MENÜ

  

Mobilitás – ismét autókiállítás Budapesten

Több év kihagyás után ismét autószalont rendeztek Budapesten, ahol jó pár autómárka is megjelent, a legújabb modellekkel és a még nem forgalmazott modelleket is meg lehetett nézni test közelből. A különlegességek mellett, valamint lehetőséget kínáltak a némelyik modelljük kipróbálására, valamint regisztrációt a tesztelésre, amennyiben nem volt helyszínen a kívánt modell. A márkák legnevesebb kereskedéseinek köszönhetően jött létre az idei kiállítás, ami nem egy hírneves autókiállítás, mint pl. a párizsi autókiállítás vagy Genfi autókiállítás, de nem volt rossz.

   

A rendezvény alatt lehetőség volt az alternatív meghajtású modelleket bent a stadionban lehetett kipróbálni, mint. pl. a Nissan LEAF-t, a VW Golf-e-t, a VW Up!-e-t vagy az új Audi A3 e-tron-t. A Ford Petrányi kereskedés elhozta az új Mondeo-t is, amit már rendelni lehet, de a szállítások még csak pár hónap múlva kezdődhetnek meg. A kiállításon még jelen volt a megújult Focus és az új Transit Connect is. A Renault Baumgartner  Centrum-nak köszönhető Renault és Dacia modell kínálat legjelentősebb modelljei is kaptak helyet a kiállítás területein. A két legújabb modellek is bemutatkoztak a kiállításon, amik a Twingo és a Traffic modelleket tartalmazták. A kis Twingo-t a kiállítás alatt ki is próbáltam, a Baumgartner kereskedésnek köszönhetően.

   

Az új megnőtt mini Renault erőforrása hátra került, amit a Renault kereskedés standján meg is mutatták az érdeklődőknek, valamint 4 ajtós lett. A Traffic haszongépjármű és kisbusz szintén egy új modell, amit nemrég mutattak be. Az új Traffic szintén az Opel Vivaro-val közösen készült így az Opel standon is megjelent az új változat a Vivaro-ból, amivel helyszínen is össze lehetett hasonlítani. Az Infiniti standján is készültek az új modelljeikkel, amik között megtalálható volt az új Q50, valamint mellette a Q50 Rua tanulmányra hasonlító változat, amit a jelenleg is kapható modellből állítottak össze, ami piros fényezést és fekete felniket kapott, valamint hybrid hajtásláncot amivel 5,0 másodperc körüli gyorsulást ér el a sport sedan.

   

A Peugeot standján kiállították a leggyorsabb sport kupéjukat az RCZR-t is ami, szénszálas tetőt is kapott a csökkentett saját tömege végett, valamint 260 lóerős turbófeltöltős motort. Az RCZR mellett még a felfrissült 508-as sedan is jelen volt, ami a kiállított modell esetében a kapható legerősebb dízel változat volt, GT sport felszerelés változatban. A Citroen standján a már korábban is megismert Cactus volt a nagy újdonság és különlegesség is. BMW-nél megjelent az új X4, a 4-es Coupe, valamint az új X5-ös, amiből a 40d változatot hozták el. Az Autopalace M5 elhozta a Jaguar XF-et és az XJ-t, valamint a Land Rover kínálatából a jelenlegi Discovery-t és a Range Rover Evoque-t, valamint  a legendás Range Rover-t. A német prémium márkák közül a BMW és az Audi is jelen volt.

   

Az Audi elhozta a legújabb TT Roadster-ét és az új alternatív meghajtású A3 e-tron-t, amit ki is lehetet próbálni, valamint a legdurvább luxus limuzinja is megjelent, ami az S8-as felfrissült változata volt. Az érdekességek közül az UAZ Hunter is megnevezhető, amit még mindig forgalmaznak és gyártanak. A kiállításon még a Skoda és VW is készült, az előbbi bemutatta az új Fabia-t, és a VW nagy újdonsága a Passat volt, amiből elhoztak egy Highline csúcsfelszerelésű Variant és egy Comfortline felszerelésű sedan változatot. Az új Passat-ból jelenleg még nem kapható az alap felszerelésű változat és néhány motor változat sem, ami 2015-ig megérkezik a kínálatba.

   

Suzuki is elhozta legújabb modelljét az új generációs Alto-t (Celerio) is, amit jelenleg még nem forgalmaznak Magyarországon, de a kiállított modellek között jelen volt a még mindig forgalmazott kicsit felfrissített Jimny, az új Swift három változatban és az új SX4, amit szintén Magyarországon készítenek. Az új SX4 megtartotta a Suzuki-nál megszokott sportos vezetési élményt, a nagyon érdekes kinézete és egyterű praktikussága mellett is. Volvo modelleket az Ivanics csoport biztosította a Volvo V40, a V60 és az XC70-es modelleket a kiállításon. Az érdeklődők kipróbálhatták a V40-es és V60-as modelleket is. A márkák  standjain elég nagy siker volt a hétvégén az információim szerint. A hosszú kihagyás várhatóan jövő év folyamán is megrendezik a kiállítást, de remélhetőleg sokkal jobb lesz és még több kiállító.

2014. 11. 23., 22:11:35

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Web Counter
Web Counter

 

Asztali nézet