MENÜ

     

5tengelyen - Biztos kézzel! győztese

A DrivingCamp vezetéstechnikai tréning pályán rendezték meg az 5 tengelyen – biztos kézzel! nevű vezetéstechnikai kamionos verseny döntőjét, amit két elődöntő is megelőzött. A verseny kezdetekor 104 versenyző volt versenyben, de csak 40-en jutottak tovább a második fordulóba. A 40 riválisból csak 10 jutott tovább a döntőbe, ahol elég komoly feladatokat kellett teljesítenie a sofőröknek, amik a mellékelt légi felvételen is láthatók.

   

A győztes a szombati döntőn meglett, aki nem más, mint a Lánycsókról származó Szalai Gábor. A győztes már 22 éve rója az utakat, aki idén Magyarország legjobb kamionsofőre lett. A versenyzők 8 komplex feladatot teljesítettek: a pályán, a szimulátorban és a rakományellenőrzésben kellett jeleskedniük. A döntőben többek között éles manővereket hajtottak végre a zsámbéki tanpálya vízoszlopai között és egy folyadékkal megtöltött tartályos szerelvénnyel is szlalomoztak.

       

A vezetéstechnikai feladatok mellet egy baleset szimulálást is meg kellett oldaniuk a versenyzőknek. „Remek feladatokat találtak ki a szervezők. Azt hiszem, kollégáim nevében kijelenthetem, hogy nagyon sokat tanultunk a verseny során. Boldog vagyok, hogy én lettem az első! Szinte el sem hiszem, hogy én vagyok az ország legjobb kamionsofőrje. A nettó 1 millió forintnak pedig meglesz a helye a családban” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Szalai Gábor, a Klippel Kft. alkalmazottja, aki tavaly éppen lecsúszva a dobogóról, a negyedik helyet szerezte meg.

  Versenyző Cég
01. Szalai Gábor Klippel Kft.
02. Rácz Imre Egger Kft.
03. Aradi Zsolt BGS Trans Imex Kft.
04. Nagy Lajos Klippel Kft.
05. Kondér Tibor  J&S Speed Kft.
06. Miklósi László TRÉLOG Kft.
07. Lászka Péter Pemika Trans Kft.
08. Hanzli Csaba J&S Speed Kft.
09. Tóth István Waberers International Zrt.
10. Huszka Erik Erizo Grain Kft.

 

2014. 10. 07., 21:47:27

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet