MENÜ
   
 

 

HU / EN  

 
 

2018 Subaru Impreza WRX STi Type RA-R Limited Edition 

Egy új évfordulós limitált STi

Subaru Corporation és a motorsport leányvállalata a Subaru Tecnica International (STI), bejelentette az új limitált kiadású modelljének megjelenését, ami a WRX Sti TYPE RA-R nevet fogja viselni, és csak 500 db készül belőle (csak japán piacon lesz elérhető). Az új Type RA-R, az alap WRX STI modellre épül, ami a 30. évfordulóra készült az 1988-ban létrehozott létesítmény évfordulójára. A fejlesztési koncepció a következő szerint alakult, mint a „light weight – könnyű súly”, a „speed – sebesség” és az „enjoyment – élmény”, amit a TYPE RA-R-nél még fokoztak a „Running, Turning and Stopping – futással, kanyarodás és megállás” jellemzőkkel, ami az alapvető teljesítményt adja az autónak.

 
 

2018 Subaru Impreza WRX Sti Type RA-R

 
  Az új limitált modellen használtak könnyített alkatrészeket, és még néhány alkatrészt az alapmodellből, amikkel a Type RA-R modell megtakarított 30 kg-ot, összehasonlítva az előző S208 és S207 modellekhez, és könnyebb az alap WRX STi-nél is. A könnyű karosszériát kombinálták az EJ20 Balanced BOXER motorral, amit szintén használtak az S208-ban, ami szállít magasabb teljesítményt mindegyik STi modell között. A teljesítmény/súly aránya meghaladja az S208-asét, amivel a Type RA-R hozza a gyorsaságot és az élményt a legmagasabb szintű STi modellként, ami valaha elérhető volt. A Type RA-R, EJ20 Balanced BOXER motorját fokozták, ami már 329 lóerőt termel. A teljesítmény burkolat a nagy merevséggel lehetővé teszi az intercoolernek, a maximális hűtési hatékonyságot.  
 

2018 Subaru Impreza WRX Sti Type RA-R

 
 

A sport kipufogó rendszer csökkenti az ellennyomást, ami segíti a motor nagyobb teljesítményét, és sokkal közvetlenebb a gáz reakciója a limitált modellnek. Ezekkel a fejlesztésekkel az új TYPE RA-R modell hozza a sima fordulatszámot, amit a szépen szóló kipufogó hang kísér, ami a nagy teljesítményt idézi. A limitált modell alatt az exkluzívan TYPE RA-R-hez fejlesztett lengéscsillapítókat és rugókat találjuk. A nagy teljesítményt Michelin Pilot Sport 4S abroncsok viszik át az útra, amik kiváló tapadást biztosítanak, és a megállásról Brembo fékekre bízták a nagy teljesítményű fék betétekkel, amik erősebb fékerőt biztosítanak. Ezek a fejlesztések a Type RA-R-nek egy kis extra jellemzőt adnak, amik jobb kormányozhatóságot adnak a vezetőnek. A Subaru Impreza WRX STi TYPE RA-R már elérhető a Subaru kereskedésekben december 17-ig (2018), 500 db-os limitált kiadásban, és minden egyes darabot japánban értékesítenek majd.

- Kartos Patrik -

2018-09-05, 19:41:19

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet