MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2019 BRABUS BLACK OPS 800 & SHADOW 800

Két brutál G, limitált kiadásban

BRABUS két új limitált modellel készült június első hétvégéjén, ami két látványos premierrel készült Európa két legérdekesebb helyén, amik 1 245 km-re találhatók egymástól. A BRABUS BLACK OPS 800 modell debütálását a Sylt Islandon tartották, az Északi-tenger partján a BRABUS VIP SIMMER TOUR 2019-en. A BRABUS SHADOW 800 modell pedig a Top Marques 2019-en mutatták be, Monaco-ban, a földközi tengeren. A két modell alapját a nagy teljesítményű off-roados adta, amik csak korlátozott számban fognak készülni a BRABUS tuning cégnél, és csak 10-10 db lesz elérhető mindkét modell változatból az ügyfelek számára, ami a legújabb Mercedes G 63 AMG modellre épül.

 
 

 

 

2019 BRABUS BLACK OPS 800 & SHADOW 800

 
 

A szíve mindkét szupersportkocsi terepjárónak a BRABUS 800 modelleket is hajtó, 4.0 literes TwinTurbo V8-as motor, ami 800 lóerőt termel (588 kW/789 bhp) és 1 000 Nm (737 lb ft) csúcsnyomatékot. A motorháztető alatt található V8-as motor teljesítménye, még az off-road modellek között is extrémnek számít. A nagy teljesítményt és nyomatékot, összkerék-meghajtás viszi tovább az útra, ami 4.1 másodperces (0-100 km/h / 0-62mph) gyorsulást tud biztosítani az alapból sem könnyű G-osztálynak, és a végsebességüket az elektronika korlátozza 240 km/órára, ami a nagy hasmagasság miatt szükséges. A két modell egyedülálló sötét megjelenést kapott, a BRABUS WIDESTAR karosszéria kittel, és a 23”-as BRABUS „Platinum Edition” hi-tech kovácsolt felni szettel, valamint még speciális színsémákat is kapott a két BRABUS G Merci, plusz a beltér, a BRABUS finom bőr kínálatából kapta a kárpitot, ami elképesztő gyönyörű megjelenést kölcsönöz, az egyedülálló külső megjelenéshez.

 
 

 

Reklám

 
 

2019 BRABUS BLACK OPS 800

A megfelelő név a BRABUS BLACK OPS 800, amit a Sylt Island sporton mutattak be, egy teljesen fekete fényezésben, ami már megszokott az új BRABUS modelleknél. A megjelenését finom elemek kísérik a karosszérián, valamint a fekete felnik piros részletekkel, amik tökéletesen illeszkednek a beltérhez. A felnik alatt fekete féknyergeket kapott az új tuning modell, ami a BRABUS márka jelet szintén pirosban kapta meg. Az alapból is brutális órás az utakon, még tovább fokozott megjelenést kapott a tuner cégtől, a BRABUS WIDESTAR széles karosszériával, ami nem csak látványos megjelenést ad a jelenlegi G-osztálynak, de még növeli 10 cm-rel (4 in.) a szélességét is, az exkluzív off-roadosnak.

 
 

 

2019 BRABUS BLACK OPS 800, hozza a megszokott masszív megjelenést, hiába újabb meg kerekebb, de a G-osztály, akkor is G-osztály marad

 
 

A sárvédőket elválasztották a karosszériától, mint a kemény off-road gépeknél megszoktuk, ami tartalmazza az első és hátsó sárvédő szélesítéseket. A külső megjelenése tartalmazza még az egyedi kiemeléseket, mint a két piros betét csíkot a hűtőrácson, vagy a dizájn elemeket, olyanokat, mint a motorháztető légnyílást, vagy a LED világítást a szélvédő felett, ami teljes, a fényes szénszálas befejezéssel. A széles sárvédő ívek alatt kapnak helyet a méretes 11Jx23”-as kovácsolt BRABUS Monoblock F „BLACK PLATINUM Special Edition” felnik. A méretes keresztküllős felniket szintén magas fényű feketére fényezték, hogy megfeleljen a „BLACK PLATINUM” névnek, és a külső perem jelvénnyel. A BRABUS BLACK OPS 800 megjelenését még egyedivé teszik a felnik piros jelölései két küllőn, valamint a piros BRABUS logo típus. Az óriási felnik, nagy teljesítményű abroncsokat kapnak 305/35 R23-as méretben, ami a brutál BRABUS G-osztálynak, tökéletes tapadást biztosítanak a nagy teljesítményhez, amit a BRABUS technológiai partnere szállít a Continental, a Pirelli vagy YOKOHAMA.

 
 

  

Az új limitált BLACK OPS 800, külső részletei igazán egyedülálló gépet alkotnak

 
 

Az új szemet gyönyörködtető alkotás csak limitált kiadásban fog készülni a tuning cégnél, ami az utastérben kap egy számozott plakettet „BRABUS BLACK OPS 800 1 of 10” felirattal az első példány esetében, és még a maradék kilenc is megkapja az egyedi számozást, így még a BRABUS tuning modellek között is egy igazán nagy különlegesség lesz. A BRABUS szakemberei egy igazán finom belteret alkottak, a különösen exkluzív BRABUS finom bőr belsővel, ami a limitált kiadású modellhez készült. A beltér kontrasztja tökéletesen passzol a fekete külsőhöz, az utastérben uralkodó sötét szürke bőr kombináció, a fekete elemekkel, valamint a piros fedővarrás. Az utastér szintén bizonyítja a nagyon szeretett részletezést, ami jellemzi a kiváló munkát a BRABUS kárpit boltjában: Ezek tartalmazzák a dombornyomott BRABUS logókat a fekete vízszintes vonalakkal, az üléseken, valamint az ülés középső részén, ami a sport lyuggatott kárpit. Az utastérben exkluzív BRABUS kiegészítőket találunk, mint alumínium pedálok, az ajtó zárok, valamint a rozsdamentes acél díszlécek a BRABUS logós háttérvilágítással.

 
 

  

A BLACK OPS 800 egyedülálló, minőségi bőr beltere

 
 

Az utastér még tiszta szénszálas elemeket is kapott, amik tovább fokozzák a sportos megjelenést az utastérben. A BRABUS BLACK OPS 800 különleges modell hódít, nem csak ezzel az izgató megjelenéssel és az exkluzív felszerelés jellemzőkkel, de a nagy teljesítménnyel is, ebben a legtisztább formában. A BRABUS 800-as modellek meghajtásáról egy 4.0-literes Twin-Turbo V8-as motor gondoskodik, ami egy nagy teljesítményű turbófeltöltős egység, a 800 lóerős (588 kW/789 bph) teljesítményével, ami már 6 600-as fordulaton rendelkezésünkre áll. A nagy teljesítmény mellett a csúcsnyomatéka 150 Nm-rel (111 lb-ft) növekedett, ami így 1000 Nm-es (737 lb-ft) csúcsnyomatékot jelent, 3 600-as fordulatszámnál. A BRABUS hi-tech kenőanyagokat használ, amit a technológiai partnere szállít a MOTUL, a teljes hajtáslánchoz. A BRABUS BLACK OPS 800 teljesítménye kiemelkedő az úton, ami a szupersportkocsikhoz méltó 4.1 másodperces 0-100 km/órás (0-62 mph) gyorsulást is jelenti, valamint a végsebességét 240km/órára korlátozza az elektronika.

 
 

   

BRABUS részletek a beltérben is feltűnnek, és az utasoldali műszerfali kapaszkodon kapott helyett a számozott kis plakett

  

A BRABUS fém pedál betétek, és a  finom bőr kárpit piros varrással, és a BRABUS márka jelekkel

 
 

A kiemelkedő teljesítményt, egy igazán jó kipufogó rendszer kiséri az egyedülálló hanggal. A BRABUS az új tuning modellt acél kipufogó rendszerrel szerelte fel, ami igazán szép két fekete króm kipufogó véget kapott, mindkét oldalon, ami elektronikusan vezérelt hangot ad, az integrált aktívan vezérelt szelepnek köszönhetően. A hang így „Coming Home” módra is kapcsolható a városi vezetésnél, és a határozott sportos V8 hangra, amikor csak meg akarjuk hajtani, brutál nehéz sportkocsinkat, aminek megfelel a BRABUS óriás gépe. A BRABUS BLACK OPS 800 kezdőára 275 055€, aminek a németországi 19%-os adóval már 327 316€ az ára, de már valószínűleg mind a 10 példány már talált gazdát, a ritkasága miatt is.

2019 BRABUS SHADOW 800

A másik új limitált BRABUS modell a SHADOW 800 nevet viseli, és a Top Marques Monacon mutatták be 2019-ben, ami a legújabb exkluzív hajó a BRABUS kínálatából, ami szintén lehet azonos a külső szín sémával a limitált kiadású modellel. A BRABUS 500 „Shadow OPS” limitált kiadású modellből „1 of 28” csak 28 db készült, egy szabadidő vízijármű, ami 50 csomóval (92.6 kmh/57.5 mph) képes haladni, ami a Finnish és az Axopar Boats együttműködésével készült. A gyors hajó 30 láb hosszú, az új szupersportkocsi különleges „Gunmetal Grey” fényezésével. A kontrasztként a WIDESTAR elemeket használták, mint a sárvédő szélesítések, és az első-hátsó ütközők a fényes fekete fényezéssel a limitált tuning modellen. Az új BRABUS SHADOW 800 további fontos dizájn elemei, mint a csónaknak, a gondosan elhelyezett BRABUS tiszta szénszálas elemek, olyanok, mint a hűtőrács keret, a motorháztető légnyílás, és a „Power Beams” kiegészítők a LED világítással a tetőn.

 
 

  

A SHADOW 800 is, egy igazán különleges limitált kiadású G-osztály a BRABUStól, aminek a szürke fényezés is jól áll, és a hűtőrács megkapta a piros betét csíkot

 
 

A megjelenése még megkapta a szénszálas elemeket, amik a hátsó részén találhatók, olyanok, mint az oldalsó részek a BRABUS tető légterelőnek, és a középső részén a pótkerék fedélnek a BRABUS logóval. Az izgalmas, vad megjelenéséhez a 23”-es fényes fekete BRABUS Monoblock F „BLACK PLATINUM Special Edition” kovácsolt felni szettet szerelte a tuning cég, amikre 305/35 R23-as méretű abroncsokat szereltek. A BRABUS SHADOW 800 beltere sem maradt érintetlenül, az egyéni extravagáns képviselőkkel, a legmagasabb színvonallal kivitelezve. Az utastér megkapta az exkluzív BRABUS finom bőr belteret, ami a szupersport egy attraktív kombinációja a feketével, a világos szürkével és a piros bőr belsővel. A BRABUS kárpit kiváló minőségű munkával készül a tuning modellekhez, az ülések középső része. A „Light Shadow Grey’ bőrt jellemzi a négyszögletes foltvarrás, a lyuggatással. A beltér az A-oszlopokon Alcantara kárpitot kapott, ami választékosan befejezett, azonos mintával és extrém pontossággal.

 
 

  

Az orra megkapta a BRABUS márkajelet, a szénszálas részletekkel, a két piros betét csík mellett, - a sárvédők méretes légnyílásokat kaptak elöl-hátul, és a kis tető légterelő a csupasz szénszál oldalaival, igáz ütős megjelentést adnaka  G-Mercinek

 
 

A dombornyomott BRABUS logót, a fejtámlák is megkapják piros hímzéssel, a szupersportkocsik nemes vonalát tovább véve. Az új limitált modell első példánya a „1 of 10” jelölést kapta, amit mind a 10 modell megkap számozott jelöléssel az utas oldalon elhelyezve a vaskos kapaszkodón, a műszerfalon, így igazi különlegességnek mondható az új BRABUS SHADOW 800 Limited Edition modell a gazdag autógyűjtők számára. A BRABUS tiszta szénszálas betét elemeket használt a beltérbe, a sportos érintéssel a csúcskategóriában. A limitált BRABUS modell a BRABUS 800 modellek V8-as Twin-Turbo motorját használja, ami egy 3 982 cm3-es (243 cu in) méretű, amit felszereltek két BRABUS nagy teljesítményű turbófeltöltővel, és a módosított összeszereléssel, megerősített tengelycsapágyakkal. Az új feltöltő 1.6 bar maximális nyomást hoz létre a nagy teljesítményhez. A V8-as motor 800 lóerő (588 kW/ 789 bhp) csúcsteljesítményt termel 6 600-as fordulatszámon, és mellett 1000 Nm-es (737 lb-ft) csúcsnyomatékunk is van, amit 3 600-as fordulaton ad le a motor.

 
 

  

A külső mellett a beltérben is visszatér a szürke szín, az egyedülálló bőr beltérben, piros kiemelő varrással

 
 

A BRABUS SHADOW 800 a nagy teljesítményű motornak köszönhetően, mindössze 4.1 másodperc alatt eléri a 100 km/órás (0-62 mph) tempót, álló helyzetből, ami már egy komoly sportkocsi gyorsulás, és mellette a végsebessége 240 km/óra, amit csak az elektronika korlátoz. A BRABUS támogatja az ügyfeleket, így az új teljesítmény feljavított modellre is érvényes a 3 év vagy 100 000 km/62 000 mérföld BRABUS Tuning Warranty® garancia (már 2013 júliusában frissítették a BRABUS Tuning Warranty® Terms and Conditions-t). A BRABUS rozsdamentes kipufogó rendszerét optimalizálták a nagy erő szállításához, és ennek köszönhetően integrálták az aktívan kezelt szelepeket, amik kínálnak széles tartományban, egyedülálló kipufogó hangot a rekettes V8-as motor hanggal, a „Sport” módban, a finom suttogó hangot pedig a „Coming Home” módban.

 
 

  

A minőségi BRABUS beltér részletei, a carbon küszöb díszlécekkel, és a fém pedál betétekkel

   

A beltér szőnyegei is megkapták piros varrással a BRABUS márka nevet, és jelvényt, még a csomagtér szőnyeg is, valamint a kényelmes bőr ülések

 
 

Az új kipufogó rendszer az egyedülálló hang mellet vizuális élvezetet is ad a két fekete krómozott kipufogó véggel a bal és jobb oldalon, az első és a hátsó kerekekkel. A tíz BRABUS SHADOW 800 szupersportkocsi kezdőára 327 621 € (a németországi adóval „19%” az ára 389 869 €). A két új BRABUS modell, a BLACK OPS 800 és a SHADOW 800 a G63 AMG modellekre épülnek, és a mért fogyasztása városban 16.5 l/100 km, az országúti fogyasztása 11.1 l/100 km és az átlagfogyasztása 13.1 l/100 km a két új tuning modellnek. A CO2-kibocsátásuk pedig 345 g/km, amivel az F-osztályba kerülnek ezek a modellek az emissziós besorolásban.

- Kartos Patrik -

2019-12-23, 09:25:13

 
     

 

hit counter

hit counter

 

2019 NOVITEC

 

 

 

 

   
Asztali nézet