MENÜ

 

 

 

 

VW Golf Mk.VII Variant 1.6 CR TDI Comfortline – teszt

Stílusos, sport kombi

VW Golf 7. generációjából is megérkezett a kombi, ami az elődökhöz képest sokkal stílusosabb megjelenést kapott. Az előző két generáció az 5. és 6. generációs kombi inkább a Jetta kombi változat, mint a Golf kombi lett volna, az autó alapját nézve. Az új Golf generáció teljesen új Golf-ot hozott, ami a 6. generációnál nem igazán volt modellváltás, inkább csak felfrissítés.


Stílusos külső, kombi kivitelben

Az új generációs Golf megjelenése után már a kombi változat is megérkezett, amit hamarosan követ a legerősebb Golf, az R-es változat is. Az új modell megjelenésében hozza a Golf 7. generációjánál megszokott fiatalos, sportos megjelenést a kombi változatnál is. Az új modell orra a B-oszlopig teljesen azonos a 5 ajtós változatéval. Az új modell már nagyobb fényszórókat kapott az elődhöz képest, ahogy stílusosabb fart is. A hátsóján a nagy változás, már jól ismert 7. generáció Golf vonásai mellett. Az új generációs Golf Variant hátsó részén már elhagyták a méretes egyszerű hátsó lámpákat, és az 5 ajtós kivitelnél látott hátsó lámpákat kapta meg kicsit módosítva.


A hátsó túlnyúlása sem nagy változás a formáját nézve, inkább úgy néz ki mintha a 3 ajtós ablak vonalát nyújtották volna csak meg, és plusz két ajtót kapott. Az új modell megjelenésének ez a megoldás nagyon jól áll, és még a bele is illik a Golf vonalba. Az egyszerűség helyett a komolyabb high-tech kiegészítőket is megkapta a Golf Variant, amik közül némelyik már alap felszereléshez tartozik. A tesztelt modell majdnem a legmagasabb felszerelésű modell volt, amiből a LED nappali fényes fényszórók hiányoztak, de a nappali világítást így is tartalmazta a Golf. A kocsi érdekessége, hogy a Golf Variant ennél a felszerelésnél is hagyományos hátsó lámpákat kapott, a modern LED hátsó lámpák helyett, miközben az elektromos rögzítő fék már alapfelszereléstől jár a kocsihoz. 

Német minőség, nagy utastér

A 7. generációs Golf Variant már stílusos megjelenése mellett is méretes, versenyképes utastérrel rendelkezik. A Golf Variant igen kényelmes családi autó, amit a cégek is szívesen vásárolnak,  a Német minősége, a megbízhatósága, és a kombi esetében a méretes csomagtér végett.

  

Az utastere ugyanazt adja, mint az 5 ajtós kivitelben, de itt a hátsó üléssorban már nagyobb fejteret kapunk. Az új modell 4 felszerelés szinttel elérhető, amiből a 3. felszerelés szinttel volt felszerelve a tesztautó, ami a Comfortline. A kocsi csomagtere elég méretes 605 literes alaphelyzetben, de egészen 1 620 literig bővíthetjük.

következő oldal >>

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet