MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2012 Hyundai I-ONIQ Concept – Hírek – Hyundai – Concept – Tanulmány –

Egy lenyűgöző Shooting Brake, a Hyundaitól

A Hyundai egy lenyűgöző Shooting Brake tanulmány modellel készült a Genfi autókiállításra. Az új modell premierjét a Genfi autókiállításon tartják, ahol bemutatják az új technológiát és dizájnt, ami hatással lesz a cég jövőjére. Az i-oniq egy elektromos sportkocsi hothatch, amit Shooting Brake-nek is neveznek egyes gyártók, és a modell egy növelt hatótávú benzinmotort is kap. A Hyundai tervezőinek és mérnökeinek legújabb ötleteit, gondolatait hivatott átadni az i-oniq, a vállat folyékony szobrászati nyelvével és a futurisztikus hajtásláncával - merész „új lehetőségeket” képviselve. A Hyundai tervezői a dinamikus arányokat választották, az i-oniq esztétikus és funkcionális karosszéria formájához. A tervezése ötvözi a finom, előkelő vonalvezetéseket és az izmos felületeteket, prémium és sportos tulajdonságokat közvetítve a külső és belső megjelenésével egyaránt.

 
 

2012 Hyundai I-ONIQ Concept

 
  A további dizájn részletek, olyanok, mint a tetőre szerelt összecsukható sátor, és a LED fényszórók, amik hangsúlyozzák az i-oniq-ben rejlő hatékonyságot és a fejlett technológiát. A 4.4 méter hosszú i-oniq négy utasnak nyújt helyet a vezető orientált kabinba. A csúcstechnológiás felszerelés a vezető felületen és a kezelőszervek tükrözik a kortárs és jövőbeli prémium szórakoztató elektronikai technológiát. Az utasok társalgó stílusú utastérben foglalnak helyet, az optimalizált kényelembe, a jellemző szobrok által ihletett hangszerekkel, hogy pozitív kontrasztot teremtsenek, a sport központú vezetői területen. Az i-oniq concept egy innovatív hajtásláncot kapott, és ez bizonyítja a Hyundai elkötelezettségét a tiszta technológia iránt. A meghajtásáról egy 1.0 literes, 3-hengeres benzinmotor gondoskodik, ami egy generátoron keresztül, a lítium-ion elektromos motorhoz kapcsolódik, ami a tanulmányautónak 109 (PS) lóerőt termel.  
     
 

Az electric-only módban, az i-oniq 120 km-es hatótávot tud megtenni, miközben a benzinmotor segítségével akár 700 km-t is megtehet, és csak 45 g/km-es CO2-kibocsátás értéket termel. Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe vezető alelnöke és vezérigazgatója megjegyezte: „Az i-oniq concept jött létre, hogy tükrözze a Hyundai márka új gondolkodását. A merész dizájn kívül-belül egyaránt, ami előidézi elmélkedést az autóipari lehetőségek jövőjéről, aminek egy kiemelkedő hajtáslánc az egyik módja, amiben a jövőbeli termékeket működtethetnénk – egy csomagba csomagolva, amely kiváló minőségű tulajdonságokat áraszt.” A Hyundai i-oniq tanulmányautót a Hyundai sajtótájékoztatóján mutatják meg a március 6-án megrendezett (2012) Geneva Motor Show-n.

- Kartos Partik - Hyundai Motors Media News -

2012.03.01., 23:33:08

 
 

 

 
 

 

 

 

hit counter

 

2012 Audi TT-RS plus

 

 

 

 

   



Asztali nézet