2016 Jeep Grand Cherokee & SRT

Jeep bemutatta a megújult Grand Cherokee szériát, az SRT változattal, és a Jeep-et ünneplik a limitált szériás modellekkel. Az alap Grand Cherokee-k mellett bemutatták a 4x4-es márka 75. évfordulóját ünneplő limitált változatot, ami mellett még a RENEGADE és a CHEROKEE is elérhető lesz, amik az UK-ban is elérhetőek az ügyfeleknek, és először a Genfi autókiállításon mutatták be az új Grand Cherokee-t. Az új SRT változatból még jön az SRT Night szintén limitált kiadású változat, amivel már két limitált változatot kínálnak az új modellből, az ügyfeleknek. Az új Grand Cherokee a 2016-os modellévre készül, aminek alapja az erővel, kényelemmel, innovációkkal, és szaktudással készült.

 
 

A teljes ünnepi modell flotta, a 75th Anniversary kiadásban (Cherokee, Renegade, Grand Cherokee, & Wrangler)

 
  A Grand Cherokee-ból már több, mint 5 000 000 db-ot eladtak világszerte, ami mellett a legtöbb díjat bezsebelt SUV a stílusos külső és belső design részletekkel, és a fejlett technológiai jellemzőkkel, a 8-fokozatú automata váltóval, és feljavított on- és off-road képességekkel. Az új modell már új Start/Stop funkciót is megkapja, és az elektromos kormányrásegítőt, amik 14 grammal csökkentik a CO2-kibocsátását, így 184 g/km-vel beéri, és a fogyasztása 7.0 l/100 km (40.4 MPG - dízelverzió). Az új elektromos kormányrásegítő rendszer lehetővé teszi a vezetési módokkal fokozott vezetési élményt. Az új Jeep bátor megjelenést kapott, és új külső színeket, amik között megtalálható lesz a Velvet Red, a Redline, és az Ivory Tri-Coat. Az utasok kényelméhez még hozzájárul az akusztikus üveg, amit használnak az új modellen.  
 

2016 Jeep Grand Cherokee 75th Anniversary

 
  A vezető Sport, Comfort, és Normal módok közül választhat, amit az SRT kiegészít még pár móddal. Az új 2016-os Jeep Grand Cherokee ára 45 050 font, ami a diesel változat esetében 52 550 fonttal indul. Az alap modellek mellett jön még az ünnepi kiadás a Grand Cherokee 75th Anniversary, ami a márka évfordulóját ünnepli, amiből UK-ba is kerül néhány példány, még ebbe a hónapba. Az ünnepi modell meghajtásáról egy 3.0 literes V6-os MultiJet 250 lóerős motor gondoskodik, amit a 8-fokozatú automata váltóval, és a Quadra-Trac II 4x4 meghajtással párosítottak. A felszerelése megkapja a 75th Anniversary jelvényt, a 20”-as bronz színű felniket, az új orr design-t, az új LED fényszórókat, a Safety Technology Pack-t (Biztonsági technológia csomag tartalmazza – az adaptív tempomatot, az ütközésre figyelmeztetést és ütközés erejének csökkentését, a kereszt forgalom érzékelőt és a holtpont figyelő monitort), a Quadra-Lift légrugós felfüggesztést, a kétrészes panoráma üvegtetőt, a 75th Anniversary ülés designt az 1941-es logo-val, és a feketebőr ülés kárpitokat a mandarin színű varrással.  
 

 

2016 Jeep Grand Cherokee 75th Anniversary, az utastér

 
  A 75th Anniversary változat 4 színben lesz választható, amik között megtalálható lesz az exkluzív Recon Green, a Bright White, a Brilliant Black, és a Granite színben, valamint a kezdőára 50 550 font (SK: 66 600 €/ HU: 20 900 000 Ft), ami nem is sok egy limitált változatért. Az új Grand Cherokee is választható lesz SRT változatban, de most az ügyfelek az SRT Night limitált szériás változatot is választhatják majd, ami már nagyobb korlátozást kap, így UK-ba csak 30 db kerül. Az új SRT Night verzió lesz a leggyorsabb és legerősebb Jeep, amit valaha készítettek sorozatgyártásra, a külső még kapott új rácsokat, és Matt fekete részleteket, ami megtalálható a Jeep és SRT jelvényeken a motorháztetőn, és a csomagtér ajtón, valamint a Grand Cherokee jelvény is Matt fekete fényezést kapott a csomagtérajtón. A külső megjelenéséhez még jön a Black Vapor 20”-as felnik az exkluzív Satin Black befejezéssel, és az újratervezett külsővel, amihez alapfelszerelésnél jár a Brembo fékek, ami irigylésre méltó fékerőt biztosít.  
 

Az SRT Grand Cherokee

 
  Az utasterében luxus Black Laguna bőrülések fogadnak, a fekete hangsúlyos varrással, amikhez még jön a bőr ajtó karfa és a középkonzol, amik fényes fekete króm betéteket kaptak. A kormány eloxált ezüst betétet kap, az SRT jelvénnyel, ahogy a küszöbök is megkapják az SRT díszléceket. Az új SRT Night változat elérhető lesz Brilliant Black és Brilliant White színekben. Az orrában a megszokott 6.4 literes V8-as HEMI motor van, ami 468 lóerőt és 624 Nm nyomatékot biztosít, aminek köszönhetően a 0-100 km/órás sprinthez elég kevesebb, mint 5.0 másodperc és a csúcssebessége eléri a 160 MPH-t (257.5 km/h) is. A 2016 Grand Cherokee SRT Night jön, mint alap exkluzív Performance csomaggal, a 8.4 colos UConnect Touchscreen-vel (az aktív SRT gombbal és a következő generációs Selec-Trac control-val). Az átdolgozott részletekhez stoppert és nyomtáv kijelzőt is adnak. Az alap Grand Cherokee-val ellentétben az SRT on-road és on-track területeken javult jelentős mértékben.  
 

 

2016 Jeep Grand Cherokee SRT Night

 
 

A rajtprogram is a professzionális vezetést optimalizálja az új Grand Cherokke SRT Night-ban a teljesítménnyel a motor, a váltó, a hajtáslánc, a stabilitás vezérlés, és a felfüggesztéssel egyaránt. Az alap modell 3 választható módja helyett az SRT-ben 5 mód közül választhat a vezető, amik között megtalálható az Auto, a Sport, a Tow, a Track, és a Snow módok, ami lehetővé teszik a mindennapi használatot, a hegyi havas úton való haladást, és a pályázáshoz elegendő erőt és nyomatékot, a futómű és más részletek módosításával. A limitált szériás 2016 Jeep Grand Cherokee SRT Night ára 69 865 font, amiért egy igazán ritka és gyors Jeep-et kapunk. A jelenlegi Grand Cherokee kezdőára 18 500 000 Ft és 50 100 €, magyarországi és szlovákiai kereskedésekben.

- Kartos Patrik -

2016-07-05, 13:23:25

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter