MENÜ

 

2014 Seat Leon Cupra, és Leon SC Cupra

Seat tavaly kezdte meg értékesítését, a vadító design-val ellátott új Seat Leon-jának. A kocsiból év közben megjelentek már a sportosabb FR változatok, de 2014-ben már a legerősebb Cupra is megérkezik. Az új modell dinamikus, sportos, és egyben takarékos is a Hothatch kategóriában, persze amennyire engedi az új technológia. A kocsi meghajtásáról egy 280 vagy 265 lóerő teljesítményű 2.0 TSI turbós erőforrás gondoskodik. A Cupra hajtáslánca, és a futóműve egyaránt a legmagasabb színvonalon kínálja az élvezetes vezetést, és a pontos irányíthatóság élményét.

A cupra gazdag felszerelése, és Német minősége kedvező ár/érték aránnyal jár, ahogy már az Octavia RS-nél is tapasztaltam. Az új generációs Leon-nál már megjelentek a 3 ajtós, és kombi változatok is. Az 5 ajtós kivitel mellett, és ennek köszönhetően az új Cupra már 3 ajtós változatban is elérhető lesz. Az új Cupra kiemelkedő teljesítményéről high-tech megoldások gondoskodnak. A kocsi legkorszerűbb technikája a DCC adaptív futómű szabályozás, ami megtalálható az Octavia RS-ben, a Golf GTI-ben, Golf R-ben, és további VW csoporthoz tartozó márkák sport modelljében. A kocsit még ellátták progresszív kormányzással, a CUPRA Drive Profile rendszerrel, és a már széria felszerelésként járó full-LED fényszórókkal.

      

A 2.0 TSI benzinmotorokhoz extrafelszerelésként elérhető lesz duplakuplungos DSG váltó is. A kocsi gyorsulása 100 km/órára 5.7 másodperc, ami kézi váltóval 5.8 másodperc (Leon SC). A csúcssebességet 250 km/óránál szabályozza le az elektronika, amit várhatóan ki lehet szedetni, a kocsiból. A gyengébb 265 lóerős változat gyorsulása láthatóan rosszabb, de vezetésben nem igazán lesz észrevehető, a 0.1 másodperces lassabb gyorsulási érték. A kocsi 0-100 km/órás gyorsulása 5.9 másodperc kézi váltóval, és 5.8 másodperc DSG váltóval (Leon SC). A két modell fogyasztási értéke egészen alacsony, ami DSG váltóval 6.4 l/100km (5 ajtós kivitel DSG váltóval: 6.6 l/100 km),  míg a kézi váltós verzió fogyasztása 6.6 l/100km, amelyhez 149 ill. 154 g/km CO2-kibocsátás tartozik. Az utóbbi érték 41 grammal alacsonyabb, az előd kibocsátásánál. 

2014. 01. 10., 10:26:59

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet