MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2019 VW Touareg V8 TDI - GENEVA – 

Touareg világ premier Genfben

VW világ premierrel ünnepli az új Touareg V8 TDI modellt, az idei Genfi kiállításon, ami a látogatóknak március 7-17 között lesz látogatható. Az új modell változat a legerősebb dízelmotoros SUV, ami 421 lóerős (310 kW) motor kap, a Német gyártótól. A 421 lóerő kiemelkedő teljesítmény mellett, még 900 Nm-es nyomatékkal is rendelkezi a nagy kategóriás SUV, ami a vezetési módválasztónak köszönhetően kiváló utazást biztosít alacsony sebességgel, gyors kanyarvételeknél és még off-road terepen képességei is kiválóak méretéhez képest. Az erős és nyomatékos dízelmotor könnyen 4.9 másodperc alatt gyorsítja fel 100 km/órára az óriás luxus SUV-t, álló helyzetből és a csúcssebessége 250 km/óra. Mint mindegyik Touareg modell, úgy az új V8-as változat is megfelel az Euro 6d emissziós besorolási normának.

 
 

Az új Touareg V8 TDI

 
 

A vásárlók csak a csúcsmodellek közül választhatnak a V8 TDI esetében, az alap változatnál az Elegance és az Atmosphere dizájn csomag között. Az Elegance változatban technikai belső dizájn uralkodik, és a királyi szín tónusok játszanak, és az Atmosphereben a meleg beltéri környezet, ahol a fa és a természetes tónusok uralkodnak. Az ülések és az ajtóbetétek mindkét verzióban bőr (Vienna) kárpitot kapnak, már az alapfelszerelés részeként. A Touareg V8 TDI beltere exkluzív és avantgard komfort zónát ad az ügyfeleknek. A képernyőkön az Innovision Cockpit (digitális kijelzők és vezérlők), az üveg kezelő felülettel, a bőr kárpittal, és az alumínium és króm részletezéssel, amik lehetővé teszik a rendkívül magas minőséget az új Touareg V8 TDI modellekben, és az utastérben használt fa betétek alkalmazása is fokozza a luxus szintet. Az Atmosphere dizájn csomagban, a szűk szárny készült „ívelt fa”-ból, ami kiterjed a műszerfal teljes szélességére. A V6-os modell változatokhoz képest a Touareg V8 TDI már alapfelszerelésnél megkapja a légrugós felfüggesztést, az elektromos csomagtér ajtót, a komfort üléseket, a lopásgátló riasztót, a rozsdamentes acél pedálokat és a „Light&Sight” csomagot. Az utóbbi tartalmazza az automatikusan sötétedő belső visszapillantót, és az automatikus fényszórókat.

 
 

... várhatóan év közepétől már elérhető lesz az új V8-as Touareg

 
 

A V8-as modell változat szintén jön a 19”-es Tirano felni szettel, a kisebb 18”-as felnik helyett. A felszerelés tartalmazza a korszerű vezető asszisztens és futómű rendszereket. A segítő rendszerek fokozzák a biztonságot, amik között a megtalálható a „Night Vision” (ami észleli az embereket és állatokat a sötétben, a hőkamerának köszönhetően), a „Traffic Jam and Roadwork Lane Assist” (ami részben automatizált kormányzást és a sávelhagyásra figyelmeztetést tartalmazza, mellett gyorsulás és fékezés funkciók is a rendszer része 60 km/órás sebességig), és a „Front Cross Traffic Assist” (ami a kereszt forgalomra figyelmeztet, a Touareg előtt). A technológiák közül megkapta még az aktív összkerék kormányzás rendszert, ami a Touareget könnyen kezelhetővé teszi, mint egy kompakt autót, valamint a tekercs stabilizáló rendszer, az elektromechanikusan vezérelt stabilizátor rúddal, tovább tökéletesíti a kezelhetőséget és a kényelmet. A világ ma már előírja, a biztonságot növelő eszközöket, és a jobb világítást az éjjeli közlekedéshez, amit jelentős mértékben fokoz az „IQ.Light – LED mátrix fényszórók”. Az új modellre az ügyfelek még várhatnak, mivel a piaci indulás csak május végén várható.

- Kartos Patrik -

2019-03-10, 20:53:24

 
     

 

visitor counter

free counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet