MENÜ
   
 

2015 Ford Edge

Ford bemutatta az új generációs Edge modelljét, amit már Európában is értékesíteni fognak. Az Edge 2006-tól van jelen a Ford Amerikai modell kínálatában, ami a Crossover SUV szegmensben foglal helyet Észak-Amerikában. Az új modell alapját már a globális platform adta, mint a díjnyertes Fusion-nek (2015 Ford Mondeo). Az új modell javított menetteljesítménnyel rendelkezik, és új karosszériát, valamint újra tervezett felfüggesztést kapott. Az első felfüggesztés MacPherson maradt, de a hátsó kerekek teljesen új független felfüggesztést kaptak.

 
 

2015 Ford EDGE Titanium & Sport

 
  A teljesen új Edge lesz az első Ford, ami megkapja az adaptív kormányzás technológiát, amivel könnyebb manőverezni, és élvezetesebb a vezetés. Az Edge Sport és az új Titanium felszerelésnél, már alapfelszerelés része a változó áttételű kormánymű, ami a kormány fordulását változtatja ütközéstől-ütközésig. A kormánymű fordulása függ a sebességtől, és javul a kormányreakciója is. A meghajtásáról két új fejlesztésű motor is gondoskodhat. Az Észak-Amerikai piacon 3 motorral lesz elérhető a teljesen új Edge. A két új erőforrás a 2.0 literes EcoBoost 4-hengeres, és a 2.7 literes EcoBoost V6-os benzinmotor. A kínálatban még egy szívómotor is lesz, ami egy 3.5 literes V6-os.  
 

  

2015 Ford EDGE - int -

 
 

Mindegyik változat duplavégű kipufogót és 6 fokozatú automata váltót kap. A 2.0 literes EcoBoost turbófeltöltős motor 245 lóerő és 270 lb-ft (kb. 366 Nm) nyomaték leadására képes. A 2.0 literes EcoBoost motort feljavították és könnyítették. A javítás tartalmazza a feljavított sűrítési arányt, ami már 9.7:1. Az Edge Sport már a nagyobb 2.7 literes EcoBoost V6-os motort kapja meg. A 2.7 literes turbófeltöltős motor több, mint 300 lóerő leadására képes, ami a legerősebb Edge amit valaha gyártottak. A motorokhoz elérhető a SelectShift váltófüles automata váltó. A vezető a Drive és a Sport módok közül választhat. A Sport módban agresszívebb váltást biztosít az automata váltó. A megújult modell SE, SEL, Sport és Titanium felszerelésekkel lesz elérhető Észak-Amerikában. A megújult modell a legújabb technikai újdonságokat kapta meg, de mellett méretben is növekedett. A külső méretei mellett a csomagtere is nagyobb lett. 

 

2014. 07. 11., 16:20:07

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet