MENÜ
   
 

2016 BMW M2 Coupe

A BMW 2-es szériájából is megérkezik az M-es változat, amit eddig az M235i változat helyettesített. Az új M2-es Coupe tökéletes utódja lehet a legendás 2002 turbo-nak, ami szállít kiemelkedő dinamikusságot, kivételes agilitást, és optimális irányítást. Az új modell a szokásos BMW M GmbH stílust is megkapta, valamint a nagy teljesítményű sor 6-os motort, a hátsó kerék meghajtással, a könnyű alumínium M Sport felfüggesztéssel, és a fokozott sportosabb megjelenéssel. Az új M2 Coupe megjelenéséről egy pillantás alatt feltűnik, hogy nem egy hétköznapi 2-es BMW-vel találkozunk. Az alacsony orr kötény - a nagyobb légbeömlőkkel, az izmos szárny, a jellemző M kopoltyúk, a 19”-es felnik az ismerős - az M dupla-küllős design-val, és a széles hátsó - az M különleges kipufogó rendszerrel jön, valamint a dupla kipufogóvégekkel.

 
 

2016 BMW M2 Coupe  

Az új vad M2 megjelenés - agresszívebb orral

 
  Az utastere kapott Alcantara ajtó és középkonzol borítást. Az utastere még megkapta a kék kiemelő varrással készült és M dombornyomott részleteket, a sport ülésekkel, az M sport kormánykerékkel, és az M váltóval biztosítják a BMW M2 vezetőknek a tökéletes irányítás az új M-es sportkocsinak. A meghajtásáról egy újonnan fejlesztett 3.0 literes soros 6-hengeres motor gondoskodik, ami az élvonalbeli TwinPower Turbo technológiával készült. Az új motor 370 lóerőt (272 kW) tud leadni a hátsó kerekeken 6 500-as fordulaton, ami mellett az átlagfogyasztása 8.5 l/100 km (33.2 MPG), és a CO2-kibocsátása 199 g/km. A nagy teljesítményű motorhoz elérhető opciósan a 7-fokozatú M DCT váltó (Double Clutch Transmission), és a Lauch Control (indulás vezérlő), amikkel a 0-100 km/órás (0-62 MPH) gyorsulása 4.3 másodperc, és a csúcssebessége 250 km/óra (155 MPH), amit az elektronika korlátoz.  
 

  

Az új BMW M2 Coupe utastere

 
  Az M DCT váltóval szerelt változat fogyasztása 7.9 l/100 km (35.8 MPG) és a CO2-kibocsátása 185 g/km. A könnyű alumínium első és hátsó tengelyek a BMW M3/M4 modellektől érkeztek, valamint a 19”-es kovácsolt felniket is megkapta a kevert abroncsokkal. A felszerelése még tartalmazza az M Servotronic kormányzást két beállítással, az M összetettebb sport fékeket. Az elektronikusan vezérelt Active M Differential optimalizálja a húzást és irányítás stabilitását, amik szintén jelentős szerepet játszanak. A vezetési élményt még fokozzák a Dynamic Stability Control rendszerrel az M Dynamic Mode (MDM) aktiválásával. Az MDM lehetővé teszi a kerekek csúszását a drifteléshez versenypályán. Az új M2 Coupe jön részletes listával az alapfelszereléssel vezetés és teljesítmény összpontosított beállítással.  
 

  

2016 BMW M2 Coupe külső részletei

 
 

A 7-fokozatú M DCT a Drivelogic-val elérhető, mint opció fokozat váltások kivételes sebességgel félbeszakítás nélkül továbbítják az erőt. Az új BMW még GoPro alkalmazást is biztosít, aminek köszönhetően a vezető rekord kör ideje rögzíthető a műszerfalba szerelt akció kamerával, az iDrive Controller és a Control Display segítségével. A vezető ennek köszönhetően elemezheti az M Laptimer alkalmazással a köridejét. Az új BMW M2 Coupe nem csak a közvetlen örököse a sikeres 1 M Coupe-nak, de szintén tovább viszi a filozófiát. Az új modellel már 10 M-es sport modell található a BMW kínálatában az M2 Coupe, az M3 Sedan, az M4 Coupe, az M4 Cabrio, az M5 Sedan, az M6 Coupe, az M6 Cabrio, az M6 GranCoupe, az X5 M, és az X6 M modellekkel.

- Kartos Patrik -

2015-10-18, 00:05:07

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

 

 

 

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet