MENÜ
 
Új Golf GTI
 
A 7. generációs Golf GTI 100kg-al könnyebb lesz, a jelenlegi GTI-nél. Az új modell még erősebb, jobban felszerelt, és biztonságosabb lesz a kifutó hatos Golf GTI-nél. VW a Golf GTI-vel meg alkotta a Hot Hatch-ek kategóriáját, ami 1976-ban kezdődött a mostani Polo-nál is kisebb egyes Golf GTI-vel. A gyártásra érett 7-es Golf GTI-ről, nyilvánosságra került egy amin még nem hivatalos formájában látható a GTI. A GTI kap klasszikus méhsejt hűtőrács, piros jelölésekkel, és GTI emblémával, plusz a kis karosszéria készlettel.
 
 
Az új GTI vetélytársai közül egypár - az új 250 lóerős Ford Focus ST, és a 280 lóerős új Opel Astra OPC. Az új közvetlen befecskendezéses, négyhengeres 2.0 literes turbós motort kapja majd meg, ami kb. 240 lóerő körül lesz. Nagyobb erővel, és könnyebb súllyal érkezik majd, és a százas sprintje 6.9-ről, 6.0 másodpercre javult, míg csúcssebessége 250 km/órára lesz. A csúcsváltozat pedig a 4WD-s Golf R 2014-ben érkezhet, kb. 300 lóerővel, de azonos motorja lesz, a GTI-vel. Választhatunk 6 fokozatú kézi, és a duplakuplungos DSG automata váltó közül.
 
  
 
Az új Golf GTI-t várhatóan a Szeptemberi Paris Motor Show-n mutatják be. Jellemzői az új GTI-nek a teljesen alumínium felfüggesztés, az alumínium tető, amik a kocsi súlyát kb. 1300 kg-ra csökkentette, de a központi gravitációja is kisebb lett. Két új vezetőt segítő elektronika jelenik meg benne - az electronically controlled differential lock (VAQ), és progresszív kormánykerék. A VAQ a nyomaték átirányítási rendszer, ami aktívan küld nyomatékot a kerekekhez, az elektronikus differenciálmű a kanyar belső ívén lévő kereket fékezi. Az új GTI könnyebb a mostaninál, de az utastere tágasabb lesz, ami a tengelytáv 40 mm-rel való megnövelésének köszönhető. Az adaptív sebességtartó automatika, a városi vészfékasszisztens és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer az alapfelszerelés része lesz. Három és ötajtós kivitelközül választhatunk majd, és a kezdő ára kb. 9,500,000 - 10,000,000 Ft lesz.
2012

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet