2017 Ford F-150 SVT RAPTOR

Ford Motor Company az Amerikai pickup truck vezető bejelentette korábban az új 2017-es F-150 Raptor teljesítményét és nyomatékát, amit most egy V6-os EcoBoost feltöltős motor biztosít. A kategóriája legerősebb modellje, egy 3.5 literes TwinTurbo EcoBoost motort kapott, ami 510 lb-ft (kb. 691,5 Nm) nyomatékot és 450 lóerőt biztosít, az új erős zenekarral. A V6 EcoBoost nagy teljesítményét az új 10 fokozatú váltó továbbítja az összkerék-meghajtáson keresztül az útra, amiben segít a 6 választható mód (Terrain Management System) is, hogy mindig a lehető legjobb tapadást biztosítja még akár terepen is, aminek alapára kevesebb, mint 50 000 $ lesz. A Dual-Mode osztómű fokozza a vezetési élményt, ami a mindennapi vezetési körülményektől az off-road környezetig kiemelkedő hajtást és élményt nyújt a vezetőnek.

 
 

2017 Ford F-150 Raptor terepen

 
  Az előző V8-as Raptor-hoz képest az új V6 EcoBoost 39 lóerővel lett erősebb és 76 lb-ft-vel (kb. 103 Nm) növelték a nyomatékát, így könnyebb és még gyorsabb lett. Az új Raptor-nál azonos nagy szilárdságú katonai minőségű alumínium ötvözetet használtak, és teljesen nagy szilárdságú acél vázat, mint a jelenlegi F-150 modellgeneráción. Az új Raptor ennek köszönhetően 500 fonttal lett könnyebb a 2014-es modell változathoz képest. A súlycsökkenés és az új EcoBoost feltöltős motor, a 10-fokozatú váltóval 21%-val csökkentette a nyomaték-súly arányát, és 23%-val az EPA által mért átlagfogyasztását (2017 F-150 Raptor 15MPG/18 MPG/ 16MPG – kb. 15,7 l/ 13,1 l/ 14,7 l/100 km – város, országút, átlag) az előző generációhoz képest. A 2017-es modell már alacsony fordulattól nagyobb nyomatékot nyújt, a jobb optimalizált teljesítmény váltási pontokkal, két- és összkerék-meghajtási módokban egyaránt.  
 

Az új F-150 Raptor 450 lóerős EcoBoost motorral jön

 
 

 

Reklám

 
  A Terrain Management System még 6 módot is nyújt, amik között a Baja mód is megtalálható, amiben automatikusan zár a 4x4-es hajtás, és optimalizálja a gázreakciót, váltást, és a töltés vezérlését az off-road képességek nemesítéséhez, a homokos terepen. Az új 3.5 literes EcoBoost motor szerzett a következő körben a pickup truck és verseny rajongóknak. Még erősebb és takarékosabb a Ford fejlesztett második generációs 3.5 literes EcoBoost motor, amit a Ford Performance csapat hangolt az új Raptor-hoz. Az új motor fejlesztése tartalmazza az új TwinDirect és Port üzemanyag befecskendezési stratégiát, és az erősebb és könnyebb forgattyús és vezérmű alkatrészeket, az újratervezett Twin-Turbo feltöltő rendszer elektronikus lefúvó szeleppel, és az újratervezett vezérmű és a változó olajpumpa elmozdulással.  
 

Az új Raptor, még terepen sem ismer korlátokat

 
 

A nagy teljesítményű EcoBoost kiemelés a Raptor-val, ami az agresszívebb turbó kompresszorokkal és töltés kalibrálással növekedik. Az öntött rozsdamentes acél osztók és a teljes dual kipufogó, az olajhűtött dugattyúkkal és az agresszívebb motor vezérlés kalibrálások érkezik hamarosan a kereskedésekbe. Az új motorhoz, új váltó is jár a Raptor-nál, ami egy 10-fokozatú automata váltó, ami mellett a 2017-es Raptor jellemzői között megtalálható lesz az Auto Start-Stop rendszer, és az integrált elektromos pumpa, ami javítja a vezetés hatékonyságát. A váltó közeli aránya a fokozatok között és a Ford szabadalmaztatott hidraulikus vezérlő rendszer jobb optimalizálást nyújt a teljesítmény és nyomaték görbének. A Raptor teljesen új adaptív váltási algoritmust kap az új váltóval, ami tucat hajtáslánc és vezető vezérlő jelek valós időben biztosítja a jobb fokozatot, jobb időben a megnyerő vezetési élménnyel, ami tartalmazza a Normal, a Sport, a Weather, a Mud/Snow, a Rock/Crawl és a Baja módokat. A súlymegtakarítás játszik kulcsfontosságú szerepet a teljesítmény váltásban. A 10-fokozatú váltó első a Ford-tól, ami öntött vas elemeket használt, az anyagok és ötvözetekkel, amik eredménye a súly csökkenés.

- Kartos Patrik -

2016-10-27, 00:49:13

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com