MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

1959-1967 Jaguar Mark2

Már 60 éves a legendás Mark2 sport sedan

’Rooms by Rankin’ egy egyedi partnerség a Jaguar és a nemzetközileg megújult divat és stílus fotóművész Rankin között, aki tervezte ünnepelni a jellemző három kulcs modellt, az XFXE és Mk2 modelleket. „A Jaguar Mk2 egy nagyon különleges autó – tagadhatatlanul gyönyörű és szép arányos. Szerettem volna valamit létrehozni, hogy ünnepelték az Mk2 formát és ezt az örökséget, de ez szintén egy tökéletes modern él. Ezért, úgy döntöttünk használom a pöttyös pontokat.” – RANKIN, Britt divat és stílus fotóművész.

 
 

Jaguar XF, XE, Mark2

 
 

„A pöttyös pontok tökéletesek az Mk2-höz. Lehetnek szomorúan nosztalgikusok és modern értékük is van, ami teszi őket időtlen klasszikussá. Rankinnek sikerült előállítania egy valóban kiemelkedő alkotást. Ez az elegáns és a magával ragadó varázsa, amit mindannyian értékelünk a Jaguarnál.” – Julian Thomson, Jaguar tervező igazgatója. A fotókon szereplő Mk2, egy sötét kék 3.8 literes kézi váltós modell, amit a Jaguar Classic gyűjteményből kapott ’Rooms by Rankin’ társaság.

 
 

 

Jaguar XE és Mark2

 
 

Az aktív járműgyűjtés mellett ez a Classic Works létesítmény Coventry-ben, Jaguar Classic, ami kínál értékesítést, szervizelést, felújítást szakértőkkel az úton, a jövő generációival. 1959-ben jelent meg az Earls Court Motor Show-n, Londonban, a Jaguar Mk2 lett éjszakai érzés a merész tervezéssel, a kecses vonalvezetéssel és az erőteljes XK-tól származó 6-hengeres motorok, amik tartalmazzák a kínálat csúcsát a 3.8 literes motorral, ami szállít 220 lóerőt, és a csúcssebessége 201 km/h (125 mph). A legmagasabb utcai teljesítmény mellett, a JaguarMk2 rendkívül versenyképes a versenypályán, számtalan pontot szerzett a sedan autó győzelmekkel, a kezében a nagyságokkal, olyanokkal, mint Roy Salvadori és Graham Hill.

-  Kartos Patrik -

2019-11-04, 17:19:45

 
     

 

website counter

website counter

Az új James Bond verdák

 

 

 

 
Asztali nézet