MENÜ
   

 

 

 

 

2015 Ferrari 488 Spider

Ferrari bejelentette indítását a 488 Spider-nek, a valaha készült legerősebb közép motoros, V8-as autó a szabadalmaztatott kemény tetővel, mellette a magasabb szintű technológiai innovációval, és az élvonalbeli design-val. A Ferrari az első gyártó, aki bevezette az RHT-t (Retractable Hard Top) az autón különös szerkezetet. Ez a megoldás biztosítja az alacsonyabb súlyt (-25 kg), és jobb pilótafülke kényelemet a klasszikus szövet tetőhöz képest. Minden előzős spider verzió a Ferrari modellekkel, az autó, aminek célja egyenesen az ügyfeleknek nyitott tetős utazási élmény, a nagy teljesítményű sportkocsi félreérthetetlen Ferrari motor hanggal.

 

2015 Ferrari 488 Spider

 
A világpremiere a 488 Spider-nek szeptemberben lesz a Frankfurt International Motor Show-n, de látható a megjelenése az új Blu Corsa fényezéssel a www.ferrari.com-on. A motorháztető alatt dobog a 3 902 cm3-es turbófeltöltős V8-as, ami debütált néhány hónappal ezelőtt a 488 GTB-ben. A maximális teljesítménye 670 lóerő, és a maximális nyomatéka 760 Nm, amit 3000-es fordulaton ad le. A 488 Spider-nek a 0-100 km/órás sprintje 3.0 másodpercet vesz igénybe, és a 0-200-as km/h sprintje 8.7 másodpercig tart. A kivételesen hatékony motor nem csak 100 lóerővel több erő, mint az előző szívó V8-as, de szintén alacsonyabb a CO2-kibocsátása.  

 

2015 Ferrari 488 Spider zárt & nyitott tetővel

 
A turbós V8-as egyedülálló jelleme az átadó növekedési szint az erővel, a jobb fordulatszám-tartományon keresztül a turbólyuk teljes megszűnésével a gázpedál reakció idővel, ami 0.8 másodperc. Az új Ferrari-t szintén tovább fokozzák a harmonikus és hangnem eltérő motor fordulatot. A hang csábító, de nem támadó, amikor a csúcs csökkentett a hangerővel, mint a motor azonnal válaszol a gázpedálra és fordulatszám emelkedésre. Az aerodinamikailag hatékonyabb a Ferrari spider, köszönhetően az összetett aero megoldásoknak, amik garantálják az optimális leszorító erőt, míg csökkenti az ellenállást.  

2015 Ferrari 488 Spider - int -

 

Az elektromos üveg hátsó szélfogó állítható három pozícióval garantálja a maximális kényelmet, amikor szükséges. A tervezett concept nyitható kemény tetővel, a 488 Spider spaceframe alvázon, ami készült 11 különböző alumínium ötvözet kombinációból más nemes fémekkel, olyanokkal, mint a magnézium. A rendkívüli eredmény adott, ami a tetőszerkezetnek lehet köszönhető - a szakvélemény a Scaglietti központ kiválóságával, amit terveztek a Ferrari alumínium alvázzal és karosszériákkal. A tető mechanizmus kivételesen sima és 14 másodperc alatt tudja nyitni vagy zárni.

- Kartos Patrik -

2015-08-08, 18:11:59

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet