MENÜ

  

Bentley a Goodwood fesztiválon

Bentley is készült a Goodwood Festival of Speed-re a történelme legjelentősebb modelljeivel. A Bentley 95 éves történelme alatt sok jelentős modell lett világszerte ismert verseny és utcai autócsodák. A gyártó a legújabb korlátozott számban készülő modelljét is elviszi a Goodwood Festival of Speed-re, ami a Continental GT3-R nevet viseli. A sportkocsi ihletadója a versenyre készült Continental GT3, ami eddig sikeres eredményeket hozott a Bentley-nek.

   

A meghajtásáról egy 4.0 literes V8-as motor gondoskodik 580 lóerővel és 700 Nm-es nyomatékkal, ami a verseny autóban is megmutatta mennyire jól bírja nagy terhelést is. A limitált szériás modell 100 kg-val könnyebb is lett hagyományos változatoktól és érdekessége, hogy teljesen kézzel szerelik össze Crewe-i üzemben. A különleges Bentley-ből összesen 300 db készül. A Bentley sikereket korábban is hoztak versenyautóik, mint pl. a Bentely Speed8, ami a 24 órás Le Mans-i versenyen nyert 2003-ban.

   

A jelenlegi verseny Bentley-k kisebb kategóriában indulnak. Az autógyártás elején a Speed Six Bentley-kkel is nyertek a Le Mans-i versenyben 1929-ben és 1930-ban. Az autó verseny változatának ismertebb neve Old Number 1. Bentley még a legújabb modelljét is elviszi a fesztiválra a limitált szériás Continental mellett. A másik modell ami ott van a kiállításon az a Continental GT V8 S.

- Rick -

2014. 06. 26., 19:43:24

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet