2017 Toyota GT86 - UK

Toyota pár évvel ezelőtt visszatért a sportkocsik világába az új GT86-val, ami visszahozta a legendás Trueno/Corolla AE86 sportkocsijának szellemét az új modellbe, amit HacsiRoku-nak (AE86) is neveznek. A legendás modell tiszteletére a GT86 több helyen is megkapta a 86-ot, amin a nevében, a kipufogó végek belső átmérőjében, és így tovább. A GT86 viszont már elérkezett a modellfrissítéshez, így a Toyota tervezői kezelésbe is vették, ami után élesebb vonalvezetést, és jobb vezetési élményt tud nyújtani a vezetőknek. Tetsuya Tada mondta: hogy megújulás nem csak kozmetikai feljavítást tartalmaz, hanem szinte mindent átdolgoztak rajta, aminek köszönhető a még jobb vezetési élmény.

 
 

 

2017 Toyota GT86

 
  Tada-san fejlesztő csapata jó munkát végzett a frissítéssel, ami tartalmazza a tuningot az elektronikus vezérlő rendszerében, ami hozta az új választható Track módot, amivel teljesen szabályozni lehet a stabilitását, és a kipörgésgátlót, ami a tartalmazza még a FULLY OFF opciót is. A Track mód fejlesztésében sokat segített a GT86 Racing Performance verseny változat, ami a 24 órás Nürburgring-i versenyen is indult. A megújulással az alvázát és aerdoniamikai jellemzőit is javították, ami gázadásra, elvételre, kanyarodáskor sokkal természetesebben reagál, mint korábban. A megvalósításhoz módosították a gátlókat és a rugókat. A befektetett munka eredménye látható az autó stílus változásaiban, az új jellemzőkkel, amik nem csak új megjelenést, de fokozott élményt is adnak.  
 

  

2017 Toyota GT86

 
  A külső megjelenése megkapta az új „teeth-fogak” kiemelést, a mélyebbre húzott hűtőráccsal, de a hátsó része is megújult, ami tartalmazza a mélyebbre nyúló hátsó ütköző dizájnt, az aero stabilizációval. A bőre alatt még a karosszéria merevségén is javítottak, és a SHOWA lengéscsillapítókat újra hangolták, így javult a kezelhetősége és az utazási komfortja. Az át dolgozott GT86 utastere is megújult, ami még jobb kapcsolati érzést nyújt a vezetőnek a GT86-val. Az új 3-küllős sportkormánykerék, a Toyota gyártása alatt a legkisebb átmérővel rendelkezik, ami 362 mm. A TFT kijelzőjét is egy új 4.2 hüvelykes multi-információs kijelzőre cserélték, a 3-kerek elrendezéssel mérőegységekben, amiben megtekinthetjük az utazási távolságokat, és az üzemanyag takarékosság információit, és még több erőre fókuszál olyan részletekkel, mint az erős nyomaték görbe, a stopperóra, és a G-erő monitor.  
 

 

GT86-nak sokkal szebb megjelenése lett a megújult külsővel

 
  A GT86 új arca új fényszórókat is kap, ami LED technológiát is használ, a tompított és távfény helyében, és az első irányjelzők átkerültek az ütközőből a fényszórókba, az egyedi narancssárga LED-ekkel, amik összehangolás érdekében ferde elhelyezést kaptak, de még a hátsó lámpák is megújultak a LED fényekkel. A 2017 Toyota GT86 egyszerű kínálatot kapott, az UK piacán, amik között megtalálható a GT86 és GT86 Pro két felszerelés szinttel az orrában, a megszokott 2.0 literes 200 lóerős BOXER motorral, amihez most is 6-fokozatú kézi- és automataváltó választhatnak az ügyfelek. A GT86 külső részletei még megkapják az új vékony 10-küllős 17”-es felniket, plusz a felszerelését kiegészítették adaptív LED fényszórókkal, tempomattal, elektromos fűtött külső visszapillantókkal, alumínium sport pedálokkal, nagy teljesítményű féktárcsákkal és betétekkel, plusz még a visszagurulás gátló és a kulcsnélküli nyitás és nyomógombos indítás is alapfelszerelés része lesz.  
 

 

2017 Toyota GT86 - int -

 
 

A GT86 Pro még ezen felül megkapja a fűtött első üléseket bőr és Alcantara kárpitot, a bőr karfát, és a sportos velúr hatású befejezés, a műszerfalon és az ajtó borításokon. A két felszerelés szintű változat egyaránt megkapja a Toyota Touch2 multimédiás rendszert, amihez Bluetooth-val hozzákapcsolható mobil is, és még 6.1 hüvelykes kijelzőt is kap. Az opciós listáról a Toyota Touch 2 with Go elérhető, ami kiegészíti az alap rendszert navigációval, és hozzáférést biztosít az on-line szolgáltatásokhoz, és a média csatornákhoz, + 3 év térkép frissítést is adnak hozzá. A fő opciós tételek tartalmazzák a fekete szövet kárpitot piros betétekkel az üléseken és ajtókon, és ehhez hasonlóan részben Alcantara ülések és ajtóborítás is választható a GT86 Pro-hoz. Az új 2017-es Toyota GT86 árairól még nincs információk, és felszerelés szintek változhatnak országonként, mivel az UK-ban elérhető felszerelés szintek nem biztos, hogy Magyarországon, Ausztriában, vagy akár Szlovákiában is azonos maradna, ami a cikkben szerepel.

- Kartos Patrik -

2016-09-26, 23:40:14

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

002233