBR exkluzív dupla csavaros TSX28-67R turbófeltöltő, ami speciálisan kiválasztott illeszkedni a különböző jellemzőkkel, a 1.5-literes SKYACTIV-G motoron. “BBR döntése használni a dupla csavaros turbo technológiát érvényesíthető média és piaci visszajelzés a kezdeti átalakítás a 2.0-literes ND modellek,” McKay folytatja.

 
 

BBR MX-5 Turbo 1.5

 
  “A 1.5-literes SKYACTIV-G motor, a fő fejlesztés erőfeszítés összpontosított a turbó illesztésen, hogy megfeleljen a kiemelt iker célunk átalakítani a mindennapi vezetési teljesítményhez, míg fenntartva a szabad fordulatszám természetes a kisebb erő egységgel,” megjegyezte. A twin-scroll egység, ami a BBR választott jellemzői a mérték utáni legújabb generáció kompresszor kerék és a könnyű, alacsony terhelésű turbina a kompaktban, a belső lefúvató szelep összeszereléssel. Az eredmény a turbófeltöltő, ez a magas hatékonysággal és reagál kényszerített erő indukciós oldat, még megtartják a nagy töltés feljavítását a szegély, a későbbi erő szintekkel és a tekintélyes további tuning potenciál. “Érezzük, hogy utolsóként adhatunk a 1.5-literes MX-5 modellnek teljesítményt, ami ezt megérdemli,” mondta Mckay, “ami jó hír adott, hogy csak néhány választott országban elérhető a nagyobb 2.0-literes változatban.”  
 

MX-5 1.5 literes motorja, BBR feljavító szettel felszerelve

 
 

BBR Stage One Package technikai részletek:

A BBR Stage One csomag tartalmazza az exkluzív TSX28-67R twin-scroll turbófeltöltőt, amit mérték után tervezett a BBR öntöttvas Twin-Scroll-lal, miközben a levegő töltési hőmérséklete vezérelt az előre szerelt levegő intercooler, ami könnyen beépíthető a karosszéria átalakítása nélkül. Hasonlóképpen növelték a csöveket is, és a pót akkumulátor tálcát kapott, ami fekete gyári stílusban, valamint a nagy áramlású K&N indukciós rendszer diszkrét pozícióban, mint megfelel az új és közeli Mazda MX-5 ND tulajoknak. A Stage1 turbófelöltőt elektronikusan is feljavították, ami a BBR nevezetes Starship/EcuTek RaceRom ECU software csomagjának köszönhető, ami tartalmazza az átdolgozott üzemanyag, gyújtás és töltés kalibrálást optimalizálva az MX-5 vezethetőségét és teljesítményét.

 
 

BBR MX-5 Turbo 1.5, mért teljesítménye és nyomatéka

 
 

‘A Stage 1 töltési beállítása átalakított 7 psi (kb. 0.5 bar) nyomásra, ami jó korlátok nélkül mindkettőnek a BBR turbófeltöltővel és a SKYACTIV-G motorral,’ mondta BBR’s Neil Mckay. ‘A belső feljavításokkal a Mazda motor tudjuk, hogy tekintélyes az elérhető több erővel – a BBR technikai csapata már fejleszti tovább, a szakaszokat kihasználni ezt.’

BBR Stage One Package ára és részletei:

Az új BBR Stage One csomag elérhető az MX-5 ND modellekhez, aminek ára 4 995 font beleértve a ’drive in, drive out’ installációt a BBR Brackley műhelyében, a szakképzett szerelőkkel és a dyno teljesítmény grafikon (A DIY verzió, tartalmazza a hardware-t és software-t, ami szintén elérhető a 4 395 fontért). A BBR még garanciát is ad az ügyfeleknek a tuning csomagra, ami 12-36 hónap bővített garanciát jelent a Stage 1 tuning csomag esetében. A BBR Stage 1 Mazda MX-5 ND Turbó feljavító csomag részletei a BBR oldalán megtalálhatók.

- KP -

2018-02-04, 21:18:56

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

 

Reklám

 

 

Reklám

Asztali nézet