MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2020 Škoda Octavia RS iV plug-in hybrid - Hír - 

Jön a hibrid Octavia RS

Škoda egy ízelítő videót mutatott meg a hamarosan érkező teljesen új Škoda Octavia RS iV-ről. A sportos modell széria csúcs változata, hamarosan érkezik a negyedik generációs Octaviából, ami kombinálja a hagyományos hajtást és az innovációkat. A védjegynek számító fekete részletek megmaradnak az új generációnál is, valamint a sportos beltér dizájn, ami tiszteleg az RS modell történelemnek. …és most először kap hibrid hajtásláncot RS modell a Cseh gyártónál, és ezen belül is a Plug-in hibrid tölthető változatot. Az új Octavia RS iV világpremierjét március 3-án a Genfi kiállításon tartsák, ha nem marad el a rendezvény, és még két új modellt mutatnak be mellett, amik az új Octavia iV és a Kamiq Scoutline modellek.

 
 

Az új Octavia RS iV, igazán sportos megjelenést kapott

 
 

Az új modell generáció megkapja a fekete hűtőrácsot, a dinamikus lökhárítót a fekete Air Curtains-szel, és a hátsó ütköző jellemzőit az Aero Flaps-szel, valamint a hozzáillő hátsó diffúzort, sportos feketében, amiről azonnal felismerhető az új Octavia RS iV, mint az RS modell család tagja. A megjelenéséből a fekete felnik sem maradhatnak el, amik piros féknyergeket rejtenek. A ferdehátú modell változat fekete RS légterelőt kap, és a Combi karosszéria változat tető légterelőt a csomagtér ajtóra, a karosszéria színében. Az új Octavia RS iV utasterében szintén a fekete szín uralkodik, ami színes kiemeléseket kapott, mint a kontrasztos varrás a sport üléseken, az integrált fejtámlákon és a bőr három-karú multi-funkciós sport kormánykeréken. Az új modell az első RS modell a Škoda kínálatában, aminek a dinamikus teljesítményéről, kivételesen plug-in hibrid rendszer gondoskodik.

 
 

Škoda még a bemutató előtt egy előzetes videóban megmutatta, az új Octavia RS iV részleteit

 
 

A hajtáslánc egy 1.4 TSI feltöltős benzinmotort kap, és egy 85 kW (114 lóerő) teljesítményű elektromos motort, amik kombinált teljesítmény hozza a jelenlegi RS245 modell teljesítményét, a 245 lóerővel, ami a jelenlegi legerősebb Octavia RS modell a kínálatban. A 245 lóerős teljesítmény mellett, még 400 Nm nyomatékot is termel a rendszer, amik mellett a CO2-kibocsátása mindössze 30 g/km a WLTP-ciklus szerint (ideiglenes adatok). A plug-in hibrid rendszernek köszönhetően az új Octavia RS iV, akár 55 km-t (WLTP-szerint) is megtud tenni tisztán elektromosan, CO2-kibocsátás nélkül. A sportos felfüggesztés az RS modellekhez tartozik, ami RS finom hangolást kap a fejlesztése során, ami biztosítja a dinamikus kezelhetőséget.

Nem csak az RS lesz hibrid

Škoda a Genfi autókiállításon tervezi bemutatni az Octavia RS iV mellett, a sima Octavia iV modellt, ami szintén egy 1.4 TSI feltöltős benzinmotort használ a hibrid rendszerében, aminek a kombinált teljesítménye elektromos motorral 204 lóerő (150 kW), és a csúcsnyomatéka 350 Nm lesz.

 
 

Az új Octavia RS iV töltőkábel csatlakozója

 
 

Az új hibrid változat elérhető lesz Ambition és Style felszerelés szintekkel, és ezek a változatok egy Lithium-Ion, nagy feszültségű akkumulátort kapnak, ami 37Ah kapacitással és 13 kWh energiával rendelkeznek. Az RS iV-hez hasonlóan kényelmesen tölthető otthoni 230 V-os csatlakozóról, vagy a fali dobozról is.

A két hibrid mellett még egy sportos SUV-t is bemutatnak.

A két hibrid Octavia mellett itt lesz a Kamiq Scoutline bemutatója is. A legkisebb SUV modelljük is elérhető lesz a terepes Scoutline megjelenéssel, ami olyan részleteket tartalmaz, mint a matt fekete kerékív burkolatok és a masszív ezüst karosszéria elemek, amik a városi SUV-nak merész megjelenést kölcsönöznek, amihez még jön a nagy 17”-es vagy 18”-as felni szett is. A Kamiq Scoutline elérhető lesz 90-150 lóerő (66-90 kW) közötti teljesítményekkel.

 
 

2020 Škoda Kamiq Scoutline interior

 
 

A Škoda Kamiq Scoutline utastere dicsekszik a nagy hellyel, és az exkluzív dekoratív betétekkel – a kőrisfa hatással, mint alapfelszerelés része, és a sötét csiszolt dizájn elérhető, mint egy opciós tétel – ezek kiegészítik a króm stílusú légnyílásokat, és az alumínium pedálokat. Az első ülések magasságban is állíthatók, ami a Scoutline modellekre jellemző ülés kárpitot kapják meg, ami már a ThermoFlux lélegző szövetből és a Suedia mikroszállal készül. A kormánykerék, a kézifék markolat és a sebességváltókar bőr kárpitot kapnak. A LED környező fény megtalálható a középkonzolon, az ajtó tárolórekeszeiben, az ajtó kilincseknél, és a lábtérben fehér, piros vagy narancssárga fénnyel. A Kamiq Scoutline modelleket még felszerelik LED olvasó lámpával is. Az ügyfelek a tetőkárpitot feketében is választhatják.

- Kartos Patrik - Skoda-Storyboard -

2020-03-02, 18:56:10

 
 

 

 
 

 

 

 

hit counter

hit counter

     
     
     
     

 

2016 Skoda Octavia RS 4x4

 

 

 

 

   
Asztali nézet