MENÜ
      

 

 

2015 5tengelyen biztos kézzel – Döntő eredménye

A múlt hétvégén megrendezett 5tengelyen - biztos kézzel kamion verseny győztese ismét Szalai Gábor lett, a tavalyi győzelem után. A győztes kamionos a Klippel Kft-nek is megszerezte a dicsőséget győzelmével. A rendezvényt a Nit Hungary és az ORFK közösen szervezte, aminek fődíja 1 000 000 Ft volt idén is, valamint a Best Truck Driver Hungary cím. Az idei döntőt is Zsámbékon tartották, ahogy a 2014-es döntőt, ahol a közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetés győztese megszületett. A DrivingCamp Hungary területén megrendezett országos döntőn 10-en vettek részt a 236 regisztrált versenyzőből.

 

2015 5tengelyen - biztos kézzel - Zsámbék  

2015 5tengelyen biztos kézzel verseny képei

 
A 4 döntő során a legjobb eredményt biztosították az elméleti felkészültségben és a vezetési tudásukban, ügyességükben. A győztessel együtt még egy kamionsofőr részt vette a döntőben, akik közösen képviselték a Klippel Kft.-t, valamint a munkáltatót is díjazták egy kamion modellel, ami hirdeti, hogy itt dolgozik 2015 legkiválóbb magyar kamionsofőrje. „ Mielőtt bekerültem a döntőbe, úgy gondoltam, hogy ha idén is bejutok, sokkal lazábban veszem majd az akadályokat, de nem így volt, sokkal jobban izgultam, mint 2014-ben. Amikor azonban elkezdtem a feladatokat, már tudtam koncentrálni. A pályák izgalmasak voltak, mert ugyan tavaly többet kellett rutinozni, utánfutót tolni, most viszont több volt a csúszós pálya, és ez sokkal életszerűbb helyzeteket teremtett.” – mondta Szalai Gábor.  

Dittel Gábor átadja az első díjat Szalai Gábor-nak

 

A döntőben 11 ügyességi és vészhelyzet-elhárítási feladatot kellett végrehajtatni a Zsámbéki tanpályán. A versenyzők feladatai között voltak izgalmas kihívások is, mint a nyerges szerelvénnyel 45 km/órás sebességgel akadályokat kerülve rántó padon kellett áthaladni, ami csúszós felületen oldalirányban rántja el a pótkocsit, ami tökéletesen szimulálja a jeges úton történő megcsúszást. A vezetés technikai feladatok mellett közlekedés biztonsági feladatokkal is tesztelték a versenyzők elsősegély-nyújtási tudását. A 10 döntős ismét tökéletesen vizsgázott a már hagyományosnak számítható országos megmérettetésen. A verseny nyílt családi nappal együtt rendezték meg, így a rajongók és a látogatók is szurkolhattak a versenyzőknek, amit folyamatos élő kivetítésen is lehetett követni, valamint a legkisebbek részt vehettek a közlekedésbiztonsági játékokon.

- Kartos Patrik -

2015-10-07, 15:23:33

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

1957 Cadillac Eldorado Biarritz - RM Auction

 

 

 

 

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet