MENÜ
     
 

 

HU / EN  

 
 

ABT Sportsline T6 – tuning – 

Évfordulós VWTranporter, 240 lóerővel

VW népszerű haszonjárműve már a 70 éves évfordulóját ünnepli, ami SAMBA busznak is becézett első generációval indult. A második generáció gyártását nem rég fejezték be a Brazíliában gyárban (2013), ami még az utolsó nap is hagyományos technikával készült a gyárban, ami nem egy teljesen modern, mint az Európában is megtalálható gyárak. A Transporter generáció már a T6-os, azaz a 6. generációnál tart, ami még mindig az egyik legjobb haszongépjármű a piacon. A VW Transportere jelenleg három néven érhető el az ügyfelek számára, amik közül a luxus kivitel a Multivan, a hagyományos személyszállító kivitel a Caravelle, és a melós a Transporter.

 
 

 

A legfrissebb ABT Sportsline T6

 
 

 

Reklám

 
  A népszerű modellből viszont nem szükséges a gyári kivitelt használni, aminek T6-os generációjából kb. 500 000 példány gördült le eddig a gyártósorról. Aki viszont ki akar tűnni T6-osával, azoknak az ABT Sportsline számos lehetőséget kínál. A megjelenését lehet fokozni az ABT GR felni szettel, ami 9.0x20”-as méretben elérhető a T6-oshoz, de az előző T5-ös generáción is használható, amiket az ügyfelek választhatnak „GlossyBlack” fényes fekete és „MattBlack” matt fekete színben. A GR felni szett mellet még választhatjuk a DR felniket is misztikus feketében, de ez a felni kisebb 19”-es méretben választható, mint egy alternatíva. A felni méretek is jelentősen növekedtek a generációk során, mivel a T1-es első generáción még csak 14”-es és 15”-ös felnik voltak, amik a gyári méretek, és a teljesítmény csak 25 lóerő volt. Az akkori Boxer motor helyett, ma már 4-hengeres TDI dízelmotorokat használnak, Common-Rail rendszerrel, amik jelentősen nagyobb teljesítményt, és nyomatékot biztosítanak a szállításhoz. A jelenlegi csúcs benzin- és dízelmotor 204 lóerőt termel, amit az ABT Sportsline-nál még tovább lehet növelni.  
 

 

Az első két Transporter generáció

 
 

Az ABT Engine Control-lal (AEC), viszont a 2.0 TSI motor teljesítménye eléri a 240 lóerőt (176 kW), ami már közel 10x-ese az első Transporterek teljesítményének. A 2.0 literes Bi-Turbo dízelmotor teljesítményét pedig 235 lóerőre (173 kW) emeli meg. A T5 és T6 modell generáció a tunerek között is nagyon népszerű, így a Sportsline sem maradhat ki a sorból, így az ügyfeleknek számos kiegészítőt kínál, amivel fel tudják dobni a hétköznapi Tranporter, Caravelle vagy Multivan modelljüket. A széles választék között megtalálható a moduláris aerodinamikai csomag, ami tartalmazza az szoknya szettet (első, hátsó, oldalsó - rövidebb és hosszabb kivitelhez), valamint még a hátsó hangtompítót és a hátsó légterelőt is tartalmazza az csomag. Az motor tuning és a karosszéria csomag mellet, a felfüggesztést is feljavíthatjuk az egyszerű ültető rugóval, de akár egész lengéscsillapító szettet is választhatjuk, amit már csak be kell építeni az eredeti helyére.

- Kartos Patrik -

2018-07-26, 21:17:02

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet