MENÜ
   
 

Mazda CX-5 2.2 D 175 A/T Revolution teszt

  Utcai terepes

A nemrég bemutatkozott, és már értékesített Mazda kis SUV-ja, magyar megfelelője a szabadidő terepjáró, ami ismét a kezeim közé került, de most dízel motorral. A kis SUV 175 lovas dízelmotorjával igazán robbanékony és takarékos, ami a családos hölgyek, urak kedvence lehet, ha városban használják inkább. A külső formája szerintem ütősebb, sportosabb, mint a rivális Hyundai ix35-ösé, vagy a Kia Sportage-é. Az új stílusirányzatot elsőként kapta meg a CX-5, amivel igazán nagy ellenfele lett a Hyundai ix35BMW X3Toyota RAV4, stb. modelleknek. A CX-5-vel a Mazda új kategóriában is indul, az Európai piacon is, aminek első modellje a CX-5.

 
 

 

2013 Mazda CX-5 2.2CD 177 test

A Flickr képek (Fotó: Kartos Patrik)

 
   

Épp elég tágas

A kocsi nagy hasmagasságának köszönhetően az előttünk álló személyautó felett átlátunk, ami lehetővé teszi a jó kilátást. Az elöl utazókat kényelmes bőr ülések fogadják, amik a legdrágábbak az üléskárpitok közül, ezzel a bézs bőrrel igazán jól néz ki. A kényelmes ülések, még gyors kanyarvételnél is helyén tartják az elöl ülőket, valamint elöl és hátul elég tágas a CX-5-ös, de érezhető rajta hogy nem egy nagy családi szabadidő terepjáró. A csomagtere nem a legkisebb, de a kategóriájában versenyképes, és a nem túl alacsony padló sem okozhat gondot. A csomagterében szintén meg található Karakuri ülés rendszer, ami meggyorsítja az ülések ledöntését egy kar meghúzásával. A CX-5 felszerelése sok extrát tartalmazott.

 
 

  

Minőségi tágas utastér és csomagtér (Fotó: Kartos Patrik)

 
   A legmagasabb felszerelésben a tolatókamera is helyet kapott, ami jól jön azoknak, akiknek nem az erősségük a parkolás - sokat segít. A csomagtérbe zavart a magas padló, de ez elnézhető az összkerék-meghajtásnak, ami végett ilyen magas lett. De azért alá is lehet rakni apróságokat, és ehhez a felszereléshez, a mostani szokáshoz híven, csak abroncsjavító készlet került. Az előbb említetteken kívül a csomagtér mérete elég nagy.

következő oldal >>

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

2013 Mazda CX-5 2.2CD 177 test

 

 

 

 

 

 

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet