MENÜ
   

 

 

BMW M6 GranCoupe

BMW bemutatta M6 GranCoupe-ját, ami egy 4 ajós kupé. A motorháztető alatt 560 lóerős 4.4 literes TwinTurbo V8-as benzinmotort találunk. Így már megint bővült az M-es BMW-k választéka, amelyek a következők a GranCoupe mellett: M6 Coupe, M6 Convertible, és az M5.

 
    
Az várható érkezése 2013 tavaszán lesz. Az M6 GranCoupe némileg hosszabb és alacsonyabb, mint az M5, és versenytársa lesz a Mercedes-Benz CLS 63AMG-nek, és a Porsche Panamera Turbo-nak a növekvő 4 ajtós super coupe kategóriában. A GranCoupe M6 5kg-mal nehezebb, mint a nagy sedan M5-ös. A százassprintje 4.2 másodperc, és a csúcssebessége 250 km/óra, amit az elektronika korlátoz.  
     

Ha ez nem lenne elég, akkor úgy mint az Audi-nál is, egy teljesítmény csomagot kínál a BMW, amivel a csúcssebességet megnövelik 304 km/órára, és ehhez új nagyteljesítményű gumiabroncsokat kap. Eddig csak az M-sport aerodinamikai csomag volt elérhető, a 6-os GranCoupe-hoz. A kocsi a tervezőktől kapott első ütközőt, nagyobb légbeömlőkkel, és a tető szénszállal megerősített műanyagból készült. A hátsó ütközőben pedig diffúzor, és négyszög kipufogóvégek kaptak helyet. A könnyű 20"-os alu.felnik alatt, alapfelszerelésben nagyteljesítményű acél féktárcsák lassítják a kocsit, de extra listáról megrendelhetjük a szénszál-kerámia féktárcsákat is.

 - Kartos Patrik -

2012-2013?

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

 

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet