MENÜ
   
 

 

HU / EN  

 
 

Újjászületett Dingolfingben: BMW 1600 GT kabriolet

BMW Group Classic gyűjteménye gazdagodott egy újabb egyedülálló különlegességgel. Minden köszönhető a szakképzett csapatnak a BMW üzemében, Dingolfingben. A szakmunkástanulók dolgoztak a BMW 1600 GT convertible-n, ami több évig tartott, de az oktatók is segítettek a tanulóknak. A 4-személyes kabriolet ezüst fényezést és piros tetőt kapott, valamint ez a szokatlan történelem feltáró képviselője, amikor a BMW átváltott a gépkocsi gyártásba, a BMW átment a „niche” autógyártó, a tömeggyártású autógyártásba élvezve az állandó növekedést a sikerben és a nemzetközi növekedésben. A klasszikus autó most új fényében tündököl, a BMW Group Classic gyűjteményében.

 
 

A felújítás végző csapat és a BMW 1600 GT Convertible

 
 

Ez egy túlélő példa a két prototípussal, amivel a BMW megbízta az Olasz karosszéria tervezőt Pietro Frua-t. 1967 őszén, mindkét autó maradt a gyártási épületben, Dingolfingben az első alkalommal. A tesztvezetések során a járművek balesetet szenvedtek és az autót elbontották. A második autó garantált különleges. A BMW 1600 GT convertible-t kézzel készítették a fő részvényes a BMW AG-ben, akkor még Herbert Quandt vezetésével. Egy divat modell Münchenből élvezte, hogy a szél belekap a hajába, a nyitott tetős BMW-ben, és egy ritka kincs, de később megszerezte egy üzletember Fürth-től, Franconiaban, és ez után talált új otthonra a Müncheni székhelyű Allianz Centre of Engineering-nél. Az autót jelentős mértékben helyre állították és így biztosítva az utódoknak az autót, konzerválva. Amikor a szakértők a BMW Group Classic-nál tudatában voltak az egyedi különlegességnek Dingolfingben, és sikerült az autó eredeti állapotát visszahozni a sok munkával.

 
 

 

Egy újabb riktaság, a BMW gyűjteményében - BMW 1600 GT Convertible -

 
 

 

Reklám

 
 

A felújítást a Dingolfingi üzemeben végezték a projekt munkán, amin gyakorlott szakmunkások dolgoztak, akik törekedtek a karosszéria és a jármű szerkezeti mechanikáját tökéletes állapotba hozni. A BMW Group Classic támogatta a projektet számos módon, ami tartalmazza a kiterjesztett opciókat az eredeti alkatrészek beszerzésével, ami nemrégiben vált elérhetővé. Továbbá a másolata a számos alkatrésznek, amik már nem voltak elérhetők, ezeket szorgalmasan után gyártották. Az ujjá született BMW 1600 GT convertible Dingolfingben, szintén újra felidézte az emlékeket, egy különösen izgalmas fejezettel a BMW történelmében. Amikor a két ajtós autót megalkották, a vállalat éppen átvette Dingolfingben a Glas jármű gyártót. 1955-től a vállalat sikeresen gyártotta a Goggomobile-t. 1964-ben Glas indította útjára a sportos, elegáns Glas 1300 GT-t, amit szintén Frua tervezett és a következő éven jött az erősebb Glas 1700 GT.

 
 

 

BMW 1600 GT Convertible - nem csak kívül, de belül is gyönyörű lett az 1600 GT -

 
 

Glas nézett az erős partnerrel és az autógyártóval kezdetben megállapodtak a közös forgalmazásban a BMW-vel, de ez végül vezetett a teljes átvételhez a Müncheni gyárral. A kompakt sportkocsi ezután volt hátul ülésekkel felszerelve, és a meghajtásáról egy 105 lóerős (77 kW) motor gondoskodott a BMW 1600TI-től, és a legendás BMW vese rácsokat is megkapta, valamint még kerek fényszórókat is kapott a BMW 02 Series-től. Javaslatot tettek az importőrnek Max Hoffmannak az új verzió fejlesztésére a kupéval, ami egy 2.0 literes motort kapott és nyitott tetős verzióban is megjelent. 1967 októberében Frua szállított egy convertible karosszériát, amit már egy megerősített padlóra szereltek. Ezt fényezték utána Dingolfingben, ahol alváz védelemre is sor került. A BMW 1600 GT convertible november 16-án került gyártósorra, az üzemi termelésben. Csak egyetlen példánya az Olasz-Bajor kabriolettnek, amit valaha engedélyeztek vezetésre a nyilvános utakon. Az elmúlt 51 év után az első autót gyártották, de csak a második gyártott autó volt regisztrálva. Az autó gyártásának befejezését ezúttal a BMW Group Classic ünnepelte, egy másik gyöngyszemmel a gyűjteményben.

- Kartos Patrik -

2018-12-27, 18:16:58

 
     

 

visitor counter

free counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet