MENÜ
   
 

 

HU / EU   

 
 

2020 Koenigsegg Gemera – Koenigsegg – Sportkocsi – Exkluzív

A teljesen új Gemera

Koenigsegg bejelentette, hogy ez a szenzációs világelső ’mega GT’ lesz, ami készül az idei Britt debütálására a Salon Privé Week-en. A Svéd márka bemutatja a teljesen új Gemera-t – az első 4-személyes modellt a gyártónál – a csodálatos környezetben a Blenheim Palace-on. A név egy Svéd szóból származik, aminek jelentése „adj többet”. A megaautó kiemelkedő teljesítménye mellett, most kivételesen tágas utasteret kapott, ami négy személynek nyújt helyet, amivel egyedülálló a gyártó történelmében is – mellette a következő generációs környezet védelmi technológiát is megkapta. Az eredmény egy forradalmi új jármű, amiről tudjuk, négy embernek biztosít helyet és az utasok csomagjainak, de mellett a 0-100 km/órás sprintet 1.9 másodperc alatt teljesíti. A Gemera egy 2.0 literes, 3-hengeres motort kap, amit ’Tiny Friendly Giant’-nak neveznek, azaz apró barátságos óriásnak fordításban – vagy TFG-nek röviden – ez képes hagyományos benzinnel üzemelni, valamint a legújabb CO2 semleges megújuló üzemanyagokkal, és a tervezett szuper hatékonysága ad kivételesen alacsony kibocsátási értéket.

 
 

Koenigsegg bemutatta újabb lenyűgöző modelljét, amit az első 4-személyes modell a kínálatába

 
 

A TFG kombinált hajtáslánc, amit kiegészítettek három elektromos motorral és a kombinált hajtáslánc ad 1700 lóerős teljesítményt, ami mellett óriási 3500 Nm nyomatok nyújt. Áthalad a szabadalmaztatott egy fokozatú Koenigsegg Direct Drive (KDD) váltón, és még a jellemzői a könnyű 800 V-os akkumulátor, ami lehetővé teszi a Gemera tisztán fut elektromosan akár 50 km-t is. A TFG további 950 km-t tud megtenni autópálya tempóban, hibrid módban, így a teljes hatótávja 1000 km lesz, ami egy ekkora teljesítményű autónál kivételes érték. Tervezett a világméretű homologizációhoz, az úttörő új modell, aminek alapja a szénszál monocoque és a jellemzője a hat okos légzsák, a stabilitás kezelő, a tapadás kezelő, az ABS és az ADAS 2.5. Az összkerék-meghajtással, az összkerék-kormányzással és a minden keréknél elhelyezett nyomaték vektorral a Gemerat nagyon biztonságossá teszik. A hátsó ülések akár ISOFIX rögzítési pontokkal is felszerelhetők. A Koenigsegg csatlakozni fog az ápolt pázsiton Blenheim Palace-on, más emberekkel a világ teljesítmény autózásából, amik között megtaláljuk a Ferrarit – ami képviselni fogja modelljeivel, a több, mint 70 éves történelmét – a Lamborghinit, Aston Martint, McLarent, Lotust és a Bugattit.

 
 

 

Az új modell a nagy teljesítmény mellett, óriási belteret kínála a négy utas számára, és ISOFIX gyerekülés rögzítési pontokkal is kérhető

 
 

A SuperVetture – a hivatalos UK kereskedése a Koenigseggnek – a helyszínen lesz egész hétvégén, és a csapat képes lesz megosztani a szakértelmüket. David Bagley, rendező mondta: „Egyre több prémium márka választása a Salon Privé az új modellek indításához, és nem tudtunk és nem lennénk izgatottak üdvözölni a Koenigsegg-et és a forradalmi Gemera-t, a Blenheim Palace-on. Idén megformálása, hogy ezek legyenek a leglátványosabb összejövetelek a hiper- és szupersportkocsikkal, amit valaha is tartottak, és nem kételkedünk benne, hogy az egyedülálló Gemerával központi szerepet játszunk ebben.” Koenigsegg CEO and Founder Christian von Koenigsegg hozzátette: “A Gemera egy játék változató modell a Koenigsegg-nél, és mi nem gondolhatunk jobbra sehol, mint a Salon Privé-n adni az autónak UK debütálásra. Ez növekedett egy nélkülözhetetlen eseménybe az autós világába a legnagyobb márkák, és mi izgatottak vagyunk felmutatni a Gemerat ez igényes vendégeknek.”

- Kartos Patrik - Koenigsegg press news -

2020-08-30, 19:07:16

 
 

 

 
 

 

 

 

hit counter

  Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is 
  A leggyorsabb Svéd, Goodwoodban 
  Egy nem mindennapi verda az ASPID-től
  Egy igazán egyedülálló hiper sportkocsi a W Motorstól 

 

Koenigsegg One:1

 

 

 

 

   
Asztali nézet