MENÜ
   
 

2015 Fiat Ducato díjnyertes

Fiat nemrég bemutatta teljesen új Ducato modelljét, ami már egy díjat is bezsebelt, ami nem mást mint a „Van of the Year 2014” díj, amit Dániában szerzett meg a Ducato 56 ponttal. A nyerés köszönhető az új erős és takarékos motoroknak, a high-tech felszerelésnek, a biztonsági rendszereknek, és a vezető támogató rendszereknek. A Fiat melletti döntést 9 újságíró is magyarázta, hogy mért a Ducato-t választották: „ A Van of the Year 2014 nyertese jobb kombinációt kínál a megfizethető árával, a takarékos motorjaival, a high-tech biztonsági rendszerekkel, a jó ergonómiával, és az érzékelt minőségével”.

 
 

  

2015 Fiat Ducato

 
  A Ducato még mindig a legkeresettebb a kategóriájában, ami 33 évvel ezelőtt kezdte meg pályafutását, és már az 5. generációnál tart. A Fiat Ducato mellett ez idő alatt több, mint 2.6 millió ügyfél döntött mellette. Az új generáció új igényeknek ügyfeleknek is megfelel már, amik között megtalálható a több technológia, a takarékosabb motorok, és az érték tartása. A „Van of the Year 2014” díj megszerzésénél különösen értékelték a MultiJet motorokat is, amik már Euro5+ besorolást kaptak. A 2.0 MultiJet 115 lóerős, és 280 Nm-es nyomatékot képes leadni, valamint 5-fokozatú kézi váltóval szerelik. A 115 lóerős egységet követi a 130 lóerős 2.3 MultiJet, ami már 320 Nm nyomaték leadására képes, és már 6-fokozatú kézi váltót kap.  
 

 

2015 Fiat Ducato hosszú tengelytávval

 
  A 130 lóerős motor ideális választás lehet a gyors városi fogalomban, és a hosszú távokra is. A 130 lóerős változatból még ECO változat is készül, ami tartalmazza az automatikus sebesség korlátozást 90 km/óránál, és az alacsony 5.8 l/100 km-es fogyasztást. A második legerősebb elérhető motor a 2.3 MultiJet a 150 lóerős teljesítményével, és a 350 Nm-es nyomatékával, valamint a 6-fokozatú kézi váltóval. Az alacsony fogyasztás itt is megjelenik a nagy teljesítmény ellenére is. A 150 lóerős motort is túlszárnyalja a legerősebb elérhető erőforrás, ami a 3.0 MultiJet motor 180 lóerővel és a 400 Nm-es maximális nyomatékával, amihez szintén 6-fokozatú váltót szerelnek.  
 

 

2015 Fiat Ducato Bi-Fuel

 
 

A dízelmotorok mellett még egy alternatív meghajtású változat is elérhető lesz, ami egy 3.0 literes Natural Power metán/benzin bi-fuel motort kap. Az alternatív meghajtású motorral szerelt változat 140 lóerővel, és 350 Nm-es nyomatékkal gazdálkodhat. A Ducato kényelmét még lehet fokozni olyan elérhető extrákkal, mint a Comfort-Matic automata váltóval - ami választható a 2.3, és 3.0 literes motorokhoz. A fogyasztása még csökkenthető a Start/Stop funkcióval, ami 15%-val javítja a fogyasztást. Az új Ducato-hoz még elérhető az új Gear Shift Indicator, ami segít optimalizálni a vezetési stílust a jobb váltásokkal, amiknek köszönhetően még takarékosabb lehet a Ducato. A biztonsági- és vezetés támogató rendszerek közül megtalálható lesz benne az ESC, a terhelés érzékelő, a csúszásgátló rendszer, vagy az elektromos vészfék asszisztens rendszer (EBA). A felszerelése még tartalmazza a Servotronic változó kormányrásegítést, de csak a 2.3 és 3.0 MultiJet motorok esetében alapfelszerelés része, valamint a sávelhagyásra figyelmeztetést, és a közlekedési tábla felismerő rendszert.

- Kartos Patrik - 

2014. 05. 30., 20:25:27

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet