Egy klasszikus Toyota, a 2016 Great Race-en

Egy nagyszerű verseny, egy nagyszerű autóval! Az idei 2016 Great Race-en részt vett egy klasszikus Toyota az 1970-es Toyota Corolla Sedan, ami a többi 130 veterán autó mellett indult a Great Race-en, a kitartó versenyen. A verseny indult Észak California-ból, és a cél Moline-ban volt Illinois-ban, amin a Corolla 50. évfordulóját is ünnepelték. A versenyen a Toyota most először jelent meg, a gyűjtők verdái mellett a veterán Corolla-val, aminek kormánya mögött Jamie Bestwick ült, aki 13-szoros Games Gold medal győztes BMX Vert és SCORE 1000 sikereket érte el.

 
 

A legendás 1. generáció, és a legújabb Corolla Sedan (US változat)

 
  A Corolla megkapta a korához illő versenyruhát 1970-es évekből, és a Toyota Great Race csapatot a sport idejére, egyenruhába öltözve. A Corolla igazi eredeti 1970-es modell még a versenyen is a jellemzőivel, amik a minőség, tartósság, és a megbízhatóság. Amikor a Corolla-t először bemutatták 1966-ban, világszerte nagy sikert aratott minőségével és stílusával. A Corolla visszatér a Great Race versenyre, aminek jellemzői a klasszikus járművek, amik egészen 1916-ig visszanyúlnak az autó történelemben. A versenyző indult San Rafael-ből (California), és a cél Moline volt (Illinois) vasárnap június 26-án. A győztes csapat a nagy sas trófeát kapta meg és 50 000 $-t.  
 

 

Az 1970-es Toyota Corolla, és az egész Great Race Toyota csapat

 
 

A vezető Bestwick és a navigátora Laurence Foster, akik részesültek az utasításokkal a verseny alatt, az elindulástól megállásig, a szakasz ellenőrzőpontokkal, és fordulatszám változásokkal a célig. A csapat csatlakozott a vendég navigátorokhoz az út mellett, ami tartalmazta az off-road bajnokságot BJ Baldwin-vel, az osztályvezető deszkásokat Amy Purdy-val, Elena Hight-val, és Louie Vito-val, de még a profi BMX-es Drew Bezanson is jelen volt, a zenész Mike Eldred-vel, a motocross versenyző Andy Bell-vel, és a motorversenyző Roland Sands-vel. A versenyt az államközi országút helyett egy festői hely adta a verseny helyszínét a védik pályákon, a legjobb festői hátterekkel az Egyesült Államokban. A versenyről további információ elérhető, a www.greatrace.com-on.

- Kartos Patrik -

2016-08-24, 18:38:08

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Web Counter
Web Counter