MENÜ

 

Audi S3 Sportback

Az új Audi S3 Sportback meghajtásáról egy teljesen új fejlesztésű 2.0 literes turbós erőforrás gondoskodik. A 2.0 literes motor maximális 300 lóerős teljesítményét 5 500-as percenkénti fordulatszámon adja le, a 380 Nm max. nyomatékát pedig 1 800-as fordulattól egészen 5 500-as fordulatszámig áll rendelkezésünkre. A kocsi közvetlen és érzékeny gázreakciói, és a sportos hangú négyhengeres aggregát legfőbb ismertető jegyei. Audi S3-ast alap felszerelésben kézi 6 fokozatú váltóval szerelik, de az extralistáról kérhetjük az automata S-tronic váltót is, amivel elég 5.0 másodperc (kézi váltóval 5.1 másodperc) a százassprintjéhez.

 

A kocsit Launch Control - rajt automatikával is fel van szerelve aminek köszönhetően a legjobb  gyorsulást érhetjük el az S3 Sportback-vel. A kocsi átlag fogyasztása 6,9 l/100 km kézi váltóval (7,0 l/100 km S-tronic). Mindkét váltó alsó fokozatait sportosan rövidre áttételezték, a hatodikat pedig hosszúra az üzemanyag takarékosság érdekében. A Quattro állandó összkerékhajtás illetve annak új fejlesztésű lamellás tengelykapcsolója révén az A3 sorozat csúcsmodellje jóval korábban, és biztonságosabban gyorsíthat ki a kanyarívekről, esőben, és hóban is dinamikus és stabil menettulajdonságokat kínálva. A karosszériáját 25 milliméterrel megültették az „S” sport futóművel, mellette az első, és a hátsó tengely közötti tömegeloszlás (59:41 arány), valamint az új progresszív kormányzás is nagyban hozzájárul a kiemelkedően sportos menettulajdonságokhoz.

 

A progresszív kormányzás központi eleme a kormányfordulatokkal arányosan változó áttétel, amellyel egyszerre kínál stabil, és csaknem semleges kormányzási tulajdonságokat. Az eredmény pedig sportos vezetésnél rendkívül pontos irányíthatóságban, míg parkolás közben jelentősen mérsékelt kormányzási igényben mutatkozik meg. A megállásról nagyméretű - elöl 340 mm átmérőjű féktárcsák gondoskodnak, amik féknyergei fekete fényezést, és S logót kaptak . Az új S3-as alap felszereléséhez tartozik az "Audi  drive select" - menetdinamikai szabályozó rendszer, amivel választhatunk 4 mód közül. A következő módok választhatók: Comfort, Auto, Dynamic, és Efficiency. A kocsi 70 kg-mal könnyebb lett az elődjénél, az 1 445 kg-os tömegével. A széria Xenon plus fényszórók alternatívájaként, a már prémium kategóriás kocsiknál megjelent teljesen LED fényszórókat kínálja. A hátsólámpák is már az új LED technikával működnek, mint az új Seat Leon is. A külső megjelenését 14 szín árnyalat teszi stílusossá, a Párduc fekete, és az Estoril kék színekkel bővült a választék, és az S3 külső és belső elemeit kapja meg. A kocsi áráról még nincs információnk.

2013. 02. 16., 19:28:40

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet