MENÜ
   
 

 

HU / EN  

 
 

ŠKODA SCALA – világ premier Tel Avivban –

ŠKODA lerántotta a leplet az új kompakt modelljéről, ami már az új SCALA néven lesz jelen a kínálatban. A bemutató kivételes alkalommal, nem valami neves európai, vagy amerikai kiállításon tartották, hanem Petah Tikvában, ami nincs messze Tel Aviv-tól, ami az Izraeli sikeres eladásoknak köszönhetően választott helyszín, a SCALA világ premierének. A SCALA premiere is nagy siker volt, mivel nem csak a 400 nézőt nyűgözte le az új modell, de világszerte százezrek követték élő adásban „livestream” az interneten. A SCALA világ premierjét megtaláljuk a https://www.skoda-storyboard.com/ -on. A körülbelül 45 perces videóból sok információt megtudhatunk, ami a következő linken elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=xTqXrrZ9rlU.

 
 

 

Az új Škoda SCALA

 
 

A részletek

Az új modell új jellemzőkkel, új technológiákkal és új névvel érkezik 2019-ben a kereskedésbe, újra értelmezve a kompakt autó szegmenst a Cseh gyártóval. Az új SCALA név jött a latin ’stairs’ és ’ladder’, lépcsők és létra szavakból. A hatchback kombinálja az érzelmi design-t a magas szintű funkcionalitással, valamint a korszerű csatlakozást, és átadja a szenzációs design nyelvet, amit a Vision RS tanulmány autón láthattunk először. Az ügyfelek öt motorváltozat közül választhatnak, amik 90-150 lóerő (66-110 kW) közötti teljesítmény változatokkal lesznek elérhetők. Hozzáteszik a SCALA kínálathoz még a magas szintű aktív és passzív biztonságot, a full-LED fényszórókat és hátsó lámpákat, a rengeteg helyet a csomagoknak és az utasoknak, valamint a számos Simply Clever okos megoldást, ami jelenleg is elérhető mindegyik ŠKODA modellhez.

 
 

  

A külső részletek és az új LED fényszórók és hátó lámpák

 
 

Az új modell várható piaci indulása még 2019 első felében megkezdődik. A Tel Aviv az egyik legfontosabb csatlakozási pont az IT számára. A kompakt modellt elvitték a hatalmas ugrás szempontjából, a csatlakozással az új mobile online infotainment szolgáltatásokkal. De sok más jó ok is van a Cseh autógyártónak az ünneplésre a világ premierrel, az új ŠKODA SCALA kompakt modellel, a mediterrán térségben. A partnerségben az importőrrel, a Champion Motors-szal, a márka a legerősebb európai gyártó Israelben, és a két vállalat közös vállalkozásként működik Tel Avivben – a ŠKODA AUTO DigiLab Israel. A ŠKODA hosszú történelmi sikereket ért el Izraelben. 1991-ben exportálta a ŠKODA az első modelleket Izraelbe, amik az első VW csoportos alatt készült modellek voltak, a FAVORIT és FORMAN. Azóta a Cseh autógyártó már több, mint 200 000 autót szállított ebbe a régióba. Az elmúlt évek során majdnem megnégyszerezte eladásait a piaci megosztással, pedig majdnem megduplázta 2011 óta, 4.1%-ról 8.0 %-ra.

 
 

  

Az új modell bőr belsővel és TFT tablet kijelzővel is elérhető lesz, az utóbbi a hagyományos mérőórákat helyettesíti

 
 

 

Reklám

 
 

Körülbelül 20 000 járművet szállítottak Izraeli ügyfeleknek, a Champion Motors importőrön keresztül január vége és november között, 2018-ban. A ŠKODA jelenleg a 4. helyen áll az Izraeli autópiacon. A legnépszerűbb modellek a szegmensekben 2017-es eladások szerint a ŠKODA RAPID és SUPERB modellek voltak. Az OCTAVIA itt is nagyon népszerű modell, ami a kategóriájában a második legkeresettebb modell az Izraeli piacon. A ŠKODA KODIAQ-ot pedig megszavazták az év autójának a ’Large SUV’ kategóriában, idén Izraelben. Az Izraeli ügyfelek a felmérések szerint jobban szeretik a benzines hajtásláncot, automata váltóval. A járműveket hajókkal szállították a Koper-ből (Szlovénia) Ashdod-ba (Izrael). A flotta ügyfelek körülbelül 50%-át teszik ki a ŠKODA AUTO teljes eladásaiból, Izraelben. Ezek tartalmazzák a számos banki vállalatot, a nagykereskedőket és a telekommunikációs vállalatokat, az Izraeli minisztériumokat és más állami hatóságokat is a ŠKODA modelljeire támaszkodnak.

 
 

  

Az új TFT kijelző, a jól ismert VW csoportos dizájnal és funkciókkal

 
 

2016-ban a Champion Motors importőr összesen kb. 850 járművet szállított a kormányzati intézményeknek, ebből több, mint 700 ŠKODA OCTAVIA volt a különböző minisztériumoknak, és több, mint 100 ŠKODA SUPERB-et szállítottak a vezető rendőröknek, és más minisztériumoknak. Ezekhez még jön a kb. 40 ŠKODA SUPERB, amit szintén minisztériumi alkalmazottak kaptak, a legfelsőbb bírák és a minisztériumi igazgatók. A nemzeti szervezetek jól ismert globális szereplők a nagy jármű flotta értékesítésben. A pénzügyi szektorban a három legnagyobb Izraeli flotta ügyfél 1200 járművet rendelt a Skodától, a képviselés több, mint 40%-át teszik ki a teljes vállalati autóknak, ez a három vállalat. A SKODA AUTO szilárdan megalapozta, mint a flotta partner az Izraeli high-tech szektorban.

- Kartos Patrik -

2018-12-27, 17:04:37

 
     

 

hit counter

website counter

 

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

 

Asztali nézet