MENÜ
     
 

 

HU / EN   

 
 

1994 Toyota Supra Twin-Turbo Targa

 

106 - $100,000 - $120,000

A márciusi Amélia szigeteki autóaukción egy Youngtimer gyűjtemény is árverésre kerül, aminek egyik tagja egy nagyon keveset futott, megkímélt állapotú negyedik generációs Toyota Supra Twin Turbo Targa 1994-ből, amit legtöbben a Halálos Iramban filmekből, és a Need For Speed autósjátékból ismernek, a legendás 2JZ motorral, amivel a legendás Skyline GT-R-rekkel próbálták meg felvenni a versenyt. A negyedik modell generációt, ami az egyik legismertebb Supra generáció világszerte, 1993-ban került először gyártó sorra, és 9 éven keresztül gyártották. Az utolsó Suprák 2002-ben gördültek le a gyártó sorról, viszont az amerikai exportálást már 1999-ben befejezték a Toyotánál.

 
 

 

Egy gyári állapotú Supra Twin Turbo Targa, pár ezer mérfölddel

 
 

A legkívánatosabb változat természetesen a Twin Turbós változatok voltak, ami elérhető volt kupé vagy targa változatban, 1996-ig. A Supra büszke lehet kiemelkedő menetteljesítményeire, ami 0-60 mph-s (0-96 km/óra) sprintet 5.6 másodperc alatt teljesíti, és a ¼ mérföldes sprintet 13.1 másodperc alatt, ami elég arra hogy elérje a 109 mph-s (175.4 km/óra)sebességet, és az amerikai piacon nagy jelentősége van ennek az értéknek, a DRAG gyorsulási versenyek országában. A sikeres Suprát gyorsan fejlesztették az import tunerek, aminek szintén köszönhető, hogy a mai napig az autórajongók körében az egyik legnépszerűbb modell, és az egyik legizgalmasabb Japán sportkocsi mindenkor. A kísérő CARFAX jelentés alapján, az aukción felkínált Supra Twin Turbo Targát újonnan Illinoisban adták el, és itt volt még legalább két évet az autó, amiben csak 6 000 mérföld (kb. 9 656 km) volt.

 
 

  

A beltér is tökéletes állapotban van, mint egy új autó a márkakereskedésben

 
 

Később az autót importálták Svájcba kb. 1 éve. Azóta a km számlálójában valamivel több lett a mérföld, ami jelenleg 11 200 mérföldet (kb. 18 024,7 km) mutat, ebben az eredeti állapotú modellben. Mint sok Suprát keményen hajtották a korai életükben, de ezt az eladásra kínált modellt tökéletes állapotban megőrizték, és mivel szinte mindegyik Suprát tuningolták, így az eredi példányok még most is igen magas áron cserélnek gazdát. Az ilyen alacsony futásteljesítményű eredeti példányok viszont többet érnek, mint a legújabb modell generáció, amit nem rég mutattak be. Az új modell generációt az idei Észak-Amerikai Nemzetközi autókiállításon (NAIAS) mutatták be, Detroitban, és az első példányt egy jótékonysági árverésen adták el 2 100 000 $-ért, amihez még gyártói igazolást is adtak a vevőnek, hogy igen ez az első az új Supra generációból. Ez a kifogástalan állapotú Supra biztos felkelti a gyűjtők érdeklődését, ami tökéletes gyári állapotban van, mint amikor a kereskedésben átadták.

- Kartos Patrik -

2019-02-17, 14:05:10

 
     

 

hit counter

free counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet