MENÜ

  

2015 Shelby GT350R

Ford bemutatta az új Shelby Mustang-ot, ami alkalmas hétköznapi használatra és pályázásra is. Ford és Carroll Shelby 1965-ben fejlesztett közösen utcai sportkocsit először, aminek alapját a népszerű Ford Mustang adta. A Shelby GT350 Competition modell könnyebb, erősebb lett, valamint magasan fejlett felfüggesztést kapott. Az új 2015-ös Mustang-ból viszont még csak ez év folyamán érkezik meg a Shelby változat, ami a GT350R lesz. Az új modell a legendához hasonlóan lett tervezve így soha nem látott pálya képességei lesznek az új modellnek, ami köszönhető az innovációknak, az alváz fejlesztéseknek és a könnyű súlynak.

  

A motorháztető alatt egy V8-as motor található, ami a Ford erősebb szívómotorja. A kocsi feljavított rugókat és stabilizátor rudakat kapott, amik alacsonyabb hasmagasságot adnak a Mustang-nak, valamint egyedülálló pálya hangolást is kapott. A GT350R MagneRide  lengéscsillapítókkal is fel van szerelve. A Shelby Mustang már alap felszerelésnél könnyű szénszálas felniket kap, amikkel Ford az első jelentősebb autógyártó, ami modelljéhez elérhetővé teszi. A szénszálas felnik eddig néhány egzotikus szupersportkocsihoz voltak elérhetők, mint pl. a Koenigsegg One:1-hez. A Shelby Mustang esetében ez is a súly csökkentés része, ami 19x11”-es és 19x11.5”-es méretekben kerülnek fel a Shelby Mustang első és hátsó tengelyére. Az új innovatív anyag felhasználásnak köszönhetően 13 font súllyal (kb. 5,9 kg) csökkent a rugózatlan tömeg.

   

A könnyű felnikre Michelin Pilot Sport Cup 2 nagy teljesítményű abroncsokat szerelnek. Az új modellből eltávolították a klímát, a stereo rendszert, a hátsó üléseket, a kárpitot, a tolató kamerát és még néhány felesleges elemet.  Az eltávolított elemeknek köszönhetően 130 font (kb. 59 kg) súlyt takarítottak meg. Azok az ügyfelek, akik kényelmet is szeretnének azok választhatják az opciós Electronics Package-et, ami tartalmazza a két zónás klímát, a 8 colos érintőképernyőt -  a 7 hangszórós audio rendszerrel és még sok mást. A Shelby GT350R optimalizált aerodinamikai elemeket is kapott, amik között megtalálható a motorháztető szellőzőnyílása – hőelvezetővel, az agresszív diffúzor, a hűtött kerékjáratok, valamint növelték a leszorító erejét. A leszorító erő maximalizálása érdekében, átdolgozták az első és hátsó légterelőket, az utóbbi szintén szénszálból készült.

     

Az új 5.2 literes V8-as motor a legerősebb szívómotor, amit a Ford gyártott , a több, mint 500 lóerős teljesítményével és az 540 Nm feletti nyomatékával. A komolyabb hajtás miatt feljavították a hűtőrendszerét is, így pályanapokon sem okoz problémát a folyamatos hajtás az új Shelby Mustang-nak. A külső megjelenéséhez tartoznak még a piros féknyergek, a piros csíkozás és az opciós versenyvonalak, valamint a Shelby GT350R jelvény. Az utastere kontrasztos piros varrással lett feldobva, valamint Shelby GT350R jelvénnyel és a D-alakú kormánykerékkel. A korlátozott darabszámú Shelby GT350R elérhető lesz az Egyesült Államokban és Canada-ban később ez évben, valamint 2020-ra 12 új Ford Performance modell érkezik a kínálatba. 

2015. 01. 15., 16:57:39

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet