MENÜ
   
 

HU  

 
 

Új Golf GTI

 
Az új hetedik generációs Golf GTI 100 kg-mal könnyebb lesz, a jelenlegi GTI generációnál. Az új modell még erősebb, jobban felszerelt, és biztonságosabb lesz a kifutó Golf VI GTI-nél. VW a Golf GTI-vel meg alkotta a hothatchek kategóriáját, ami 1976-ban kezdődött a mostani Polo-nál is kisebb egyes Golf GTI-vel. A gyártásra érett 7-es Golf GTI-ről, nyilvánosságra került egy kép, amin még nem hivatalos formájában látható a GTI. A GTI kap klasszikus méhsejt hűtőrácsot, piros jelölésekkel, és GTI emblémával, plusz a kis karosszéria részlettel.
 
 

 

Az új Golf GTI várható megjelenése, ami eltérhet a sorozatgyártásra érett modell változatnál

 
 

Az új GTI vetélytársai olyan modellek, mint az új 250 lóerős Ford Focus ST, és a 280 lóerős új Opel Astra OPC. Az új közvetlen befecskendezéses, négyhengeres 2.0 literes turbós motort kapja majd, ami 240 lóerő körüli teljesítményt termel majd. A nagyobb erővel, és a könnyebb súllyal érkezik az új modell generáció, és a 0-100 km/órás sprintje 6.9-ről, 6.0 másodpercre javult, míg csúcssebessége 250 km/órára lesz. A csúcsváltozat pedig az összkerék-meghajtású Golf R 2014-ben érkezhet, kb. 300 lóerős teljesítménnyel, de azonos motorja lesz a GTI-vel. Az új modellt választhatjuk 6-fokozatú kézi, és a duplakuplungos DSG automata váltóval.  

 
 

 

 

Reklám

 
 

Az új Golf GTI-t várhatóan a szeptemberi Paris Motor Show-n mutatják be. Az új GTI jellemzői, a teljesen alumínium felfüggesztés, az alumínium tető, amik a kocsi súlyát kb. 1300 kg-ra csökkentették, de a súlypontja is kisebb lett. Az Golf GTI-ben két új vezetőt segítő elektronika jelenik meg benne - az electronically controlled differential lock (VAQ), és progresszív kormánykerék. A VAQ a nyomaték átirányítási rendszer, ami aktívan küld nyomatékot a kerekekhez, az elektronikus differenciálmű a kanyar belső ívén lévő kereket fékezi. Az új GTI könnyebb a mostaninál, de az utastere tágasabb lesz, ami a tengelytáv 40 mm-rel való megnövelésének köszönhető. Az adaptív sebességtartó automatika, a városi vészfékasszisztens és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer az alapfelszerelés része lesz. A három- és ötajtós kivitelközül választhatunk majd, és a kezdő ára kb. 9 500 000 - 10 000 000 Ft lesz.

- Kartos Patrik -
2012
 
     
 

website counter

website counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet