MENÜ
      
 

 

HU / EN   

 
 

2019 ABT E-TRANSPORTER – GENEVA – 

Egy elektromos furgon is, nézhet ki jól

Az ABT most teljesen új területre tévedt, ami az elektromos autóipar. Az ABT a legnagyobb VW csoportos modellek tunere, az elképesztő tuning verdák után, elektromos modellekkel készülnek az idei Genfi autókiállításra. Az új ABT elektromos modelleket az 1-es csarnok, 1244-es standján lehet majd megtekinteni, ahol bemutatják az új e-Transportert, de mellett egy e-Caddy modellt is elhoznak. Az elektromos modellek fejlesztésével az ABT Sportsline leányvállalata az ABT e-Line gondoskodott. Az elektromos modelleknek tökéletesen megfelel a helyszín, mivel a Genfi tó vízszintjét egy Barrage fu Seujet erőmű szabályozza, ami kb. 21.1 millió kWh áramot termel évente, ami mellett kap helyet minden évben a Genfi kiállítás, és ez az elektromos modelleknek tökéletes bemutató helyszín.

 
 

2019 ABT e-Transporter

 
 

Ezt az áram mennyiséget lehet használni az e-Transporter feltöltésére is, amivel több, mint fél milliószor fel lehetne tölteni az e-Tranposternek és elég lenne, hogy 3000-szer megkerülje a földet. Az új teljesen elektromos modellt házon belül fejlesztették, és az alapját egy új VW T6 Transporter adja, amit az ABT e-Line elektromosított. A vállalat hivatalos prémium partnere a VW Commercial Vehicles, ami azt jelenti, hogy az elektromos modellek értékesítését szintén a járműgyártó kezeli. Az első elektromos Transportereket várhatóan 2019 harmadik negyedében kezdik szállítani az ügyfeleknek. Az új modelleket, a március 7-17 között megrendezett Genfi autókiállításon lehet közelebbről megismerni, amit a Palexpo kongresszusi központban rendeznek meg. Az elektromos e-Transporter külső megjelenése is megkapja az ABT tuning modelleknél megszokott kiegészítőket. A kiállítási jármű megkapta a teljes Areo csomagot, a kiegészítő elemekkel, a hűtőrács kiegészítő elemekkel, az oldal küszöb szoknyákkal, a hátsó légterelővel és a hátsó ütközővel, ami az elektromos modell esetében még kipufogóvég betéteket is kapott, és ez szükséges a kipufogó nélküli rendszere miatt.

 
 

2019 ABT e-Transporter - egy elektromos furgon is nézhet ki jól -

 
 

A sportos megjelenését még kiegészítették a 9.0x20”-as ABT Sport GR felni szettel, amik fényes fekete színt kaptak, és a jó tapadáshoz 274/35 ZR20-as Continental abroncsokat. Az ABT felfüggesztés nem csak a kezelhetőségét javítja, de tovább fokozzák a Transpotorter megjelenését. Valamint az egyedi kiegészítésű fóliát is megkapja, ami már korábban látható volt az ABT RS6-E prototípuson, amit még 2018-ban mutattak be, aminek jelentős mértékben nagyobb teljesítményt kapott, ami az 1 018 lóerős (749 kW) teljesítménynek köszönhetően kegyetlen gyors, mint a benzines ABT tuning modellek. Az ABT e-Transporter viszont lehet még nagyobb forradalmi alkotás a tuning cég saját útján. Az ügyfeleknek lehetőségük van több akkumulátor mérettel is választani az e-Transportert, aminek meghajtásáról csak 111 lóerős (85 kW) elektromos motor gondoskodik, ami a teljesítmény mellett még 200 Nm nyomaték leadására is képes. A hajtáshoz viszont lehet kérni a gyengébb 37.3 kWh-s akkumulátor csomagot, amivel 208 km megtételére képes az e-Transporter, és a NEDC ciklusban mért fogyasztása 18 kWh/100 km.

 
 

  

ABT e-T6 Transporter, a zöld külső részletekkel

 
 

Az erősebb akkumulátor csomag egy 74.6 kWh-s, ami azoknak az ügyfeleknek jobb választás, akik hosszabb utakra akarják használni az elektromos furgont, amivel már kb. 400 km-es hatótávra képes. Az elektromos ABT modelleknél is lehetőség van a gyors töltésre, ami CCS gyors töltő állomással, 80%-os feltöltéshez 49 perc szükséges (37.3 kWh-s verzió esetében), és 98 perc a 74.6 kWh-s modellnél. Az ABT e-Transporter hosszú tengelytávval, 6.7 m3-es raktérrel rendelkezik, ami bőven elég a nagyobb szállításokhoz, mint a hasonló méretű furgonok. Az e-Transporter mellett a Caravelle is elérhető, ami személy szállító változatban készül, az ABT tuning csomaggal. Az e-Transporter mellett egy e-Caddy-t is bemutatnak, ami 4.2 m3-es raktérrel rendelkezik és 5 üléssel, ami ideális választás különféle kisebb szállításokra. A meghajtásáról ugyanaz az elektromos motor gondoskodik, mint amit az e-Transporter használ. Az e-Caddy csak a kisebb akkumulátor csomaggal választható, amivel több, mint 220 km-t tud megtenni a Caddy, ami köszönhető a kisebb méretének és tömegének is.

- Kartos Patrik -

2019-02-25, 21:44:26

 
     

 

visitor counter

hit counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet