MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2022 BMW M135i xDrive – Hírek – BMW – M – 1 Series – xDrive -

A mini M-es, még dinamikusabb formában

A BMW tovább finomította a négy hengeres motorját, a nagy teljesítményű modelljéhez, aminek jellemzőit a pálya ihlette, és a prémium kompakt szegmensben foglal helyet. A futómű alkatrészeket is külön fejlesztették a BMW M135i xDrive modellhez, amik mellett a WLTP ciklusban mért átlagfogyasztása 7.8-7.3 l/100 km (36.2-38.7 MPG), és mellette a CO2-kibocsátási értéke 177-167 g/km – az észrevehetően növekedett teljesítmény mellett. A kiemelkedő teljesítmény 306 lóerővel (225 kW), a négy hengeres egységből, a BMW TwinPower Turbo technológiával, a motorháztető alatt a BMW M135i xDrive esetében, - ami minden eddiginél hatékonyabban hasznosítja, a lenyűgöző dinamikát és vezetési élményt, amelyről híres a BMW.

 
   
  Az optimalizált tapadás lehetővé teszi a vezető számára, hogy magabiztosan ismerjék meg az autó teljesítmény határait, különösen akkor, ha extrém nagy sebességgel kanyarodunk. A BMW M135i xDrive első kerekeinek dőlésszögét is növelték, optimalizálva az oldalirányú erők elnyelését a kanyarokban. Az új modellen, egy új hidrotartót használtak az első felfüggesztés lengőkarjainak rögzítésére, miközben a hátsó tengelyen lévő nyomó és vezérlő karok rögzítéseit is újra tervezték. Ugyanakkor a rugók és a lengéscsillapító rendszerek újra kalibrálást kaptak. Az eredmény, a gördülési viselkedés jelentős javulása a kanyarokban, ami további jótékony hatással van a kormányzás érzésre, amikor próbára teszik az autó, sportos képességeit. A legújabb módosítás sorozat megerősíti a BMW M135i xDrive elkötelezettségét, hogy biztosítja a BMW jellegzetes vezetési élményét.  
   
  Az futómű technológia kombinálja a motor extrém sportos teljesítmény jellemzőit, és a BMW xDrive intelligens összkerék-hajtását, alkotva, hogy egy hibátlanul összeállított átfogó csomagot hozzon létre, egy vonzó hajtáshoz.  
   
  Az ebből eredő rövidülés, a jelutak közül a vonóerő, akár 10x gyorsabb szabályozást tesz lehetővé, mint a hagyományos rendszereknél, amikor csúszós útfelületen közlekedünk vagy dinamikusan kanyarodunk. A BMW M135i xDrive emellett az első tengely mechanikus, sperr difivel is rendelkezik (fordítás szerint: korlátozott forgású differnciálmű, és szaknyelv szerint: részlegesen önzáró differenciálmű). Az autó alapfelszerelésnél 8-fokozatú Steptronic váltót kap, ami tovább fokozza a tapadást és az iránystabilitást, valamint az agilitást és a kanyardinamikát. Gyorsításkor 36%-os, túlfutásnál 26%-os reteszelő tényező, így a differenciálmű szükség esetén képes extra nyomatékot átvinni, az elsőkerekek jobb tapadása érdekében.  
     
  A szokásos dinamikus menetstabilizáló (DSC) funkciókat kiegészíti a BMW M135i xDrive, teljesítmény szabályozással, ami optimalizálja az autó kormányzási viselkedését, a fékek megfontolt működtetésével. A speciálisan hangolt M Sport kormányzás, és a kivételesen erős M Sport fékek, amik az alapfelszereltség részét képezik a BMW M135i xDrive modell esetében. A kompakt sportkocsi a 18”-as M-es alu. felniket kap, ami szintén az alapfelszerelés része, de elérhető az opciós 19”-es felni szettel is, amely különböző kivitelekben választható. Az iker kipufogó rendszer csökkentett ellennyomásával megkönnyítik, a motor teljesítmény leadását, miközben karakteres akusztikus kíséretet is produkál. A jellegzetes hangzás a beltérbe is hallható, ahol gondosan felerősödik az audio rendszer hangszóróin keresztül. Az át dolgozott hang, a jellegzetes négy hengeres motorból, ami egy BMW M modellt hitelesebben ad vissza, mint valaha.  
   
  A gázpedál minden mozdulatára adott azonnali reakció megfelelő akusztikus jelekké alakul át. A gyorsítás alatti nyomaték erőteljes növekedésétől, a túlfutáskor bekövetkező terheléscsökkenésig. Az új M135i xDrive új választékát mutatták be, ami kiegészíti a teljesítménynövelést, és kiemeli a BMW M135i xDrive egyedi karakterét. A BMW Individual fényezések és a különleges vásárlói igények immár a BMW Group Lipcsei gyárában is beépíthető a gyártási folyamat során, ahol a kompakt modell épül. A speciális színek külön szervizelést és technikai, műszaki támogatást igényelnek, a megnövekedett számú kézi folyamat során. Ennek érdekében egy meglévő festőműhelyt módosítottak, és 10 fővel bővítették a dolgozók számát. A BMW Individual fényezés még nagyobb vizuális hatást kölcsönöz a nagy teljesítményű modell modern formanyelvének, és az egyedi stílusjegyeinek.  
   
 

Az új kiegészítések a BMW M135i xDrive külső színválasztékában, tartalmazza az M színeket is, mint a Sao Paulo Yellow, a Frozen Orange metál, valamint a Frozen Pure Grey színt. A BMW Magyarország konfigurációja szerint a kezdőára, a jelenlegi M135i xDrive-nak, ami még nem tartalmazza az új színeket sem, 17 951 000 Ft. A jelenlegi M135i xDrive modell ára 51 450 €, a németországi BMW konfiguráció szerint, ami még mindig nem a megújult modellt.

- Kartos Patrik - BMW Press News-

2021-11-16, 22:05:11

 
 

 

 
 

 

 
  Ha tetszett a teszt nézz rá ezekre is 
  2014 BMW M5 "30 years of the M5"
  2014 BMW M3 Sedan és M4 Coupe 
  2014 BMW 2er M Performance 

 

2016 BMW M2 Coupe

 

 

 

 

   
Asztali nézet