MENÜ

  

Nissan JukeR és Nismo
 
A Nissan JukeR prototípus olyan sikeres volt, hogy Nissan bejelentette "korlátozott számban gyártani fogják". A kezdőára pedig 400 000 font (kb. 135 - 140 mil. Ft/kb. 500 000 €) lesz. Az első legyártott modell a 001-es sorozatszámot fogja viselni. Hasonlóan a prototípushoz, ezt is a motorsport specialisták tenyésztették ki.  Az alap Juke megkapta a GT-R twin-turbo V6-os motorját, a hajtásláncát, a felfüggesztését, ami megkövetelte a lényeges újra tervezést. A GT-R műszerfalát szintén méretre gyártották, hogy passzoljon a Juke-ba és még a verseny üléseket is megkapta.
 
 
 
A Nissan megerősítette, hogy a gyártásra érett JukeR erősebb lesz, mint a prototípusa. Valószínűleg a 2012-es GT-R teljesítményével lesz egyenlő, ami 550 lóerő és a kocsi százassprintje 3.0 másodperc, valamint a csúcssebessége 275 km/óra leszA fehér JukeR valószínűleg a gyűjtőknél köt majd ki. Az első lökhárítók, a szoknyák voltak újra tervezve, a Nissan Design Europe-nál, aminek székhelye UK-ban van. A szellőzőnyílások új Carbon betéteket kaptak és a diffúzor is. 
A JukeR néhány részletét a Nismo tuning cég átvitt a hétköznapi Juke sport karosszéria készletéhez, a jövő év elejétől kezdik értékesíteni. A tuning szett tartalmazza az 1.6 literes turbófeltöltős benzinmotor felhangolását 200 lóerőre - ezt a hajtásláncot kapja meg az új RenaultSport Clio is.
2012-2013?

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet