MENÜ
     

 

 

Audi Tradition ünneplés Goodwood-ban

Audi Tradition ünnepli 3 nagy évfordulóját a Festival of Speed-en, június 27-29 között. A 2014-es Goodwood-i eseményen ünneplik a három ikonikus motorsport versenyautót, amikkel kiemelkedő eredményeket értek el. Az Audi TypeC „Alpine Victor” első verseny győzelmét, 100 évvel ezelőtt szerezte meg a 35 lóerős nyitott tetős touring car, az International Austrian Alpine Trial-on. 80 évvel ezelőtt az Auto Union Silver Arrow modellek verseny bemutatókon jelentek meg, ami az Audi Tradition  megemlékezése bemutatóval az Auto Union Type C versenyautóra, 1936-ból.

 
 
A trio teljes az Audi 90 Quattro IMSA-GTO-val, ami Észak-Amerikában indult egy verseny szériában 25 évvel ezelőtt. A versenyautót a Le Mans győztes Frank Biela és André Lotterer vezette. Az Audi TypeC bizonyított a legkeményebb motorsport kitartás versenyen, az Austin Alpine Trial-on amit sorba háromszor nyertek meg 1912 és 1914 között. Az Auto Union TypeC (1936) ismerős lehet a Goodwood Festival of Speed-en. Az Auto Union verseny modell az Európai versenypályákat uralta 1936-ban Bernd Rosemeyer-vel. 1937-ben Bernd Rosemeyer vezetett az első győzelemhez a Grand Prix-ben, Donington Park-ban.  
    

A TypeC 520 lóerős 16 hengeres motort kapott. A versenyautó még 5x nyert a LE Mans-i versenyen Frank Biela-val, aki elválaszthatatlanul kapcsolódott az Audi verseny eredményeihez. Audi 1988-ban visszatért a versenyekhez, és az igazi feltűnése az American TransAm Championship-ben volt, az Audi 200 Quattro-val. A következő évben Észak-Amerikában GTO kategóriában indultak az IMSA szériában. A másik befutóként végeztek a 720 lóerős Audi 90 Quattro-val, a World Championship-ben. A háromszoros LeMans győztes André Lotterer-vel a kormány mögött. 

 - Kartos Patrik -

2014. 06. 19., 09:59:40

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet