MENÜ

                                                                                                                                          

Audi RS7 Sportback

Audi tovább bővíti az RS modell palettáját, a 2013-as Detroit-i autószalonon bemutatkozó RS 7 Sportback-vel. A nagyméretű ötajtós kupé orrában egy 4,0 literes TFSI  aggregát foglal helyet, ami 560 lóerős maximális teljesítményét 5 700 - 6 700 percenkénti fordulatszám között adja le. A maximális 700 Nm-es nyomatéka, pedig már 1 750-es fordulattól egészen 5 500-as fordulatszámig rendelkezésünkre áll. Az akár 1.2 bar töltőnyomással működő két Twinscroll turbófeltöltő töltőlevegő-hűtőjével együtt egyaránt a hengersorok közötti V-térben kapott helyet, rövidre fogott gázáramlási utakat, így rendkívül érzékeny gázadási reakciókat biztosítva. A kocsi menetteljesítményeit illetően, itt egy pár adat.

 

A kocsi százassprintjéhez 3.9 másodperc kell, és a csúcssebessége 250 km/óra, amit az elektronika korlátoz. Az elektronikai csúcssebesség korlátozást meglehet emelni, az opcionális dinamika csomaggal, és a "plus" dinamikai csomaggal. Az előbbivel 280 km/óra, az utóbbival 305 km/óra a csúcssebessége a kocsinak. Az új RS átlagfogyasztása mindössze 9,8 l/100 km, ami a Start-Stop rendszernek is köszönhető (alapfelszerelés része), és az Audi új legkorszerűbb gazdaságosságnövelő technikájának "cylinder on demand" (COD) rendszernek. A fejlett technika alacsony, és közepes terhelésnél a szelepek elektromechanikus zárásával önműködően leállítja a 2-es, 3-as, 5-ös, és 8-as hengert. A továbbra is működő hengereiben a magasabb terhelési miatt nagyobb hatásfokkal zajlik az égésfolyamata. A kocsi alapfelszerelésben 8 fokozatú automata sebességváltót kap, ami az RS7 Sportback sportosságához illik. A váltón választhatunk "D", és "S" üzemmódot vagy akár az RS váltófülekkel kézi váltást is választhatjuk. A nyomatékváltó alacsony fokozatai rövid áttételezést kapott a jó gyorsulás, és a sportosság végett, de a 8. fokozatot hosszúra áttételezték, ami kifejezetten az üzemanyag takarékosság egyik része.

 

A külső megjelenésben az alap 20"-os, 7 duplaküllős, kovácsolt alumínium felnik dobják fel, ha ez nem lenne elég akkor 21"-os alumínium öntvény kerekeket is kérhetünk rá. A méretes kerekei mögött erős fékek rejtőznek, mind a 4 keréknél belső szellőzésű hűtött tárcsafékek találhatók. A színválasztéka 10 színből áll, új Nardoszürke, és Daytonaszürke exkluzív árnyalatokkal. Az egyénibb megjelenésről a matt alumínium vagy szénszál erősítésű műanyag - optikai csomag gondoskodik. A további opcióként elérhető még szénszál erősítésű külső visszapillantó ház, illetve a teljesen LED fényszórók. A vezető információs rendszer menüjében kapcsolásjelző hívhatja fel a figyelmet a fordulatszám-határ elérésére, az RS 7 specifikus vezetőinformációs rendszer funkcióit pedig a töltőnyomás, és a kenőolaj-hőmérséklet megjelenítése, illetve köridő-mérő teszi teljessé. Az utastér anyagai, és színvilága tekintetében további eltérések figyelhetők meg. A lábtámaszok, a pedálok, és az „MMI Navigation plus” navigációs rendszer „softkey” gombjai alumínium, míg a műszerfalból kiemelkedő monitor alatti dekor betétek zongoralakk fekete felületűek.

A dekor betétek alapkivitelben szénszál-erősítésű műanyag kivitelűek, de négy további anyagfajta is választható. Mindezeken túl természetesen az Audi RS 7 Sportback számára is az „Audi exclusive” programja szolgál számos lehetőséggel az egyéni kialakításokra. Az üléseket kívánságra fekete, vagy „Holdezüst”, méhsejt-mintás, igényes „Valcona” bőr is boríthatja. Az extrafelszerelésként az Audi memóriafunkcióval kiegészített, elektromosan állítható komfortülésekkel is szolgál. A két hátsó egyes ülést határozott kontúrokkal kiformált felületek jellemzik, támlák lehajtásával az 535 literes csomagtere egészen 1 390 literig bővíthető. Az extra lista kiemelt elemei, a "Xenon plus" fényszórók, gumiabroncs-nyomásellenőrző, parkolás segítő rendszer, a háromzónás automata klíma, és a head-up-display kijelző.

Sajnos az árakról még nincs információm.

2013. 01. 22., 00:21:30

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet