MENÜ
  Top5  
 

HU  

 
 

Top5 foglalkozás, ami jelentős mértékben megváltozott a fejlődés során

Az elmúlt 100 évben nagy fejlődésen mentek át a szakmák és sok szakma meg is szűnt, régen voltak emberi ébresztőórák, lámpaoltók és telefonos kapcsolótábla kezelők. Sok szakma viszont átalakultak a modern technikai fejlődéssel. A cikk öt foglalkozást emel ki, hogy mennyit változtak, és első helyen az autószerelés kapott helyet, akik szoftver adatokat elemeznek, a számítógép tesztprogramokkal, ami egy egyszerű éves szerviznél is kihagyhatatlan eszköz, vagy a modernebb autóknál már csak számítógéppel lehet a féknyeregben a dugattyút visszanyomni alapállásba. Az autószerelő szakma, ami körülbelül 100 éve indult új szakmaként, amikor az ikonikus Ford T-modell megjelent, az első sorozatgyártású megfizethető autó volt az egyszerű emberek számára, aminek nagy sikere az egyszerűségének is köszönhető.

 
   
 

A kezdetekben csak mechanikus részei voltak az autóknak, szinte semmi elektronika, meg a kurblis megoldás indításnál, ami előfordult, hogy törött kézzel járt, de nem kellett akkumulátor sem, mivel még a lámpa sem a modern égőkkel működött eleinte és önindító sem volt. A fejlődéssel viszont számos elektronika folyamatosan bekerült az egyre modernebb autókba, amik egyre több hibalehetőséget hordoznak magukkal. Az elektronikával jött a belsőégésű motor vezérlőegység, a fejlesztések során, amit a japán gyártók nagyon jól kitudnak használni a mai napig, és olyan verhetetlen legendákat alkotni, mint a Nissan Skyline GT-R (R34) vagy a Toyota Supra Mk.IV, az előbbi még összkerék kormányzással, és az egyedülálló összkerék-meghajtással is fel volt szerelve a 90-es években, amik összességében a legendás Godzillát megalkották, és ennek a verhetetlensége is köszönhető, viszont a sok elektronika miatt kevés szerelő meri bevállalni ezeket a Japán sportkocsikat, főleg a belpiacos modelleket. A japán gyártók autói szinte hibátlanok, mivel az elektronikai meghibásodások messziről elkerüli a japán gyártósorról érkező modelleket, és nagyon szeretik használni a változó szelepvezérlést, ami jelentős mértékben csökkentik a fogyasztást, az egyszerű hétköznapi autókban, a nagyobb teljesítmény mellett is.

 
 

 

Nissan Skyline GT-R (R34) & Toyota Supra Mk.IV

 
 

A múlt és a jelen autóinak szerelése nagyban eltér, az elektronika megjelenésének köszönhetően OBD, EOBD kód olvasókat is szükséges használnia a szerelőnek, mivel a rendszer több 100 hibakódot ismer, amivel jelöli a hibás alkatrészt vagy területet, de ez nem biztos, hogy jó hibát fog megadni az összesített eredményben, mivel az összetett rendszer több hiba kombinációja alapján is megadhat egy megadott hibát is, így viszont nem biztos, hogy azt javítjuk, ami valójában a hiba okozója volt. A modern autószerelők legnagyobb hibája, hogy a számítógépre hagyatkoznak főleg a márkaszervizekben, aminek eredmény a rossz hiba megállapítás, ami előfordul a modernautóknél, viszont a tapasztalt szerelők, akik még az egyszerű ma már veterán autónak számító modellekenk kezdték a szakmát, már hang alapján is tudják mi lehet a meghibásodás oka. Így például előfordulhat, hogy egy autón turbófeltöltőt cserél a márkaszerví a számítógép adatai alapján, mert egy reped cső miatt rossz értékeket mér az autó rendszere. 

 
 

 

"Amikor megjelent a Ford T-model, akkor még szinte semmi elektronika nem került az autókba, mivel az elektromos wolfram égős fényszóróka csak az 1900-as évek után lezdtek megjelenni, de az első fejlesztések még nem voltak alkalmasak az autókon való használatra, és ekkor még nem voltak a leggyorsabbak,így nem is volt szükség még az olyan erős fényszórókra, mint amiket a mai autókban használnak, valamint a meghajtásról még csak egy 2.9 literes 20 lóerős motor gondoskodott, amikor még az autó is luxusnak számított."

"Ma viszont olyan modellek számítanak luxusnak, mint legújabb Lincoln Continental, ami ma az egyik legmodernebb autó, a luxus autók között is, ami már LED fényszórókat és hátsó lámpákat használ, ami sokkal-sokkal jobb világítást nyújt éjjel, az első T-modellek fényszórójával ellentétben itt, már nem csak a láthatóság a feladata a fényzsóróknak, hanem hogy a vezető minél jobban lásson, valamint a közlekedés többi résztvevőjét ne vakítsák el, amiben már a fényszóró vezérlő funkciója is segít, ami már egyre több modellben használja a gyártó. Valamint a vezető támogató rendszerek is segítenek megelőzni a baleseteket, olyanok, mint a vészfékasszisztens, ami már minden új autóban kötelező lesz. A képen szereplő legújabb Lincoln Continental meghajtásáról 2.7-3.7 literes V6-os motorok gondoskdonak, amik 309-406 lóerő közötti teljesítményekkel választható, és az évek során méretükhöz képest sokkal nagyobb erőt tudnak kifejteni az új belsőégésű motorok, kedvezőbb fogyasztás mellett, mint az első autók"

 .

A technikai fejlődésből a beltér sem maradhatott ki, amíg a Ford T-modell idejében még a párnázott ülés is elég volt, ami javította a kényelmet, a maga korában, nem a legsimább utakon. Addig a mai autók már teljes elektronikai felszerelést kapnak, mint a Lincoln Continental, ami például már 30 irányban állítható elektromos üléseket is kap, ami tökéletesen a vezető és utas testéhez állítható, de alapvetően már szinte minden autó megkapja a négy elektromos ablakemelőt, a LED nappali menetfényeket, és az egyszerű rádió helyett érintőképernyős vagy tablet méretű képernyővel felszerelt rádiót kapnak, és még a kisautók is. Az új autókon nagyon jól látható a jelentős mértékben felgyorsult fejlődés, és hamarosan már önvezető mód is megjelenik az új autókba. Jelenleg a belsőégésű motorral szerelt autók mellett, a vásárlóknak lehetőségük van választani a hybrid (Toyota Prius, Toyota Auris, Honda NSX, Lexus LS500h) és elektromos (VW Golf-e, Audi e-tron, Tesla modellek) autókínálatból is.

 
 

Magyarországon az autószerelő szakmát több részre osztják fel, de ennek ellenére mechanikai, és elektronikai hibát is minden szerelőnek meg kell tudnia javítani, valamint a karosszéria elemeit sérülés után, autóhoz igazítani még fényezés előtt. A fényezés, az a része a szakmának, amihez nagy tapasztalat kell, hogy a javítás után a fényezés ne üssön el a többi karosszéria elemtől. A lista második szakmája a kéményseprők, aki munkájában megjelent a high-tech kamera is. A következő szakma a kéményseprők, akinek az egyik legfontosabb szerepük van az emberek mindennapjaiban, hiszen nemcsak a fűtéshez, de a főzéshez is szükség volt a kémények rendben tartására. Sőt, a kéményseprők kereskedőként is helyt álltak: a munkájuk során keletkezett kormot műtrágyaként értékesítették. Ma már a gáz és a villamos energia, de korában más volt a kéményseprők szerepe, megrendeléseik száma csökkent, de annál fontosabb.

 
   
 

A modern technológiát is használják, például kéményseprésre fejlesztett kamerákkal dolgoznak, amelyek már okostelefonhoz és táblagéphez is köthetők. A lista harmadik helyét a takarító szakma kapta, ami az Uber-hez hasonlóan működik. A takarítás története évezredekre nyúlik vissza, az első hivatásos takarítók pedig a 19. században jelentek meg és a társadalom elismert tagjai voltak. Bár a tevékenység a porszívó tömeges elterjedése óta nem sokat változott, a munkavégzés módja annál inkább. Ma már vállalkozóként, sharing economy (vagyis közösségi gazdasági) rendszerben is dolgoznak takarítók, mely úgy működik, mint az Uber: egy weboldalon keresztül érkezik meg a rendelés az ügyfelektől, majd a takarítók külső partnerként látják el a munkát úgy, hogy maguknak osztják be, hogy hol, mikor és mennyit szeretnének dolgozni. A modell sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a hazai egyetlen ilyen rendszerben működő cég, a Rendi.hu a tavalyi évben megduplázta árbevételét, egy-egy takarító teljes munkaidőben pedig akár nettó 280.000 Forintot is megkereshet. Ráadásul az ügyfelek is jól járnak, hiszen ebben a rendszerben nem kell mindent napokkal korábban egyeztetni, akár már a megrendelés napján tisztára varázsolják az otthonunkat.

 
 

 

 
 

A negyedik és ötödik helyet pedig az építészek és a bírók kapták. Az építészek a 3D nyomtatást tudják kihasználni modellezéshez. Külső szemlélők számára az építészek munkája néhány évtizeddel ezelőtt sokkal szórakoztatóbb lehetett, hiszen először óriási papírokra kézzel rajzoltak fel egy-egy épület tervének minden részét, majd miniatűr modelleken is bemutatták azt a megrendelőknek. Ma egyrészt munkájuk nagy részéhez számítógépes programokat használnak, melyek látványosan elevenítik meg a jövőbeli épületeket, másrészt, ha mindenképp modellhez ragaszkodik az ügyfél, akkor akár 3D-s nyomtató segítségével a megtervezett épület pontos miniatürizált mását is létrehozhatják. A bírók pedig már videó konferenciákat is készíthet, ami nem nagyfejlődés, de a modern technológiai eszközök itt is megjelentek segítve a bírók munkáját. Bár a jogi eljárások alapja az elmúlt 200 évben keveset változott, az eljárás menete annál inkább. A modern technológia megjelenésével kisebb polgári és kereskedelmi ügyekben ma már arra is van mód, hogy a bizonyítási eljárás során videó konferencián keresztül történjen az egyeztetés a bíróval, melyet EU polgári és kereskedelmi ügyekben született a bizonyítás felvételről szóló rendelete is előír arra az esetre, ha a meghallgatandó személy külföldön rendelkezik lakó- illetve tartózkodási hellyel.

- KP -

2019-02-22, 01:06:22

 
     

 

hit counter

visitor counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet