MENÜ



 

2015 VW Scirocco GTS

VW 41 évvel ezelőtt mutatta be a Genfi autókiállításon a Scirocco kompakt Német sportkupét. A Scirocco-ból nem rég felfrissített változatát is bemutatták, ami után elkészült az új GTS. Az új GTS változatot az Auto Shanghai nevű kiállításon mutatták be. Az új változat meghajtásáról egy 220 lóerős (162 kW) benzinmotor gondoskodik. Az új Scirocco, a Golf GTI motorját kapta meg, ami egy turbófeltöltős, közvetlen befecskendezéses benzinmotor. Az új változat elérhető kézi és 6-fokozatú DSG automata váltóval, ami 6.5 másodperces gyorsulást biztosít 100 km/órára álló helyzetből. A csúcssebessége 246 km/óra (DSG: 244 km/óra), valamint az átlagfogyasztása mutatja a takarékosságát, ami kézi váltóval 6.1 l/100 km, és a DSG váltóval szerelt változat 6.4 l/100 km a gyártó szerint.

 
    
 A legendás első GTS modell 1982-ben jelent meg a piacon, ami a Golf GTI-vel azonos volt technikailag és vizuálisan is. Az első generációból készült GTS megkapta a jellegzetes sport üléseket, és a golflabda design váltó sapkát is. Az új Scirocco GTS májusban érkezik meg az Európai kereskedésekbe, valamint a Kínai piacon jövő nyáron jelenik meg. Az új GTS kapott új 18”-as Norwich felniket, amik alapfelszereléshez járnak, de a népszerű 19”-es Lugano felnik opciós listáról elérhetők lesznek. Az új modell még piros féknyergekkel is elérhető lesz. Az új Scirocco változathoz elérhető lesz az R-Line csomag is, ami külső módosításokat takar (beépített ködfényszóró, fényes fekete hűtőrács, és légnyílások), mint az egyedi oldalsó küszöböket, a tető légterelőt (R-Style), és a diffúzort is.  
 

A külső visszapillantó házak fekete fényezést kaptak, és mint a 82-es Scirocco GTS előd, az új modell is megkapja a sportos GTS matricát a karosszérián, ami opciós tétel (Kínai piacon alapfelszerelés része). A 3D GTS jelvényeket a hűtőrácson és a csomagtér ajtón is elhelyezték rajta. Az ügyfelek 6 szín közül választhatnak, amik a következők: Deep Black, Indium Grey, Urano Grey, Pure White, Oryx White és a Flash Red. A GTS fekete-piros utastere kapott fekete tetőkárpitot, dekoratív „Piano Black Lacquer” betéteket a középkonzol és a műszerfalon, valamint a GTS jelvényeket a küszöb díszléceken. Az utastér felszerelése még tartalmazza a sport kormánykereket piros varrással és GTS logo-val. A légnyílások és ajtók belső kilincsei Black Piano Lacquer megjelenést kaptak, és még kontrasztos varrású biztonsági öveket, kézifékkart, sebességváltó szoknyát, középső kartámaszt és padló szőnyeget is kapott. Az új Scirocco GTS még megkapja a második generációs moduláris infotainment matrix (MIB II) szórakoztató rendszert is. Az ügyfelek fekete Vienna bőr kárpittal is rendelhetik az új modellt, valamint alapfelszerelése tartalmazza a panoráma billenő napfénytetőt, a Bi-xenon fényszórókat, és a multifunkciós kormánykereket.

- Kartos Patrik -

2015. 05. 11., 11:58:23

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet