MENÜ
   
 

  

HU / EN  

 
 

2018 Volvo S60 

Volvo Cars bemutatta megújult Volvo S60-as modelljét, ami új szintre lép a sport sedanok között, és egyben először készül amerikai gyárban az S60-as, amit már a Charleston-i, Dél-Carolinai üzemben fog készülni egy teljesen új gyárban. Az új Charleston-i üzemet, az új S60-as bemutatásával egy napon avatták fel, és a gyár megnyitásával megerősítették elkötelezettségüket Amerikával. „Az új Volvo S60 egy a legizgalmasabb Volvo autók közül, amit valaha készítettünk,” mondta Håkan Samuelsson, President and Chief Executive of Volvo Cars.

 
 

 

Az új S60 R-Design, az új Charleston-i gyárban

 
  „Ez egy igazi vezető autó, ami ad nekünk egy erős pozíciót az USA és Kínai sedan piacokon, létrehozva több növekedési lehetőséget a Volvo Cars-nál.” Az új S60-as lesz az első Volvo, amihez már dízelmotort nem választhatunk, csak benzin és hybrid változatok lesznek, valamint benzinmotorral csak a kiválasztott piacokon lesz elérhető. Az új modell már a villamosítás felé halad, ami elérhető lesz két hybrid hajtással. A Volvo ezzel is mutatja elkötelezettségét az elektromosítás terén, túl a belső égésű motorokon. 2017-ben a Volvo Cars az első globális autó gyártó, aki már bejelentette stratégiáját, hogy 2019-től mindegyik új modell villamosított lesz. Az új S60-hoz a gyártó két feltöltős és kompresszoros plug-in hybrid benzinmotoros rendszert kínál, amik között megtalálható lesz a T6 Twin Engine AWD plug-in hybrid változat, ami kombináltan 340 lóerőt termel az új S60 alatt.  
 

  

Volvo S60 R-Design - részletek -

 
 

 

Reklám

 
  A másik plug-in hybrid rendszer már jelenleg is jelen van a modell kínálatban, ami a T8 Twin Engine AWD plug-in hybrid, ami már 400 lóerőt szállít a kerekekhez. A Volvo igazolta a T5 és T6 benzinmotoros kiviteleket is, amik viszont csak a választott piacokon lesznek elérhetők. Az ügyfelek már kapnak lehetőséget az új S60-hoz, a prémium előfizetési szolgáltatással a Care by Volvo-val, a Volvo Cars kereskedésein keresztül, havi bérleti díj a tulajdonjog helyett. „Az aktív alváz és hajtás módok szállítanak kiváló kezelhetőséget és elkötelezett teljesítményt, amivel készül ez vezető autónak,” mondta Henrik Green, Senior Vice President for Research and Development at Volvo Cars.  
 

  

Az új S60 Polestar Engineered utastér (1. és 2. kép) és az S60 R-Design sport ülések

 
  „Ez szintén hozza az elismert technológiát, a 90-es szériától és más 60 szériás autóktól a szegmensben, hogy ez egy a legjobb sport sedanok közül a piacon”. Az S60-as már a Volvo Cars Scalable Product Architecture (SPA) platformra épült, a biztonsági technológiákkal és infotainment rendszerrel az új V60 prémium közepes méretű kombival, ami indult korábban ez évben, valamint a kínálat csúcs modellje a 90-es széria és a díjnyertes XC60, amikkel szintén elérték az iparágvezető biztonsági értékelést. Így lesz az új S60-as az egyik legbiztonságosabb autó az utakon. A City Safety automata fékezés technológia asszisztenssel a vezetőnek segít elkerülni a baleseteket, és felismeri a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a nagyobb állatokat a biztonsági rendszer. A jelenlegi középkategóriás autók közül a Volvo S60-as kapja meg ezt a támogató rendszert először.  
 

  

Az új S60 biztonsági ketrec és a T8 plug-in hybrid alváz

 
 

A City Safety rendszer használja az automata fékezést, hogy enyhítse a közelgő ütközést. Az opciós Pilot Assist rendszer pedig támogatja a vezetőt kormányzással, gyorsítással és fékezéssel, a jól jelölt utakon 80 mph-s sebességig – frissített növelt kanyarodási teljesítménnyel. Az S60-as szintén tartalmazza még a Run-off Road Mitigation-t, az Oncoming Lane Mitigation-t és a kormányzási segítség rendszereket. Az opciósan elérhető Cross Traffic Alert automata fékezéssel, ami tovább fokozza a biztonságot. A Volvo Cars Sensus Concept infotainment rendszer teljesen kompatibilis az Apple CarPlay-jel, az Android Auto-val, és a 4G-vel, valamint tartja a vezető csatlakozást minden alkalommal. Az intuitív ellenőrzés tablet érintőképernyő felületen, ami kombinálja az autó funkcióit, a navigációt, a csatlakozási szolgáltatásokat és az in-car szórakoztató alkalmazásokat. A villamosított verziók az új S60-assal szintén kínálnak teljesítmény kezelhetőséget a Polestar Engineered-nek köszönhetően – ami fejlesztett a Volvo Cars elektromos teljesítmény részlegével, a Polestarral. A Polestar Engineered elérhető exkluzívan a T8 Twin Engine plug-in hybrid-hez, ami kínál feljavított felni szettet, fékekkel, felfüggesztéssel és a motor vezérlő egységgel, a feltöltött S60 T8 kombinált teljesítménye 415 lóerő.

- Kartos Patrik -

2018-07-02, 20:22:18

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

 

Reklám

 

Reklám

 

Reklám

Asztali nézet