MENÜ

 

Bentley Motorsport visszatér

A Bentley Motorsport versenyzői ismét versenypályán vannak Észak-Amerikában. A verseny következő héten lesz a Road America versenypályán Elkhart Lake-ben, a WI. Dyson Racing Team Bentley-vel. A csapat a jelenlegi Bentley Continental GT3-ast használja. Bentley indul egy versenypárbajon is, ami egy sprint verseny lesz június 20-21 között és egy klasszikus utcai verseny lesz. A motorsportban is megjelenik a Bentley DNS, és izgatott visszatérés a versenypályára Észak-Amerikában.

   

A Bentley Motors visszatér az Észak-Amerikai versenybe, először a 12 órás Sebring-i futamon indul, 2003-ban a Bentley Speed 8-val indultak rajta. A Dyson csapat első helyen végzett a 2014-es szezonban, a legutóbb indult Lola prototípus sportautóval a 10 órás Petit Le Mans at Road Atlanta versenyen. Bentley Motors áprilisban már bejelentette, hogy több éves szerződést kötöttek a Dyson Racing-vel. A Road America lesz a visszatérés Butch Leizinger-nek a Dyson Racing-vel. A versenycsapattal közös 20 évet töltött és az első vezetett Dyson Racing versenyautót az 1995-ös 24 órás Daytona futamon vezette.

 

Leitzinger erős rekordot döntött a Bentley-vel, és a verseny a brit csapattal 2001-ben és 2002-ben a 24 órás Le Mans-i versenyen. Leitzinger megjegyezte, hogy jól megalapozott kapcsolata van a Dyson technical személyzetével és segítséget kap. A következő 4 versenyző fog találkozni Elkhart Lake, Leitzinger, Dyson és Guy Smith, akik az úgynevezett Bentley Boy-ok a 2003-as 24 órás Le Mans-i verseny óta, amin a Bentley Speed 8-val indultak. Smith szintén vezetett egy Speed 8-at a Sebring-i futamon 2003-ban. Smith a fejlesztés vezető a Bentley Continental GT3 programban és a versenyeken Continental GT3 az European Blancpain Series-ben. Az újabb győzelmet a Silverstone-i pályán szerezték, ami az első győzelem a Le Mans 2003-as verseny óta. 

- Rick -

2014. 06. 17., 09:12:15

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet