MENÜ
   
 

 

HU / EN    

2017 Škoda Vision-E

Škoda készül az április 19-28. között megrendezett Shanghai Motor Show-ra, ahol bemutatják első elektromos modelljüket, ami az elektromos programban készült tanulmányautó. Az érzelmekkel készült modell egy 5-ajtós SUV coupé, ami 500 km-es távra lesz képes elektromos hajtásával, amivel már az önvezető autók 3. szintjét teljesíti. Az új VISION-E-vel indul a Škoda elektromos kínálatának előzetes megjelenéseként, amit az intenzív fejlesztés során 2025-ig öt változatban dobnak piacra az elektromos autók különböző kategóriájában. A Škoda teljes gőzzel dolgozik a holnap mobilitásának tervezésén és fejlesztésén, aminek első alkotása a teljesen elektromos hajtású, önvezető tanulmányautó lesz, és bemutatja a Škoda elektromos autó elképzeléseit.

 
 

 

2017 Škoda Vision-E

 
 

 

Reklám

 
  A tanulmány modell hossza 4 645 mm, a szélessége 1 917 mm és a magassága 1 550 mm, amik mellett a VISION-E tengelytávja 2 850 mm lesz, így magabiztos megjelenést adva az utakon. A Škoda formatervezői megszokott nagy belső teret adtak az új modellnek is, valamint a SUV-k megszokott magas ülés pozícióját kapta meg. A tágas belső mellett dinamikus vonalakat és enyhén lefelé ívelő tetővonalat kapott, kupé hatást keltve, mint egy BMW X6 vagy Mercedes-Benz GLE. A meghajtásáról egy 225 kW teljesítményű hajtásrendszer gondoskodik, amivel a 180 km/órás csúcssebességet is elérik, de ez még nem minden. A tudásához még jön a hatékony Li-Ion akkumulátor csomag, ami 500 km-es hatótávot tesz lehetővé. A VISION-E modell kerekeit két elektromos motor hajtja, és az első és hátsó kerekeket hajtó motorok nagy stabilitást és biztonságot adnak az autónak.  
 

 

2017 Škoda Vision-E

 
 

A VISION-E-vel a Škoda egy kis betekintést ad az önvezető autók világába, és várhatóan 2030-ban már az autók 30%-a használja majd az önvezető rendszert. A Škoda VISION-E tanulmánymodell a 3. szintet éri el, így önállóan tud közlekedni dugóban haladva, átvenni a vezetést autópályán, sávot tartani vagy előzést végrehajtani, de önállóan képes szabad parkolóhelyet keresni, ahova önállóan be is tud parkolni és kiállni a parkolóhelyről. Az elektromos mobilitás központi helyen van a vállalat növekedési stratégiájában. Az új Škoda elektromos modellek már a VW Csoport MEB platformjait kapják meg. A modellkínálat elektromos bővítése viszont csak 2019-ben kezdődik meg, aminek első megjelenése a hálózatról tölthető Plug-In hybrid SuperB-ek megjelenésével kezdődik. A hybridet viszont már 2020-ban követi a teljesen elektromos hajtású változat is, és 2025-re már egyes kategóriákban a Škoda öt elektromos autóval bővíti majd a kínálatát.

- Kartos Patrik -

2017-04-03, 18:44:24

 
     

 

 

Reklám

 

 



Reklám

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com
Asztali nézet