MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

Jön a megújult Fabia, új orr designnal - 2018 GENF

Škoda Genfben mutatja be a megújult Fabiat, amit tovább fejlesztett designnal és technológiával is feldobtak a tervezők, így is folytatva a siker sztorit. A népszerű kisautó a Cseh gyártótól most dicsekszik, ami tartalmazza az újra tervezett első és hátsó részt, amik mellett már megkapja a LED fényszórókat és a hátsó világítást, valamint a kifinomult utasteret. A megújult modell élénk és takarékos 1.0 literes benzinmotorokat kap, valamint kiegészítik az asszisztens rendszerekkel, amik korábban csak a felső kategóriás modellekben volt elérhető. Az átdolgozott Fabia premiere a 2018-as International Motor Show-n lesz, Genfben, ahol az új Kodiaq Laurin&Klement modellt is bemutatják a nagy közönségnek. A megújult Fabia piaci indítása 2018 második felében lesz, ami már megújult orr és far dizájnnal érkezik, aminek köszönhetően sportosabb, agresszívebb megjelenést ad a kisautónak, ami köszönhető az új fényszóró és első ködfényszóró vonalvezetésnek is, és a korszerű LED fény technológiának.

 
 

 

2018 Škoda Fabia

 
  A Fabiahoz most először kínálnak LED fényszórókat és LED hátsó lámpákat, amik mellett bővítik a felni választékot is, amik között már 18”-as méretű felni is megtalálható lesz. Az utastérben újra tervezett műszercsoport és új betét csíkok várják a tulajokat, valamint a két tónusú kárpitozás segít az utastérnek adni még nemesebb érzést. A motor kínálat a Fabiánál négy választható benzinmotort tartalmaz, amik között már csak 3-hengeres motorok találhatók, a szívó MPI és turbós TSI változatokban. Az MPI szívómotorok választhatók lesznek 60 és 75 lóerővel (44 és 55 kW). A TSI turbós változatok viszont már 95 és 110 lóerőt (70 és 81 kW) termelnek a kis Fabiának, amik már a tovább fejlesztett feltöltős, közvetlen befecskendezése motorok. A TSI benzinmotorokat már felszerelik részecskeszűrővel is. A megújult Fabiánál a kifinomult benzinmotorokra összpontosítottak, ami óvatos megfontolás volt a Skodától, a követelményeknek megfelelően, ami a kisautós cél csoportnak megfelel. A megújult motorok takarékosak és kivételes kibocsátási értékük van, a korszerű 3-hengeres egységeknek köszönhetően, mint a dízelek takarékossága.  
 

 

2018 Škoda Fabia - hátul is változott, apró részleteiben - 

 
  A megújult Fabia felszerelése is bővült az asszisztens rendszerek terén is, ami olyan vezető támogató rendszereket is meg kap már, amik korábban csak a magasabb autókategóriában voltak elérhetők, mint a Blind Spot Detection – holttér figyelő rendszer, ami a vezető figyelmezteti, ha az autó holtterébe került egy másik, de a hátulról gyorsan érkező autóra is figyelmeztet, amikor több sávos utakon megyünk. A Rear Traffic Alert rendszert is megkapjuk, amik a hátulról érkező járművekre figyelmeztet az ütközés kockázatára, amikor tolatunk. A másik elérhető újdonság a Light Assist, ami automatikusan lekapcsolja a távfényt, amint szembejövő járművet észlel vagy előttünk halad egy jármű. A szórakoztató rendszer terén, most választható lesz a 6.5 hüvelykes képernyővel felszerelt Swing rádió, és szintén lehetővé teszi a mobil online szolgáltatás a Škoda Connecttől. Az Amundsen navigációval felszerelt változatok, most Online Traffic Information szolgáltatást is kapnak, amik valósi idejű útinformációt nyújt a vezetőnek a forgalmi akadályokról.  
 

 

2018 Škoda Fabia Combi

 
  A megújult Fabiát is elérte az innováció, amit hoz a SmartLink+ technológia, aminek előnyét élvezhetőbbé teszi az Apple CarPlay, az Android Auto, a MirrorLinkTM és a SmartGate alkalmazások. A márka védjegy jellemzőit is megkapja a Škoda Fabia az okos megoldások tovább fokozásával, ami egyedülállóként tartalmazza a kisautó szegmensben, és növeli a kényelmet és a funkcionalitást a mindennapi használatban. A Simple Clever okos megoldás csomag tartalmazza már a jégvakarót, abroncs mélységmérővel kombinálva, amit szintén a tanksapkára tűzve helyeztek el. Az autót még felszerelték USB csatlakozókkal a hátsó üléssorban is, fokozva a kényelmet. A megújult modell már két oldalas csomagtér szőnyeget kap, aminek másik oldala gumiréteges, így sáros vagy koszos tárgy, ami nyomot hagyhat a csomagtér szőnyegen. A kombi változatok az Octavia és SuperB modellekből már jól ismert beépítet zseblámpát is kap, ami sokat tud segíteni az éjjeli kerékcseréknél, a mágneses rögzítésének köszönhetően a karosszéria felületére.  
 

 

Reklám

 
 

A Škoda Fabia kulcsfontosságú modell a Cseh gyártó kínálatában, ami a márka nemzetközileg legkeresettebb modellje a kisautó szegmensben, miközben a Rally világbajnokságban is újabb sikereket aratnak a Fabiákkal. 1999 óta több, mint 4 millió Škoda Fabiát értékesítettek világszerte, ami már a jelenlegi 3. generációt is tartalmazza, az 500 000 ponton értékesített modellekkel. A Škoda Fabia a jelenlegi rangsorolásban a harmadik márka a listában a legkeresettebb széria modellek között. A fő piacokon a hatchback modellek a legkeresettebbek, mint Németországban, Egyesült Királyságban és Lengyelországban, és a kombi változat is különösen népszerű Németországban, Cseh köztársaságban, és Lengyelországban. A megújulással a modell sikertörténete folytatódik.

- Kartos Patrik -

2018-03-15, 14:41:30

 
     
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

Reklám

 



Reklám

Asztali nézet