MENÜ
     
 

BMW újdonságok Detroitból - 2017 NAIAS

BMW is készült az év első nagy jelentős kiállítására a North American International Auto Show-ra, amit Detroitban rendeznek meg minden éven. A kiállításon bemutatták a teljesen új generációs 5-ös Sedan kínálatot, az alap változatok mellett az 530e iPerformance plug-In hybrid változatot, és a jelenlegi csúcs változatot az M550i xDrive-ot. A 7. generációs 5-ös széria mellett itt tartották az új Concept X2 amerikai premierjét, és a 6-os széria új opciós kiegészítőkkel felszerelt változatát is bemutatták, valamint a vadonatúj BMW ConnectedDrive szolgáltatásokat. Az új BMW 5-ös sorozat már a 7. generációnál jár, amiről korábban már több hír is megjelent. Az új modell tovább viszi a sportos és elegáns vonalat, amivel kiemelkedik a felső-középkategóriából.

 
 

2017 BMW 5 Sedan M Sport & Luxury Line

 
  Az új generáció világszerte 2017 februárban jelenik meg a kereskedésekben. Az új kínálat még dinamikusabb menetteljesítményekkel, és a széles vezető támogató rendszer kínálattal érkezik, és vadonatúj operációs rendszert is kapott. Az elődök sikerét folytatja az új modell generáció, ami a több, mint 7.9 millió eladott példány után továbbra is sikeres eladásokat ér el, az első generációtól kezdve eladott példányszám után. Az alap 5-ös Sedan változatok mellett jön az első Plug-In hybrid változat a kínálatába, ami az új 530e iPerformance lesz. Az új változat kedvez a cégvezetőknek a Plug-In hybrid hajtásnak köszönhetően, amivel akár tisztán elektromosan is lehet közlekedni, de a fogyasztási értéke is kiemelkedően alacsony, ami 1.9 l/100 km a gyári mérések szerint, valamint a kibocsátási értéke 44 g/km.  
 

 

2017 BMW M550i xDrive

 
 

 

Reklám

 
  Az új BMW 530e iPerfomance a felső középkategória leginnovatívabb modellje lesz, ami a legmodernebb vezető támogató rendszerekkel is fel van szerelve, közöttük az úttörő BMW eDrive technológiával. Az előbb említetteket még kiegészítik a királyi hellyel az utastérben, a hatalmas csomagtérrel és a kényelmet fokozó utazási funkciókkal. A Plug-In hybrid hajtása a BMW TwinPower Turbo technológiájával tervezett 2.0 literes benzinmotort is tartalmazza, amit elektromos motorokkal kombináltak, és ezzel a rendszerrel dinamikusan, kiegyensúlyozottan és hatékonyan tud működni. Az új modell iPerformance megnevezése a BMW i divíziójának jövőbe mutató technológiájára utal, amit a BMW 530e iPerformance használ.  
 

 

2017 BMW 530e iPerformance Plug-In Hybrid

 
  A csúcs változata pedig az M550i xDrive, amit viszont a BMW M GmbH készített, aki felelős az M-modellek fejlesztéséért és várhatóan az M5-öst is bemutatják hamarosan. Addig az új M550i xDrive lesz a csúcs, ami a jelenlegi M5-öt is túlszárnyalja, és ez köszönhető a BMW M Performance TwinPower Turbo technológiával készített erőforrásnak, amit a hátsókerék-hajtás előnyeinek megfelelően tervezett xDrive intelligens hajtással kombináltak. Az új M550i xDrive így már nem csak egy négyajtós sportautó, de kiváló az üzleti szegmensben. A V8-as benzinmotor nyomatéktöbbletét kivételes fordulatszám tartománnyal kalibrálták, így lélegzet elállító menetteljesítményt nyújt a vezetőnek a precíz vezethetőséggel és a kompromisszum mentes hétköznapi használhatóságával. Az M550i xDrive vezetése kiemelkedő élményt, és a kényelmi szintet nyújt az utazónak a kategóriájában.  
 

 

Az új 5-ös széria műszaki újdonságai

 
  Az új generációs 5-ös modellek mellett a BMW 6-ost bemutatták a bővített extráival felszerelve, a Detroiti kiállításon. A 6-os sorozat már nem a legfiatalabb modell család a BMW kínálatában, amiből elérhető Coupé, Cabrio és GranCoupe 4-ajtós változat is. A BMW a sikere megtartása érdekében bővítette extrafelszerelés kínálatát. Az új opciók még látványosabban és az eddiginél intenzívebben fokozzák a sportos karakterét a három modellnek. A BMW 6-os modell család még új fényezést is kap Sonic Speed Blue néven, ami elérhető mind három változathoz. Az új szín mellett M Sport felszerelés csomagot is kap, amit mind három változathoz külön állítottak össze a tervezők és a 20”-as felnik is elérhetővé válnak, amik az M-specifikus duplaküllős, kéttónusú felnik, amikre defekttűrő abroncsokat szerelnek, de különböző abroncs méretekkel.  
 

  

2017 BMW 530e iPerformance és M550i xDrive utastér és részletek

 
 

 

Reklám

 
  Az M Sport felszerelés csomag kiegészítő opcióként elérhető szénszálból készült dekorcsíkokkal, és még az utastér sportossága is fokozható. Az elérhető új opciós tételek korábban csak M6 Coupé, M6 Cabrio és M6 Gran Coupé modellekhez volt elérhető. A Detroiti kiállításról egy új tanulmány modell sem maradhatott el, az Amerikai premierjével, ami a Concept X2 nevet viseli egyenlőre, de ez egy új modellt mutat be a prémium kompakt szegmensben. Az újdonság egy terepkupé koncepció karosszériát kapott, és forradalmi vonalvezetést egy új irányzatot elindítva a BMW X modellek között. A végeredmény egy sportos, nagy városi környezetbe tervezett kompakt méretű tanulmányautó. Az új BMW Concept X2 a jellegzetes arányaival egyértelművé teszi a markáns kvalitásait, ami mellett a két részre osztott karosszéria koncepció stílusjegyei viszont a BMW X modellek sokoldalú funkcionalitását viszik tovább.  
 

  

A megújult BMW 6 kínálat hozza az új Sonic Speed Blue kék fényezést, amit a kupé kapott meg a három 6-os képen, de elérhető mind a három karosszéria változathoz, ahogy az új opciós tételek is 

 
  A megjelenése hosszú tengelytávot, nyújtott tetővonalat, rövid túlnyúlásokat és meredeken lejtő C-oszlopot kapott, amik kifinomult egységet alkotnak, így egy lendületes, áramvonalas karaktert kel életre. BMW fokozta a vezető és autóik közötti kapcsolatot a fejlesztett ConnectedDrive technológiával. Az új ConnectedDrive most indul a BMW Connected-del az USA-ban márciusban (2016) és Európában augusztusban, a vállalat bevezetett a mindenre kiterjedő digitális concept-tel, hogy támogassa a személyes mobilitást. Az új 5-ös Sedan tartalmazza a különféle új funkciókat, mint a BMW Connected Onboard – a személyre szabott kezdő képernyő minden vezetőnek a Remote 3D View nézettel, ami lehetővé teszi a felhasználóknak a teljes körbelátást az új 5-ös sedan-okon egy gyors pillantással akár okostelefonról is. A BMW ConnectedDrive most tartalmazza még a kockázat előnézeti jellemzőt, mint része a Real Time Traffic Information (RTTI – valós idejű közlekedési információ) szolgáltatásnak.  
 

 

2017 BMW Concept X2

 
 

 

Reklám

 
  A BMW Connected-del a mobilitást növelték az új modellekben. A BMW Connected személyes digitális mobilitás asszisztens, ami különféle funkciókkal kombinálja, mint az asszisztens a mindennapi mobilitással. Ez érzékeli a mobilitással kapcsolatos információkat, mint a címeket, de az érkezési időket is tartalmazza a naptári bejegyzésekben, és értesíti a vezetőt az ideális indulási időre annak érdekében, hogy ne késsen el a megadott helyre, eseményre a valós idejű közlekedés információk alapján számolva, ami nem minden országban működik, ahogy az SOS automatikus segélyhívó rendszer, ami csak nyugaton működik automatikus módban, amikor önállóan a pontos koordinátákat az autó megadja a balesetről, de ez csak segélyhívást tud Magyarországon biztosítani a gomb megnyomásával.  
 

  

2017 BMW Connected

 
 

BMW Connected is hasznos a speciális pontok érdeklődéssel más alkalmazásoktól, tároláshoz, mint a rendeltetéssel együtt a kívánt érkezési idővel, és még a könnyed importálás a BMW in-car navigációs rendszerbe. Csúcson a hybrid és a BMW i modellek állnak, amik esetében a BMW Connected lehetővé teszi a fontosabb adatok megjelenését, mint a még megtehető táv a jelenlegi üzemanyaggal-töltöttséggel, vagy az akkumulátor töltöttségi szintjét lekérhetjük távolról és ezek már az utazás megkezdése előtt sokat segítenek a tulajdonosoknak.

- Kartos Patrik -

2017-01-29, 19:44:08

 
     

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com
Asztali nézet