MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2020 ŠKODA OCTAVIA 4. generáció kémfotókon

Hamarosan jön a teljesen új OCTAVIA

A csehek szempontjából nem létezik fontosabb autós újdonság idén, mint az új Octavia generáció. Az Octavia nagy sikerének köszönhetően a magányszemélyek és a vállalatok is nagyon várják az új modell generáció, ami mindenki nagy kedvence lesz továbbra is, mint a korábbi modell generációk, valamint még mindig piacvezető modell az új és használtautók között egyaránt. Az új modell generációt már az Alpokban tesztelik, ahol álcázva le is fotózták az új modell generációt, viszont leghamarabb csak jövő nyáron érkezik meg a kereskedésekbe a negyedik generációs modell. A kém fotókon Superbnek akar tűnni az új Octavia álcázva, de a hírek szerint igazán sportos megjelenést kap a tervezőktől, és első ránézésre nem tűnik fel, hogy amit látsz, épp egy álcázott új generációs ŠKODA OCTAVIA.

 
 

Kémfotókon az új Octavia ...

 
 

ŠKODA korábban is ügyeskedett az új modellek álcázásával, mint például a jelenlegi Fabia modell generációt tesztelés alatt, az akkori VW Polónak (előző generáció) álcázták. Az új modell generáció alacsonyabb és szélesebb hűtőrácsot kapott a hírek szerint, valamint a kétrészes fényszórók helyett ismét egy részes fényszórókat kapnak, ami ugyanúgy négy szemként fog megjelenni, mint a jelenlegi kifutó modell generáción. Feltételezhető, hogy a SCALA és a megújult SUPERB után az új OCTAVIA lesz a következő megújult kristály dizájn modell, de várnia kell, hogy álcázás nélkül lehessen látni végre az új modell generációt. A nyilvános bemutató előtt várhatóan majd néhány ízelítő fotót megmutat majd a ŠKODA, amiken már a formája is látható lesz az új modellnek, de még addig várni kell, viszont addig csak ezzel a pár kémfotóval kell beérnünk, ami egy kis ízelítőt ad az új modell megjelenéséből, de sok minden még nem tiszta, hogy milyen a végleges formája, amivel sorozatgyártásba kerül majd.

 
 

Škoda ismét egyedülálló álcázást használt az új modellen, ami ez esetben egy Superb álca

 
 

A kém fotók alapján több ablakvonalat rajzoltak az új modell generációnak, mint korábban volt, az OCTAVIA modelleken, de várhatóan a praktikusságra nincs befolyással, mivel a negyedik modell generáció hosszabb lesz, mint a jelenlegi modell változat, és még a tengelytávja is várhatóan nagyobb lesz. A csomagtérből a sportos dizájn nem fog elvenni, de várhatóan a felső-középkategóriában foglal majd helyet az új negyedik generáció. Az új generációs OCTAVIA modelleket először ősszel láthatjuk, de még kérdéses hol lesz a premiere. Arról is hallani már, hogy a Frankfurti autókiállításon fog debütálni, de a Cseh modell már meghaladta a Golf Mk.VIII modell generációt is. Az új Octavia modellek értékesítését várhatóan 2020 februárjában kezdik meg, és a debütálása várhatóan októberben vagy novemberben lehet. Amíg a gyártó nem ad ki információt az új modell generációról, addig a pontos információra várni kell, de a motorkínálat, már nagyjából sejthető, hogy miből fog állni és milyen teljesítményekkel lesz elérhető.

 
 

A hátsó része már inkább a Superb megjelenést hozza, az új LED hátsó lámpákkal, mint az Octavia stílust

 
 

A benzines motorkínálat nagy eséllyel az 1.0 literes TSI 3-hengeres motorral fog kezdődni, amihez csatlakoznak az 1.5 és 2.0 TSI turbófeltöltős motorok, és az utóbbi két motor 4-hengeres a kínálatban. A teljesítmény szint várhatóan 95-190 lóerős teljesítmény között fog mozogni, ezt írják a Cseh autós weboldalon, de szerintem inkább lesz 115 lóerős 1.0 TSI az alap motor, a gyengébb 1.0 literes helyett, ha azt nézem a jelenlegi modell generációnál is 1.2 TSI volt korábban az alap benzinmotor 105 lóerővel, amit modell frissítés után az 1.0 TSI 115 lóerős 3-hengeres motorra cseréltek le. A benzinmotorok mellett egy új motorral is választható lesz, ami a 2.0 TDI Evo turbófeltöltős dízelmotor lehet, ami várhatóan az vRS modell változatban lesz elérhető, amire még 2021-ig várni kell, és a benzines vRS modell változat is várhatóan erősebb lesz, amiből a jelenlegi OCTAVIA vRS csúcsváltozat 245 lóerős motor kapott, így várhatóan még közelebb lesz teljesítményben az új benzines OCTAVIA RS modellek, a 300 lóerőhöz. A ŠKODA megújuló modell kínálatában várhatóan még megjelenik elektromos vagy hibrid változat is az OCTAVIAból, a bővülő elektromos iV modell kínálatban, aminek első két tagja a CitiGo iV és a Superb plug-in hibrid modellek.

- Kartos Patrik -

Info: autoforum.cz

2019-08-06, 00:18:40

 
     


hit counter

website counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet